-
Duda samo za spavanje u jaslicama?
Kaj mislite da li bi bilo pametno to sad pokušavati i uvoditi? Janko nikad nije imao dudu, tj, imao ju je ali nikad nije dudao i meni je užasno glupo sad uvoditi mu to Ali ne mogu ga više gledati kako mi uplakan i neispavan dolazi iz jaslica. IMA PODOČNJAKE!!! Stvarno mi ga je žao, srce mi se kida i razmišljala sam da mu probam kupiti dudu, da dok u jaslicama kad treba ići spavati ima bar to za cuclanje. Možda bi upalilo :?
Jedino me strah da mu ne pređe u naviku za stalno. Mada mislim da ne bi smjelo s obzirom da i kad mu se da duda (čitaj kad je uzme nekom dijetetu iz usta), samo bi je žvakao
.
-
-
Ja sam protiv toga.
Pokušajte s nekom igračkom ili sl.
Smatram da nije stvar u njegovoj potrebi za sisanjem nego je stvar u promjeni prostora, okoline i sl. Ja sam svoju dojila cijelu prvu godinu jaslica. U jaslicama se naučila spavati s igračkama (što doma nije nikada radila).
(Inače prošle godine djecu u našoj grupi tete su odvikavale od duda i bočica. Svi su naučili uspavljiavati se bez njih i piti iz čaša. Ove godine priključila su se nova djeca, naravno s dudama i bočicama. Sada bi i ovi neki stariji ponovno iz fore dudali. Voljela bih da se uvede neka vrsta pravila da se djeca koja kasnije kreću u jaslice/vrtić tijekom godine pripremaju sa svojim roditeljima i da se odviknu od duda i bočica jer su, po meni, dude jedna od stvari preko kojih se najlakše šire bolesti po vrtićima... a i osobno mi je neestetski vidjeti dijete od 2-3-4 godine koje po cijeli dan ima nešto u ustima - ne može normalno niti govoriti niti se družiti s vršnjacima. )
-
Mi imamo dudu za spavanje ali je se pokusavamo rjesiti jer je sigurno izvor zaraze u vrticu iako je doma svaki dan steriliziramo.
Pokusavamo uvesti igracku za spavanje ili dekicu u rukama.
Ja ne bih na tvom mjestu.
-
Ja isto ne bih - ne zbog navike, jer mi to ne bi bilo vazno da mi je dijete neispavano.
Ali, da je izvor zaraze - je.
No, tvojem djetetu, ako nikad nije imao dudu, ona nece predstavljati nikakvu utjehu. Probaj kada doma idete spavat navecer drzat medu ili neku dragu mu igracku izmedju vas da mu ona postane draga i da mu bude lakse kada je kraj njega dok je sam u kreveticu.
Mislim da bi i moj maleni imao taj problem da ga vodim u jaslice jer nikad, al nikad nije sam zaspao.
Sretno!
-
ana.m mislim da taman i da se odlucis dati mu dudu, da ti mali mozda nece htjeti.
moja m. je prije nekih mjesec, dva (sa 14 mj.) sama odbacila dudu i ja sam bila uvjerena da ce je ponovo htjeti, tj. oduzimati drugoj djeci kad krene u jaslice. mozda je prerano govoriti jer je bila tek tjedan dana, ali nije pokazivala bas nikakav interes za dudom, kao da ne postoji, a isto joj je bilo tesko zaspat u vrticu, doma se jos uvijek uspavljuje na ciku, pa su je tete morale nositi.
dude su vjerovatno dobra utjeha malim bebama koje imaju jaki nagon za sisanjem, ali uzrastu tvoga djeteta je mozda primjereniji neki prijelazni objekt tipa medo, dekica i sl. i barem neces morati razmisljati o kasnijem odvikavanju, problemima sa celjusti, zubima i sl.
to je moje misljenje.
-
Ako nisi do sada, nemoj ni sad uvodit dudu. Nekako će već početi spavati u jaslicama i bez nje. Nama je duda prije jaslica bila samo za spavanje, a mogla je i bez nje. Otkad ide u jaslice duda je postala mus. Ako je negdje po kući baci i zagubi ja sve živo prevrnem da je nađem, jer neće u jaslicama bit bez nje. Našla je utjehu u dudi pa trenutno o odvikavanju možemo samo sanjati. A da se preko dude šire boleštine, ja to isto mislim, sigurno u jaslicama uzimaju jedni od drugih, padaju im po podu, nitko to ne pere, ali za sada je ne mislim odvikavati.
-
Evo ovako, prije nego sam pročitala prve savjete da mu dudu ne dajem ja sam mu dudu kupila i bezveze bacila 35 kn, jer Janko neće dudu. Malo ju požvače i izvadi iz usta i baci. I moram reći da mi je to drago, pogotovo kad vidim da pišete da je duda izvor zaraza, nikad prije o tome nisam razmišljala kad dudu nismo ni imali. Pokušat ću ga onda naviknuti na nekog medu od doma ili nešto, možda mu bude lakše. Sada više toliko ne plače ali još uvijek se bori protiv sna. Nadam se da će kroz neko vrijeme popustiti i prepustiti se. On točno čeka da ja dođem po njega da idemo doma spavati. Jučer je zaspao u roku od 5 minuta u kolicima kad smo išli doma, bez cendranja, čak dapače bio je dobre volje i nasmijan ali jako pospan, i čim sam došla po njega i krenuli doma, on je zaspao!
-
Bolje ne duda možda da si on odabere neku igračku pa će mu biti lakše.
Mislim da je to za njega bolje jer duda ide u usta a znate kak to ide u njegova pa onda malo kod susjeda itak jedan po jedan, a zaraze ko u prići se šire.
-
domy, ana je ovo pisala prije dvije godine
-
Anja je ove jeseni krenula u jaslice, inace zaspe samo dojeci, i popodnevno spavanje i navecer, uzasno me bilo strah kako ce proci sa spavanjem u jaslicama
prva tri tjedna je bilo problema, ili ne bi uopce spavala ili bi spavala 10-15 min i probudila se placuci, sad odspava po 1 h
a duda mi nikako nije dolazila u obzir
-
možda će na adaptaciji dozvolit dudu, ali s vremenom, već nakon par dana pokušat će je se rješit...
a nije i fer prema drugoj djeci...
jer bi i drugi onda dudali...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma