sne prvotno napisa
Da.
Mislim da kruška koja je ubrana prije tri mjeseca mora biti skoro pa balzamizirana, da toliko dugo izdrži u dućanu i da izgleda tako svježe da bi je netko kupio.
Mislim da je kupljena kašica od kruške napravljena od netom ubrane kruške, pasterizirane, i zato može izdržati u teglici tako dugo.
Kao kada je moja mama pravila zimnicu, ili kompot u tegli - voće termički obradi i pasterizira i to može stajati cijelu sezonu, neotvoreno, a kada se otvori mora se pojesti za dan, dva inače se kvari.
Također radije dam mrkvu iz bočice nego kupljenu iz neprovjerenog izvora.
I da, netretirana mrkva je jako i tamno narančaste boje. Barem iz vrta naše bake. Možda je stvar u vrsti mrkve. Ona također nikada nije jako slatka, nekada čak uopće nije slatka.
Ne. Ne mislim da mi dijete mora jesti krušku u vrijeme kada joj nije vrijeme. Ali kalkuliram sa dohranom, ili pokušajima dohrane. Ako par dana jede mrkvu, pa bananu, pa jabuku, stolica joj se previše stegne. Onda da joj olakšam i napravim mali kompromis, ubacim krušku ili šljivu.
Svako misli da radi najbolje što može za svoje dijete.