A ja molim da se administratorica suzdrži još barem 5min dok ja ne napišem svoj sastavak

Citiraj Mamasita prvotno napisa
Citiraj ninet prvotno napisa
Ne znam cure, ja imam obicaj kad dodjem kod nekog, ponasati se prema pravilima koja u toj kuci vaze, ma koliko se meni ista cinila cudna ili nelogicna. U nekoj kuci se izuvaju cipele...u nekoj ne...u nekoj se nesto jede, u drugoj ne, pozdravlja ovako ili onako...
E tako i sa forumima. Ja ovaj shvatam kao produzenu ruku Udruge kojoj je jedan od osnovnih ciljeva promocija dojenja. Utvrdjen je i stav Udruge prema adaptiranom i ne vidim zasto bih se ja sad bunila jer ne mogu pricati ovdje o tome...
Potpisujem

Drage cure, žao mi je što vam dojenje nije uspjelo i kužim da imate potrebu o tome pisati, ALI...

Probajte zamisliti ovakvu situaciju:
Recimo da ja trenutno imam problema s dojenjem.
Recimo da mi beba trenutno urla od bjesa nakon podoja jer npr. prolazi kroz fazu skoka u razvoju.
Recimo da sam ja izbezumljena i nemam pojma što se događa, ali čula sam za Udrugu Roda i odlučim se otići na njihov forum zatražiti pomoć.
Recimo da sam postavila pitanje na forumu, ali dok čekam odgovor, čitam što god mogu naći, dok mi bebica i dalje plače pored mene.
Recimo da naletim na vaš topic o adaptiranom i pročitam kako su vaše bebice sretne, smirene i zadovoljne.....
Recimo da na moje pitanje još sljedećih pola sata ne stiže odgovor a beba mi i dalje vrišti.
Recimo da ja više ne mogu slušati to vrištanje i pošaljem MM-a po adaptirano, dam ga bebici, bebica se smiri.
Recimo da ja mislim da sam rješila problem i više ni ne čekam Rode da odgovore na moje pitanje.............
Citiram oba posta jer imam na oba komentar.

Prvo, ninet - ne se ljutit na mene, ne odnosi se direktno na tebe i tvoje shvaćanje foruma, ali ima veze s onim što ja odavno pišem izgleda uzalud - ako je forum produžena ruka Udruge, onda ipak stoji moja teza da se po njegovim članovima, i onima iz Udruge i onima koji to nisu, stvara onaj 'prvi dojam' o samoj Udruzi. Novi članovi NEĆE obratit puno pažnje na potpise i što kome piše, ima li ta osoba status člana ili ne. Neki dojmovi su super, neki bacaju jako loše svjetlo na rad Udruge na prvu loptu.

A bunila bi se (ja osobno, ne ti ili netko treći) zato što, ako je ovo otvoreni forum na kojem se roditelji koji NISU članovi Udruge mogu informirati o svemu vezanom uz roditeljstvo, onda i adaptirano mlijeko tu spada. Pod dohranu, ili gdje već, meni se čak učinilo ok što je na problemima jer ja davanje adaptiranog i vidim kao problem. Em mi je žao što moram uopće davat, em sam lijena dizat se x puta i pravit bočicu umjesto da ga samo prikačim na cicu. To sam još odavno izjavila na topicu 'zašto dojite', post je još uvijek tamo.

A mamasita...da ti odgovorim na ovo o čitanju - većina mama koje dolaze na ovaj forum su pametne žene koje neće sjedit i samo refreshat DVA topica, odnosno svoj i prvi na koji su naletile, nego će u tih idućih pola sata imat dovoljno mozga u glavi da pročitaju i dalje, i vidjet pored jednog malog topica o adaptiranom njih trideset u kojima se diskutiraju sve ove stvari, od skoka u razvoju, preko grčeva i pravilnog položaja, do mastitisa i konačno sitih i smirenih bebica. Jer bilo koja mama s imalo soli u glavi će pootvarat SVE topice na podforumima posvećenima dojenju da bi vidjele postoji li još nekakav odgovor na njihovo pitanje.

A globalno, ja sam se, nakon više od dvije godine na ovom forumu, nadobudno javila na ovaj topic s doslovnim grčem u želudcu jer sam ZNALA da će na kraju doći do ovakve rasprave, i da ćemo se nas nekoliko, koliko god je to umotano u celofan, puse i lijepe riječi, osjetiti izolirano i jadno.

Jer, prihvatili vi to ili ne, mi IMAMO PROBLEM, o kojem NE SMIJEMO pričati - u par postova je to bilo prvo samo o spominjanju marki, ali je preraslo u to da se adaptirano mlijeko ne smije spominjati ni u kakvom kontekstu.

Znači ja se ne smijem pojadat koliko mi je bed, i koliko sam plakala kad sam shvatila da je moje dijete nakon tjedan dana plakanja i histerije konačno zaspalo, i ne smijem se pojadat koliko mi je bio bed kad sam vidjela da vaga za mjesec dana pokazuje prirast težine od samo 200g.

I ne smijem upozorit druge mame da je nekad ipak moguće da se nakon jednog sasvim uspješnog dojenja, i pored svih informacija i edukacije, pored svih sila mojeg mentalnog sklopa koji je glasio 'ja sam dojila, ja ću dojiti, ja dojim', MOGUĆE da se s drugom ili trećom bebom dogodi pi*darija. Zašto? Jer sam prema LLLu i WHOu, a i Udruzi RODA, ja nekakav 'freak of nature'. Ali nas frikova i iznimki koje valjda potvrđuju nekakvo pravilo ima puno više nego bi se reklo kad se gleda na statistiku.

Ali...whatever...Ja sam i dalje najbolja mama svojoj djeci, i onom koji je cicao ko sumanut 16 mjeseci i ovom koji cica kako kad a pije adaptirano.

Just my 2 cents.