A ja molim da se administratorica suzdrži još barem 5min dok ja ne napišem svoj sastavak
Citiram oba posta jer imam na oba komentar.Mamasita prvotno napisa
Prvo, ninet - ne se ljutit na mene, ne odnosi se direktno na tebe i tvoje shvaćanje foruma, ali ima veze s onim što ja odavno pišem izgleda uzalud - ako je forum produžena ruka Udruge, onda ipak stoji moja teza da se po njegovim članovima, i onima iz Udruge i onima koji to nisu, stvara onaj 'prvi dojam' o samoj Udruzi. Novi članovi NEĆE obratit puno pažnje na potpise i što kome piše, ima li ta osoba status člana ili ne. Neki dojmovi su super, neki bacaju jako loše svjetlo na rad Udruge na prvu loptu.
A bunila bi se (ja osobno, ne ti ili netko treći) zato što, ako je ovo otvoreni forum na kojem se roditelji koji NISU članovi Udruge mogu informirati o svemu vezanom uz roditeljstvo, onda i adaptirano mlijeko tu spada. Pod dohranu, ili gdje već, meni se čak učinilo ok što je na problemima jer ja davanje adaptiranog i vidim kao problem. Em mi je žao što moram uopće davat, em sam lijena dizat se x puta i pravit bočicu umjesto da ga samo prikačim na cicu. To sam još odavno izjavila na topicu 'zašto dojite', post je još uvijek tamo.
A mamasita...da ti odgovorim na ovo o čitanju - većina mama koje dolaze na ovaj forum su pametne žene koje neće sjedit i samo refreshat DVA topica, odnosno svoj i prvi na koji su naletile, nego će u tih idućih pola sata imat dovoljno mozga u glavi da pročitaju i dalje, i vidjet pored jednog malog topica o adaptiranom njih trideset u kojima se diskutiraju sve ove stvari, od skoka u razvoju, preko grčeva i pravilnog položaja, do mastitisa i konačno sitih i smirenih bebica. Jer bilo koja mama s imalo soli u glavi će pootvarat SVE topice na podforumima posvećenima dojenju da bi vidjele postoji li još nekakav odgovor na njihovo pitanje.
A globalno, ja sam se, nakon više od dvije godine na ovom forumu, nadobudno javila na ovaj topic s doslovnim grčem u želudcu jer sam ZNALA da će na kraju doći do ovakve rasprave, i da ćemo se nas nekoliko, koliko god je to umotano u celofan, puse i lijepe riječi, osjetiti izolirano i jadno.
Jer, prihvatili vi to ili ne, mi IMAMO PROBLEM, o kojem NE SMIJEMO pričati - u par postova je to bilo prvo samo o spominjanju marki, ali je preraslo u to da se adaptirano mlijeko ne smije spominjati ni u kakvom kontekstu.
Znači ja se ne smijem pojadat koliko mi je bed, i koliko sam plakala kad sam shvatila da je moje dijete nakon tjedan dana plakanja i histerije konačno zaspalo, i ne smijem se pojadat koliko mi je bio bed kad sam vidjela da vaga za mjesec dana pokazuje prirast težine od samo 200g.
I ne smijem upozorit druge mame da je nekad ipak moguće da se nakon jednog sasvim uspješnog dojenja, i pored svih informacija i edukacije, pored svih sila mojeg mentalnog sklopa koji je glasio 'ja sam dojila, ja ću dojiti, ja dojim', MOGUĆE da se s drugom ili trećom bebom dogodi pi*darija. Zašto? Jer sam prema LLLu i WHOu, a i Udruzi RODA, ja nekakav 'freak of nature'. Ali nas frikova i iznimki koje valjda potvrđuju nekakvo pravilo ima puno više nego bi se reklo kad se gleda na statistiku.
Ali...whatever...Ja sam i dalje najbolja mama svojoj djeci, i onom koji je cicao ko sumanut 16 mjeseci i ovom koji cica kako kad a pije adaptirano.![]()
Just my 2 cents.

Odgovori s citatom