Citiraj Stijena prvotno napisa Vidi poruku
Pregledala sam već postojeće teme, ali nisam našla odgovor na ono što me zanima.
Naime, mi nismo bili kod doktora i zato ne znam što je posrijedi, a voljela bih ga izbjeći ako ikako mogu

Zanima me što znači prozirnkasto-žućkasti iscjedak iz uha (dijete 18 mj). Je li to znak da je sigurno perforiran bubnjić? Treba li obvezno posjetiti doktora da vidi u kojem je stanju uho? Je li to siguran znak upale, pa bi trebao uzeti i antibiotik?

To sam primijetila samo jednu noć, bio je malo cendrav - nije ga jako boljelo, ali se često budio, nakon što je to iscurilo više se uopće nije žalio (plakao), temp je imao malo povišenu (oko 38 u guzi) 1-2 dana, sad već 2 dana nema. Nos mu je pun, čistimo "šmrkljomatom" na usisavač ujutro i navečer i tu bude svega, od žućkastog i obilnog, do potpuno prozirnog. Taj nos već dugo vuče, ali smo ga čišćenjem do sad držali pod kontrolom.

Nije mi za otić doktoru kad ne kuri i opće stanje mu je dobro, a opet mi nije ni za ne otići pogotovo zato jer je već jedanput imao perf. bubnjića (ne znam jel tog istog ) , ali tada je jako kurio i pio atb.

I naravno ne bih htjela da nam uvale atb bez veze - može li se tu uzeti kakav bris s obzirom da nije neka hića jer nema temp - i ukoliko je u nosu neka bakterija, znači li to da je i u uhu?
Mi upravo odgulili upalu uha s temperaturom i antibiotikom i nakon 5 dana terapije joj je procurilo uho na sličan način (stalno je curilo, nikad kraja, bez mirisa). Otorinac je rekao da je upala gotova pa antibiotik možemo prestat uzimat ali nam za ovo mora dati kapi za uho (antibiotske) a ni sam nije znao kako i zašto se taj sekret javio.
Ja bih na tvom mjesto obavezno otišla doktoru. Bris uha se uvijek može napraviti, ako oni ne ponude, ti pristojno sugeriraj.