Ja sam mama koja je bila 1000 posto uvjerena da će dojiti do 1. godine, a onda ću vidjeti kako ću zbog posla. Na žalost, meni su problemi s dojenjem uzrokovali veliku frustraciju i tugu. Moja beba nije htjela cicati ni pod razno. To je doslovno bilo mučenje za njega, jer je vrištao i otimao se- meni prestrašan prizor. Ja sam se 2 mjeseca izdajala s VELIKOM MUKOM, 3 puta mi je nestalo mlijeko pa sam se svaki put po 2 dana "na prazno izdajala" (svaka 2 sata) da navučem mlijeko, jer on nije htio vući. Rezultat: kronično upaljene bradavice, koje su od mog natezanja pumpicom krvarile itd. Kontaktirala sam od RODA, do LLL direktno, koga god se dalo pitati za bilo kakav savjet i pokušavala...

Meni je forum RODA i u trudnoći jako puno značio i sada mi znači i to ističem gdje god dođem. Shvaćam da je jedna od glavnih stvari RODA osvijestiti ljude o bitnosti dojenja, ali mi je isto tako jako žao da se roditelji koji nisu mogli dojiti moraju obratiti drugim forumima. S mog stajališta mogu reći da tko ne zna što znači ne dojiti, a to jako želiš, sretan je i ne zna kakvu krivnju mama može osjećati zbog toga (ja sam u početku non-stop plakala kad sam bebi davala umjetnu hranu). Prestrašno je kad čuješ non-stop da svaka žena može dojiti, a ti ne možeš... Osjećaš se doslovno k'o najgora mama na svijetu... Osjećaj samoosuđivanja, krivnje, nesposobnosti koji sam ja osjećala zbog dojenja je zasjenio moje loše iskustvo s poroda, na veliko...

Nekim ženama je jako teško uspostaviti dojenje, ali treba se truditi jer je DOJENJE JAKO BITNO. Na žalost, neke od nas to nisu uspjele uz najveći mogući trud i volju i to je činjenica... Nemojte nas tjerati na druge forume, niti nas pretjerano osuđivati zbog toga, jer samo mi znamo kako nam je teško...

Nisam za to da se na RODI raspravlja o tome koje je adaptirano mlijeko bolje, ali sam za to da se prihvati činjenica da i takve mame postoje i da nisu najgore na svijetu...