Razmišljam već 2 dana dali da nešto napišem ali jednostavno moram olakšati dušu.
Trudna sam 31 tjedan i u trudnoću kontroliram kod svog ginekologa u Novom Zagrebu i do sada je sve bilo u redu osim što mi je kod njega na pregledu uvijek malo povišen tlak oko 140 (imam sindrom bijele kute), a kod kuće je uredan pišem ga 3 puta dnevno.
Međutim moj ginekolog da bude siguran da mi uputnicu za petrovu da i oni kažu svoje mišljenje i napiše na uputnicu da me šalje zbog tlak u trudnoći.
Odem ja u ponedjeljak u petrovu i pozovu me kod sestre, ona izmjeri tlak (opet 140), da mi trakicu za urin, izvaže me itd.
I pozovu me da čekam u predkabini.
E sad ja se nisam skinula jer sam pregledana 2 tj prije toga od svog ginekologa pa si mislim neće me valjda sad tako brzo i oni vaginalno pregledavati a uostalom došla sam zbog tlaka.
I pozovu me a ja kažem da se nisam skinula zbog gore navedenog razloga a doktor se počne derati na mene da šta je meni nek se odmah skidam i dobro.
Uđem sjednem na stol. Tamo doktor i 5 specijalizantica. I objasnim ja za tlak gdje su se počeli podrugljivo smijati i šaliti na račun moga straha od doktora.
Doktor me pregleda vaginalno i to je gurnuo ruku da sam zvijezde vidjela i kaže aha nije dobro (ja naravno gotova) i kaže specijalizantici ajde sad ti pogledaj i gurne i ona ruku nimalo nježno i gleda i gleda i gleda tri dana. I kažu dijagnoza cerviks jedan članak prohodan do ušča.
I sad ja u panici pitam što to znači a njih svih šest me počne napadati s pitanjima, kad ste radili briseve, kad ste radili urinokulturu, kad ste radili uzv. I to hitno treba napraviti da nebi došlo do prijevremenog poroda ( ja naravno u šoku ) ali nitko mi ne odgovara na moja pitanja.
I onda mi kažu dobro siđite gotovi smo pa ne ne vratite se moramo još ovo, pa opet siđita pa ne ne vratite se moramo još srce poslušati.
I dođe specijalizantica poslušati srce s onim aparatićem i kaže ja ništa ne čujem nema otkucaja ( e sad sam problijedila i skoro pala sa stola) a onda dođe doktor i objasni joj da je nešto krivo napravila i da je sve u redu.
Morate sad hitno na uzv. Toliko sam bila isprepadana i u šoku da sam počela plakati i dođem dolje na uzv kod dr Trutina koji me smirio rekao da je s bebom sve najbolje i da ovaj nalaz koji su mi napisali nije ništa strašno nego da ne dižem teško, nema seksa i polako.
Poslije su se još u ambulanti dobro izderali na mene jer nisam mogla naći jedan nalaz i da treba malo i glavom misliti i pogledati u papire i sve 3 specijalizantice uglas se derale na mene. Rekla sam im samo kako su tako nervozne i da me više neće vidjeti i zalupila vrata.
Ovakav neljudski pristup je nešto strašno. Osjećala sam se kao u zatvoru kad vas dovedu kažu skidaj se i rade što im padne napamet.
Osjećala sam se užasno što me pregledavala i specijalizantica koja očito nije mogla skužiti što je pa si je uzela vrijeme da kopa po meni. Znam da i oni moraju naučiti na nekome ali meni je to bilo previše. Toliko su me isprepadali da je to užas.
I što je najbolje nitko moj tlak nije spomenuo niti se zbog njega zabrinuo nego su mi rekli igrajte se i zabavljajte i dalje kući s mjerenjem tlaka.
Vidjela sam da mom ginekologu nije bilo jasno uopće zašto su me vaginalno pregledavali i tri puta me pitao jeste im rekli da sam vas poslao zbog tlaka - jesam naravno ali to nikoga nije bilo briga.