Je li itko koristio usluge financijskih savjetnika ikada?
Isplati li se?
Kako se uopce dolazi do nekog... kvalitetnog?
Kako ih se placa?
Kada ga je najbolje angažirati?
Je li itko koristio usluge financijskih savjetnika ikada?
Isplati li se?
Kako se uopce dolazi do nekog... kvalitetnog?
Kako ih se placa?
Kada ga je najbolje angažirati?
Svaka čast na temi! Ovo bi i mene zanimalo.... Za sada se sasvim dobro snalazimo, ali kopka me ta usluga.
Jednom mi je susjeda došla s nekim sličnim programom, ali se ispostavilo da se mm i ja snalazimo bolje od nje pa sam odustala. Poreznu prijavu mi već godinama radi kolegica s posla. Ulaganja imamo neka simbolična iz vremena kad je bilo prilike, imamo kojekakve stambene štednje i sl. U potpunosti sam razočarana uslugama osobnog bankara (što je normalno jer njima nije u interesu moja dobrobit, nego dobrobit i zarada banke), pa bi me zanimalo drugo mišljenje.
mene su neko vrijeme opsjedali preko telefona financijski savjetnici.
te koji su mene maltretirali preko telefona, ne plaćate ništa nego oni valjda žive od provizije. (kažem valjda jer ne žele na puno pitanja direktno odgovoriti, nego pričaju samo općenito).
tako da njima također nije u interesu da slože paket meni osobno najisplativijih ulaganja nego im je misija nagovoriti na ulaganja gdje dobe proviziju.
MM je bio na sastanku s jednim i razočarao se (znanje mu je bilo kao kod susjede iz gornjeg posta).
Ja ne mislim financijskog savjetnika u smislu ulaganja nego osobu koja ce nam pomoci da se iz situacije u kojoj smo sada izvucemo na najbolji moguci nacin. Bez obzira kome uplacujem životno, zdravstveno i u kojoj sam banci.
Znači nešto poput psihologa ( nije da sam bila ali...)... dođem, izložim mu svoje probleme, i on mi kaže što on misli da bi bilo najbolje za mene (primjerice kako da se riješim dugova, kredita ili oplemenim neki novac). Platim mu, po satu ili nekako i odem
To bi onda, valjda , trebao biti neki privatnik ne vezan uz nikakvu instituciju
Ima jedna knjiga koja jako dobro opisuje zdravorazumski pristup kućnom budžetu koji lako zaboravimo pod utjecajem banaka i reklama. Preporučila bih ti (na pp, da ne reklamiram).
Mi smo prekjučer bili kod financijskog savjetnika, ne ovog tipa kojeg želi Shiny, već onog na kojeg su svi prvo pomislili. U biti nam i ne treba, većinu onoga što nam je rekao znamo i sami, nismo u nekoj financijskoj gabuli, one oblike štednje i stupova (fondova) ispada da smo nekim čudom dobro odabrali, porezne prijave već godinama sama ispunjavam (nije neka filozofija, zaista)...ali ...kao i kod tih silnih prezentacija posuđa, tako i kod ovog - netko te preporuči pa hajde da čovjeka ne odbiješ, a MM je ionako razmišljao o osiguranju koje bi bilo i rentno...ali u biti sad sam u problemu, nitko ne želi da ga ja preporučim (hm, kad bolje razmislim ni ne čudim se s obzirom na opću percepciju koja o njima vlada, iako je ovaj naš sasvim pristojan, ne gnjavi, nije nešto agresivan, radi za prilično renomiranu tvrtku koja se time bavi već dugo....itd). Mislim da bi i kod njega bilo moguće otvoreno reći - što kako i kada i dobiti odgovor na ta pitanja, bez naplate. Svjesni su oni da među njima ima pravih "daveža" i neki nastoje zaista ne biti takvi.
Ima toga i bez plaćanja.... Postoji cijela udruga. Već sam stavljala link. Budući da oni svoje usluge ne naplaćuju, evo ponavljam link:
http://zivotuplusu.info/hr/savjetovaliste/
Nemam vlastito iskustvo s tim jer mi nije zatrebalo (što ne znači da se čovjek ne može naći u gabuli, dobro je imati informacije)!
Sretno!
bi li ti ovo bilo od koristi http://www.hub.hr/Default.aspx?art=1942&sec=508