Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: Iscjedak iz uha - perforacija bubnjića?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa Vidi poruku
    već 3 dana zovem ORL na Merkuru na ovaj broj telefona http://www.kb-merkur.hr/index.php?op...d=72&Itemid=66 u sva doba dana i nitko se tamo ne javlja
    Peterlin, jel imaš možda kakav drugi broj na koji se može naručiti?
    Mi se nikad nismo naručivali. Evo, pregledala sam sve papire i nema tamo ni jednog drugog broja telefona. Ne znam ni da li se moguće naručiti. Nismo imali nikakvu vezu niti sam tamo ikoga poznavala. Po uputi pedijatra otišli smo ponedjeljkom oko 8 sati u ambulantu (liječnici su podijeljeni po danima, dr. Rak je radio ponedjeljkom - lista s rasporedom visi u toj čekaonici) i dali papire na šalter. Nakon toga - kampiranje od nekih sat vremena, kako kad, jer kroz istu ambulantu ulaze i pacijenti za bolničko liječenje. Nosili smo vodu, štapiće, slikovnice... sada nosimo mp3 i knjige... he he he... Znalo se dogoditi i da ne čekamo dulje od pola sata, ali to su iznimni slučajevi. Nisam bila gore od prošlog ljeta, pa ne znam da li se nešto promijenilo.

Evo kontakata koje sam našla na internetu - tu ima na kraju nekih brojeva telefona: http://www.kb-merkur.hr/index.php?vi...tent&Itemid=54

Možda da pitaš svog pedijatra imaju li oni kakav broj za koji mi obični smrtnici ne znamo. Kad je sin bio na operaciji, isto nismo zvali nego smo odlazili "na noge" pitati kako je dijete.

Trik koji je koristila susjeda (a i mi jednom, slučajno, kad se sinu nakon bazena jako začepilo uho) je otići na hitnu - popodne ili subotom, čak i bez uputnice.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ni meni ped nije rekla da se moramo naručiti već samo da nakon ove infekcije odemo na ORL pregled (doduše nije mi rekla niti kome da odemo niti kada - samo merkur ili rebro)
    aaaaaaaaali, sestra kod ped me po toj uputnici pitala jesmo li se naručili, na što sam odovorila da smo tek sad saznali da trebamo na taj pregled i da nismo, pa mi je rekla da moramo jer da se na taj pregled dosta čeka - evo sad stvarno nemam pojma što mi je činiti - zato sam ipak mislila nazvati da se raspitam i ne dolazimo bez veze

radi se o pregledu nekakvim e-nešto-skopom ne sjećam se više, a na uputnici je našvrljano pa ne mogu točnio pročitati - možda to ima veze

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

zvala sam sad preko centrale pa su mi na šalteru rekli da dođemo bilo koje jutro do 11 i čekamo red

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa Vidi poruku
    ni meni ped nije rekla da se moramo naručiti već samo da nakon ove infekcije odemo na ORL pregled (doduše nije mi rekla niti kome da odemo niti kada - samo merkur ili rebro)
    aaaaaaaaali, sestra kod ped me po toj uputnici pitala jesmo li se naručili, na što sam odovorila da smo tek sad saznali da trebamo na taj pregled i da nismo, pa mi je rekla da moramo jer da se na taj pregled dosta čeka - evo sad stvarno nemam pojma što mi je činiti - zato sam ipak mislila nazvati da se raspitam i ne dolazimo bez veze

radi se o pregledu nekakvim e-nešto-skopom ne sjećam se više, a na uputnici je našvrljano pa ne mogu točnio pročitati - možda to ima veze
    Endoskop? Mislim da je to...

Tanka cjevčica koja se gurne u nos. Mislim da je to rutinski pregled za utvrđivanje treće mandule (uff, zaboravila sam detalje, ipak je dosta godina prošlo).

Nema veze, kad dođete do otorinca, liječnik će i sam znati što mu je činiti. Tek ako ne vidi sve što treba na klasičan način, radit će endoskopiju. Idite bez frke...

Reći će ti DA LI treba endoskopija, da li će to napraviti odmah itd. Ako i budu, to je super. Mislim da je nama bilo brzo gotovo. Ide lakše ako je dijete mirno. Ne sjećam se više da li prije pošpricaju nos lokalnim anestetikom, a možda to čak i nije potrebno. Moj stariji nikada nije plakao pri takvim pregledima, kao ni pri ispiranjima uha, ali on je strpljivo dijete i nije mjerilo za većinu. On je plakao samo pri propuhivanju ušiju, ali i to smo izdržali za dobru svrhu. Držim fige da sve bude ok.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ide lakše ako je dijete mirno. Ne sjećam se više da li prije pošpricaju nos lokalnim anestetikom, a možda to čak i nije potrebno. Moj stariji nikada nije plakao pri takvim pregledima, kao ni pri ispiranjima uha, ali on je strpljivo dijete i nije mjerilo za većinu. On je plakao samo pri propuhivanju ušiju, ali i to smo izdržali za dobru svrhu. Držim fige da sve bude ok.
    ja u bilo kojem slučaju mogu očekivati da ne bude miran i da će vrištati iz petnih žila. kod pedice, s obzirom da smo (pre)često tamo, počne već unaprijed, iz predostrožnosti vrištati čim uđemo u čekaonicu , ali nadam se da su ta vrištanja ipak traumatičnija meni nego njemu

u svakom slučaju - tnx

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Peterlin, btw. jel pazite da u uho ne dospije voda pri kupanju/pranju kose?
    meni to do sada nitko nije spominjao da bih trebala, a opet ko da sam negdje čula da se uho kod čestih upala, a pogotovo perforirani bubnjić ne bi smio močiti
    ...i kak to izvodite - jel dovoljno samo očistiti štapićem poslije kupanja ili nešto treba staviti u uho?
    Posljednje uređivanje od Stijena : 21.04.2010. at 16:10

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Stijena, ja odgovorila na tvoj prvi post, sad vidim da je to bilo prije 2 mjeseca.... ignoriraj.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mrvna, tnx
    nema veze - sva iskustva su nam dobrodošla s obzirom da kod nas stalno nešto novo

mi sutra kampiramo kod ORL-a, pa se nadam da ćemo biti nešto pametniji

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •