Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 52

Tema: Trudnička ambulanta Petrova - pregled

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno Trudnička ambulanta Petrova - pregled

Razmišljam već 2 dana dali da nešto napišem ali jednostavno moram olakšati dušu.
    Trudna sam 31 tjedan i u trudnoću kontroliram kod svog ginekologa u Novom Zagrebu i do sada je sve bilo u redu osim što mi je kod njega na pregledu uvijek malo povišen tlak oko 140 (imam sindrom bijele kute), a kod kuće je uredan pišem ga 3 puta dnevno.
    Međutim moj ginekolog da bude siguran da mi uputnicu za petrovu da i oni kažu svoje mišljenje i napiše na uputnicu da me šalje zbog tlak u trudnoći.
    Odem ja u ponedjeljak u petrovu i pozovu me kod sestre, ona izmjeri tlak (opet 140), da mi trakicu za urin, izvaže me itd.
    I pozovu me da čekam u predkabini.
    E sad ja se nisam skinula jer sam pregledana 2 tj prije toga od svog ginekologa pa si mislim neće me valjda sad tako brzo i oni vaginalno pregledavati a uostalom došla sam zbog tlaka.
    I pozovu me a ja kažem da se nisam skinula zbog gore navedenog razloga a doktor se počne derati na mene da šta je meni nek se odmah skidam i dobro.
    Uđem sjednem na stol. Tamo doktor i 5 specijalizantica. I objasnim ja za tlak gdje su se počeli podrugljivo smijati i šaliti na račun moga straha od doktora.
    Doktor me pregleda vaginalno i to je gurnuo ruku da sam zvijezde vidjela i kaže aha nije dobro (ja naravno gotova) i kaže specijalizantici ajde sad ti pogledaj i gurne i ona ruku nimalo nježno i gleda i gleda i gleda tri dana. I kažu dijagnoza cerviks jedan članak prohodan do ušča.
    I sad ja u panici pitam što to znači a njih svih šest me počne napadati s pitanjima, kad ste radili briseve, kad ste radili urinokulturu, kad ste radili uzv. I to hitno treba napraviti da nebi došlo do prijevremenog poroda ( ja naravno u šoku ) ali nitko mi ne odgovara na moja pitanja.
    I onda mi kažu dobro siđite gotovi smo pa ne ne vratite se moramo još ovo, pa opet siđita pa ne ne vratite se moramo još srce poslušati.
    I dođe specijalizantica poslušati srce s onim aparatićem i kaže ja ništa ne čujem nema otkucaja ( e sad sam problijedila i skoro pala sa stola) a onda dođe doktor i objasni joj da je nešto krivo napravila i da je sve u redu.
    Morate sad hitno na uzv. Toliko sam bila isprepadana i u šoku da sam počela plakati i dođem dolje na uzv kod dr Trutina koji me smirio rekao da je s bebom sve najbolje i da ovaj nalaz koji su mi napisali nije ništa strašno nego da ne dižem teško, nema seksa i polako.
    Poslije su se još u ambulanti dobro izderali na mene jer nisam mogla naći jedan nalaz i da treba malo i glavom misliti i pogledati u papire i sve 3 specijalizantice uglas se derale na mene. Rekla sam im samo kako su tako nervozne i da me više neće vidjeti i zalupila vrata.
    Ovakav neljudski pristup je nešto strašno. Osjećala sam se kao u zatvoru kad vas dovedu kažu skidaj se i rade što im padne napamet.
    Osjećala sam se užasno što me pregledavala i specijalizantica koja očito nije mogla skužiti što je pa si je uzela vrijeme da kopa po meni. Znam da i oni moraju naučiti na nekome ali meni je to bilo previše. Toliko su me isprepadali da je to užas.
    I što je najbolje nitko moj tlak nije spomenuo niti se zbog njega zabrinuo nego su mi rekli igrajte se i zabavljajte i dalje kući s mjerenjem tlaka.
    Vidjela sam da mom ginekologu nije bilo jasno uopće zašto su me vaginalno pregledavali i tri puta me pitao jeste im rekli da sam vas poslao zbog tlaka - jesam naravno ali to nikoga nije bilo briga.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Žao mi je što si imala ovakvo iskustvo. Ne znam što bih ti rekla , osim da razmisliš da napišeš pismenu pritužbu u bolnicu. to je jedini način da se sa vremenom stvari počnu mjenjati. Prije pregleda specijalizanata ili koga već trebali su te upitati da li se slažeš i ti si to (kao i bilo koji pregled od strane liječnika) mogla odbiti. Nažalost, u većini sličnih slučajeva ja sam bila u tolikom šoku da nisam stigla reagirati u tom trenutku, ali to svakako nije način pregleda i odnosa koji bi bio prihvatljiv i normalan.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja bi svaki put odbila nepotrebno čeprkanje... specijalizanti su mi prišli samo na prvom porodu kad mi je već bilo svejedno i nisam stigla od šoka reagirati... trebali su te pitati...
    ja sam tri puta rodila u petrovoj, išla sam sva tri puta u trudničku ambulantu pred kraj trudnoće... i moram priznati da su pogotovo sad zadnji put bili jako ljubazni, pristupačni... od doktora, sestra, babica... tako je bilo i na porodu i kasnije na odjelu babinjača... možda si samo fulala dan, ja sam išla ili petkom ili srijedom...
    a to da je takvo ponašanje za prijavu, jest, pogotovo specijalizanata koji zapravo ni nemaju pravo glasa
    sretno i ne brini se, ja sam bila u 28tj otvorena dva prsta pa eto... bebica se rodila sa 37 tjedana, bez problema, bila je mala (2640) ali žilava, eto u mjesec dana je dobila 1200g

slavonka2 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

od kud im pravo da se tako ponašaju prema nama???

Znam da se nama x puta dogodi da blokiramo, pogotovo kada je u pitanju naša bebica, pa mislim da zato nisi burno reagirala, isprepadali su te i bilo ti je samo bitno da sve bude dobro.

Ali mislim da svakako napišeš mail naslovljen na upravu bolnice. Nije cilj nekoga pljuvati, ali ako mi svi šutimo oni dobiju krila.

Napominjem da nisu svi doktori isti, da ne mogu svaki dan biti super raspoloženi - ali zar smo mi tome krive?
    Oni su se odlučili za posao koji uključuje svakodnevni sustret s ljudima, a da ne pričamo o tome da bi mi trebali imali povjerenje u njih i njihov rad, a ne da se iz bolnica i s pregleda izlazi van suznih očiju, omalovažen i izvrijeđan.

Slobodno ti napiši što ti se dogodilo, imala sam slično iskustvo sa službenikom na šalteru u bolnici koji se zgrozio jer sam nosila vaginalne briseve na analizu. Njegova bolnica je dobila takav mail da su me zvali i ispričali se, a mladi gospodin je dobio edukaciju da je vagina organ kao i svaki drugi, da ju imaju sve žene te je potrebno pregledavati ju i raditi briseve. Ne znam što je njemu tu bilo gnjusno, ali mene je u tom trenu bilo sram što sam žena. No, poslije sam shvatila da sam krivo reagirala te poslala mail. Jako se dugo po bolnici pričalo o tome, a dotični gospodin je naučio lekciju.

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Joj, meni je prestrasno to sto ti se desilo...odem kod dr-a 1 na 1, pa kad mi nesto pocne mimo moje volje (npr. kao nedavno da ce me poroditi na CR samo zato jer je IVF trudnoca- sto sam naravno odmah odbila i rekka mu da to moze samo u slucaju ugrozenosti moje ili bebine) to mi pokvari dan, a ne ovako...bas mi je zao sto si to prosla, a ne znam da sam se i sama nasla u toj situaciji da li bih stigla reagovati, ponekad se jednostavno zbunimo od nekog straha je li sve u redu, a imam osjecaj da "oni" to obilato koriste.
    Jednom mi se desilo da kad sam lezala u bolnici radi HSG-a ,pa isprimala masu injekcija ,i kukovi me rasturali, a dosli ucenici medicinske na praksu da uce davati injekcije uzivo, otisla sam kod glavne sestre i rekla da nema sanse da ce mi iko od njih prici. Ona se samo nasmijala i rekla, pa ok kad sam tako strasljiva. Misli ti draga moja sta god hoces,pomislila sam u sebi, ali nisam dala. (ali zato na hsg-u od silnog straha nisam stigla reagovati pa mi se sala za cas napunila specijalizantima koji su gledali kako se radi ta intervencija) .
    Moramo se poceti zaliti i tacka.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Cijelo vrijeme razmišljam što mi se to dogodilo i kako sam dopustila da mi se to dogodi jer sam uvijek mislila da ne bih to dopustila.
    To se sve toliko brzo dogodilo da se ja nisam stigla snaći.
    Navečer sam čak imala noćne more - sanjala sam da me njih 10 pregledava jedan za drugim.
    Ma ne znam možda je pregruba riječ ali imala sam osjećaj kao da su me silovali jer su radili sve protiv moje volje. I osjećala sam se kao neki objekt tamo a ne kao osoba i to trudna žena s osjećajima jer na moja pitanja i moj šok nitko nije reagirao, a oni su između sebe komentirali moje zdravstveno stanje doslovce kao da mene tamo nema - a ja sam pokušavala pohvatati o čemu se radi.
    Osjećala sam se poniženom i plačući otišla kući jer je njihov pristup prema meni bio ponižavajući - nitko me ništa nije pitao, nitko mi ništa nije pokušao objasniti jer sam ja valjda glupa pa ne bih ionako shvatila.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mitovski, jako mi je drago sto si se javila i napisala kakvom si "tretmanu" bila izlozena te ponukala i druge da svoja iskustva podjele.

sjecam se sebe otprije pet godina, kada sam kao mlada trudnica isla na preglede, prihvacala sutke sve njihove propuste , njihova istresanja, neuvidjavnost i losu komunikaciju, gdje jednostavno nikada nisam vidjela niti cula da je neka trudnica podigla glas, pozalila se i prekorila osoblje, odgovorne kada bi nesto na neprilican, neugodan nacin rekli..
    ne znam zasto je tomu tako..
    sada, pet godina kasnije, izbrusena roditeljstvom gledam i dalje taj manjak uvidjavnosti i ljudskosti i vidim da jednostavno nema nekog drugog (osim recimo supruga i bliznjih) tko reagira na ovakve postupke kakve prepricavate, jednostavno je na nama samima da se izborimo za oblik ponasanja koji nam je prihvatljiv.

istina je da dok sutimo da dobivamo onakav tretman kakav je njima po volji/ raspolozenju i po njihovoj osobnoj kulturi.
    jednostavno je jedini nacin promjene mijenjanje naseg osobnog stava gdje uspravnih ramena znamo da imamo pravo izreci svoje zelje ,potrebe te naravno, to i provoditi u praksi.
    ako je ikomu potreban osobit, kvalitetan pristup onda su to trudnice no taj nivo ljudskosti, humanosti i kvalitetne komunikacije izgleda nije jos dosao na razinu koji bi bilaprihvatljiv.
    svakako preporucujem i nadam se da ce sto vise trudnica imati petlje i dici glas, odbiti ono sto im ne odgovara, sto ih na bilo koji nacin vrijedja, ponizava a pogotovu da ce uspravnih ramena se otresti na sve te nadobudne isfrustrirane zaposlenice u cekaonicama/ bolnicama kao i doktore im, te im odrzati lekciju kako bi se trebali odnositi prema trudnici.
    tko ce se izboriti za nas ako ne mi same?

i tko kaze da trudna zena treba dolaziti poluskinuta u ordinaciju, tko kaze da je u redu da hrpa specijalizanata smije prisustvovati pregledu???
    zasto se to ipak dopusta? zato jer sve mi zene redom nismo digle glas i pobunile se za bilo sto sto nam nije bilo odgovarajuce a sto medicinska skrb i prava pacijenata u ovo "moderno" nam doba pruzaju.

svakako preporucam osim verbalne bukvice na licu mjesta i pisanje pisama odgovornima u bolnici/ ordinacijama ..

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

no, znate li sto je najzalosnije? to sto ima zena koje isto takve jadnosti dozivljavaju a koje nikada nisu skupile hrabrosti i te unutrasnje snage da dignu glas i kazu redom takvima sto ih ide i uopce, koje to prihvacaju kao normalno te u biti presutno sve prihvacaju..

Citiraj a72 prvotno napisa Vidi poruku
    Moramo se poceti zaliti i tacka.

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samo da dodam da mi je jedan pregled u trudnickoj ambulanti u petrovoj bio jedno od najvise ponizavajucih iskustava u zivotu. bilo je to davno, ali vidim da se nije nista promijenilo.
    imam dojam da im sada nista takvo ne bi moglo proci kod mene, ali sad mi ne pada otici na pregled tamo, pa im nemam priliku lijepo objasniti da je to sto rade pregrozno. nadam se da ce netko drugi
    da ce imati zivaca pitati "jel vi shvacate da je vase ponasanje takvo i takvo..", odbiti specijalizanta, traziti odgovor tako da shvate da moraju odgovoriti, traziti sefa, ravnatelja i sl

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mitovski, molim te nemoj sebe kriviti. kada smo u strahu za bebu doslovno bi dozvolile da nas sliluju samo da saznamo sto nije u redu ili da se popravi nesto sto je eventualno lose. treba kriviti neljude koji su se tako odnosili prema tebi.
    mazi busu, pisi nam dalje kako se osjecas i probaj se sto vise opustiti i skoncentrirati na svoju sretnu bebu kojoj je sigurno kod tebe super i koju nije briga koliko si otvorena i sve drugo sto su napricali

kaj se prijave ili pisma tice, potpuno te podrzavam ako ces ici s tim i vjerujem da bi ti bilo lakse da pismeno izrazis svoje nezadovoljstvo

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

mitovski samo se probaj smiriti, sad znaš za drugi put čovjek uči dok je živ...

slažem se s vama da je Petrova koma, no... žao mi je da ispada kao da su svi tamo takvi... nažalost, ja sam valjda jedina koja ima dobra iskustva s osobljem?? ili nas ipak ima još?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mlukacin prvotno napisa Vidi poruku
    mitovski samo se probaj smiriti, sad znaš za drugi put čovjek uči dok je živ...

slažem se s vama da je Petrova koma, no... žao mi je da ispada kao da su svi tamo takvi... nažalost, ja sam valjda jedina koja ima dobra iskustva s osobljem?? ili nas ipak ima još?
    Sa trudničkom ambulatntom ,nemam pozitivno iskustvo ,tj.UZV-om
    Bila jednom i ne bih to ponovila nikad više. I prošla sam puno bolje nego otvaračica ove teme , ali još jako dobro pamtim njihov odnos prema ženi kao objektu. Naravno , sa hordom studenata ( srećom u pozadini).

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja imam jako loše iskustvo sa UZV-om u Petrovoj (poznati dr. D.), donekle slično ovome iz prvog posta, sve ostalo u Petrovoj odlično - iako su mi recimo isto bili studenti na pregledu, i jedan me pregledavao, ali me doktor pitao može li i nije htio sa studentom raspravljati ispred mene (ušutkao ga je). Nije bila trudnoća u pitanju.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja imam loše iskustvo s gotovo svima u Petrovoj (osim sestrama na PT2, gdje sam ležala mjesec dana), tim više što se nijedna od moje tri trudnoće nije održala, a svaki put su se ili iščuđavali ili ignorirali moje primjedbe. Recimo, u viziti su me znali i preskočiti (valjda jer nisam imala trbuh do zubi), nitko nije imao potrebe komentirati i objasniti loš razvoj trudnoća (srećom sam dovoljno sama znala o svemu pa se nisam uzrujavala), a prilikom druge kiretaže, rađene ambulantno pod "lokalnom" anestezijom, specijalizantici je pozlilo dok je promatrala (dok sam ja slušala svaku riječ što mi rade i zašto). Ni Trutin mi nije ostalo u lijepom sjećanju, pored nekoliko mojih dijagnoza, uzastopnih pobačaja i terapija, kad mi je na UZ ustanovio da su otkucaju prestali i plod odumro, pitao me jesam li imala kakvu virozu . Da ne povjeruješ. Dr. M.G. je za tada urednu trudnoću od 5 tj. rekla da je riječ o 9 tjedana i blighted ovumu te me htjela hitno poslati na kiretažu (pobjegla sam glavom bez obzira, srećom ju je kolega demantirao). Ovoga sam se najprije sjetila, no bilo je još bisera.
    Znam da sam teži ginekološki slučaj, no mislim da su jednostavno prearogantni i aljkavi, preuobraženi i s nosovima tako visoko u nevesima da ne vide konkretne slučajeve. Ili ih nije briga, što bi bilo najgore od svega (čast izuzecima).

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

nevesima = nebesima
    Bojim se da zvučim ljuto iako je od mojih iskustava s Petrovom prošlo neko vrijeme, i bogu hvala, rijetko ih se sjetim, no uzrujao me prvi post jer točno znam kako se mitovski osjećala i koliko si ponižen i nemoćan.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Pa ja imam osjećaj da je njima tamo jedino bitno da odškoluju nove ginekologe a da su im pacijentice samo objekti na kojima će učiti.
    Definitivno me nikada više neće vidjeti a najozbiljnije razmišljam da napišem prigovor, jer nešto se mora početi mijenjati.
    Eto s obzirom da želim prirodni porod sad sam počela strahovati na što će to ličiti kad dođem u rodilište i kažem im svoje zahtjeve ako se ovako u bolnicama ponašaju na običnom pregledu.
    Nadam se da ću imati sreće pa dobiti dobru smjenu ( i žalosno je da smo mi trudnice osuđene na lutriju pa eto biti će ti tako kako te dopadne).
    I jako, jako sam ljuta zbog toga i stalno imamo neka opravdanja za njih jer kao pa ipak smo mi Hrvatska, daleko iza zapadnih zemalja, pa nemamo uvijeta itd. A najviše me ljuti komentar da nije niti njima lako jer da su ih porodili stotine prije nas pa im je koji put i dosta svega i nervozni su itd. Ma baš me briga da ih je prije mene pregledao ili porodio 50 u tom danu ali mora se prema meni odnositi ljudski pogotovo u takvom poslu. Pa uostalom znam i ja imati puno klijenata i ludnicu na poslu ali se prema svima odnosim kao da su mi jedini.
    I zato mislim da trebamo dignuti svoj glas jer to su naša tijela i naše bebe a ne njihovo vlasništvo na kojem se oni imaju pravo iživljavati i raditi što hoće samo zato što imaju diplomu medicinskog fakulteta pa im se zbog toga moramo klanjati. Uh baš sam ljuta!
    I da nebi netko krivo shvatio ne tvrdim da je cijela Petrova takva i da su svi doktori takvi ali eto ja sam nažalost imala takvo iskustvo i konkretno se radilo o dr. Večeku i 5 specijalizantica.

Mater Studiorum avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Draga Mitovski,

Jako mi je drago što si se javila s ovim topicom, naime, ja već osam dana ozbiljno razmišljam o tome da napišem pritužbu na odnos i ponašanje liječnika u Petrovoj u zadnjih 5 mjeseci i mislim da je tvoje iskustvo ono što je prevagnulo u mojoj odluci da to ipak učinim. Na žalost, moramo se boriti protiv takvog tretmana.
    Sada sam u 37. tjednu, a kako nemam ni najmanju namjeru roditi u toj ludari, nastavit ću ići na pregled u Merkur. Moram samo naglasiti da nikada nisam imala intenzivno neugodno iskustvo poput tebe, ali cijelo vrijeme mog boravka u bolnici i svaki put prilikom posjeta trudničkoj ambulanti ponašali su se prema meni puno gore nego veterinari (imam životinje pa znam što pričam), u stvari, ponašali su se kao da sam komad namještaja. Izuzetak su odjelne sestre (ja sam bila na PT1) i dr. Trutin, koji je stvarno tamo jedan od rijetkih normalnih ljudi. Meni je najgore bilo to što su me tri mjeseca držali na lijekovima bez ikakve potrebe (mišljenje moje ginekologinje iz prim. zdr. zaštite) i čak na kraju to vrlo nehajno priznali („ona je u pravu, možete prestati piti Utrogestan“). Bilo je tu i zaplašivanja, pogreški u povijesti bolesti, pregleda na kojima je bilo jasno da nitko nije ni pročitao zbog čega sam tu, vikanja s obje strane… ma da ti ne pričam.
    Jedini razlog zbog kojeg sam i dalje dolazila u Petrovu bio je taj što je beba bila dobro… a kada su me zaprimili u hitnoj ambulanti strašno sam krvarila i bila uvjerena da je sve gotovo… i nekako vjerujem da je to što smo sada ok i njihova zasluga. Međutim, to ne opravdava njihov odnos prema meni, tebi i ostalim pacijenticama, naročito zato što sam u nebrojeno puta svjedočila sasvim drugačijem odnosu prema pacijenticama koje dolaze iz njihovih privatnih ambulanti ili preko poznanstava.

Vjerujem da će u budućnosti biti sve ok s tobom i bebom i nadam se da ćeš im pokazati zube…

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

da naglasim da nemam poznanstva niti sam iz njihovih privatnih ambulanti

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja sam bila hrpu puta tamo u ambulanti i tjedan dana na odjelu PT2, nisam imala nikakvih loših iskustva s niti jednim dr., a dosta sam ih pošla. Ponekad budu specijalizanti tamo u ambulanti, ali nikad me niti jedan nije pregledao već samo posmatraju sa strane, a ja na njih ne obraćam pažnju. Znam da trebaju negdje i nekako naučiti, a drugog načina nema. Njihov pristup je onako školski, traže da se obave sve pretrage, obavezni su brisevi, a krv i urinokulturu gotovo svaki mjesec. Znam hrpu cura koje su vodile trudnoću kod privatnika, sve divno krasno, a nije ih niti poslao na briseve na bakterije, urinokuluturu i sl, a svaki puta naplate po 500 kn. Nisam bila u drugim bolnicama, pa ne mogu reći da li je bolje ili gore u nekoj drugoj, ali pretpostavljam da se razlikuju u nijansama.Čeka se na pregled bar sat i pol, što mislim da je uobičajno za bilo koju bolnicu i bilo koji specijalistički pregled.

Inače vodim trudnoću i kod privatnog, i naravno da je tretman drugačiji.

Što se tiče aparata za kuckaje, nije baš nešto, a specijalizanti još nemaju iskustva kako ga namjestit i gdje tražit da potrefe. Na odjelu uvijek mladi dr. provjeravaju kuckaje i jednom kad mi je slušala dr. je bila tako sretna jer je skužila da ako malo okrene ovako ili onako da uspije naći. A za aparat se je čak i stariji dr. u ambulanti ismijavao i komentirao da nije onakav moderan na kakav sam navikla.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

da, također nemam poznanstva sa dr. i ne idem kod njih privatno.
    I sama sam znanstvenik, baš kao i oni samo što smo njihov predmet istraživanja i jasno mi je da moraju naučiti nekako. Upravo se zbog toga osjeti razlika između mladih i starijih doktora, zbog znanja i iskustva stečenih nakon brojnih godina "istraživanja".

chora avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

bok svima
    imam pitanje.
    Ginekolog me poslao prvi put na ultrazvuk u bolnicu, to je onaj obvezni ultrazvuk koji se mora obaviti u određenom tjednu trudnoće....zanima me koliko vremenski traju ti pregledi u Petrovoj.......jer nebi željela da je predugo....radi bebe.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj chora prvotno napisa Vidi poruku
    bok svima
    imam pitanje.
    Ginekolog me poslao prvi put na ultrazvuk u bolnicu, to je onaj obvezni ultrazvuk koji se mora obaviti u određenom tjednu trudnoće....zanima me koliko vremenski traju ti pregledi u Petrovoj.......jer nebi željela da je predugo....radi bebe.
    Ako misliš na anomaly scan http://www.reassur3d.com/pages/R3d_Anomaly.html on traje nešto duže , barem dvadesetak minuta ako dr. misli temeljito pogledati sve što se preporuča. Ima i mini anomay scan , a on se radi oko 12 tj. .

I niti jedan pregled (pa niti uzv u određenim tjednima) nije obavezan nego je preporučen .
    Posljednje uređivanje od sirius : 23.02.2010. at 20:55

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Cure,čeka me uzv u Petrovoj u 16.tj pa me zanima da li na pregled može i muž i kakve uzv uopće imaju u Petrovoj?

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Meni su radili kad sam bila tamo na odjelu i to u ambulanti odjela, ne dolje u podrumu. Tamo je bio neki novi uzv koji su dobili prije par mjeseci, a bio je onaj detaljni uzv zbog morfologije koji se radi 20-24 tjedna, pa je trajalo nekih 20 min, pol sata.

A kad sam radila u 16 tjednu u sklopu triple testa kod svoje dr trajao je negdje 10-tak min, ne više. Još se ne vide svi organi detaljno, izmjeri ti sve mjere šta treba, pogleda srce, a kasnije u 20-24 tjednu je malo detaljniji uzv da se vide protoci u mozgu, srcu, prema bubrezimam, da li ima želudac, da li ima srce sve komore itd, a taj traje tako negdje 20-tak min do pola sata.

Mater Studiorum avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

"Običan" ultrazvučni pregled u podrumu Petrove traje cca 5-7min. Supruga/mamu/pratnju puste unutra ako zamoliš, trudnica u pravilu ne vidi ništa na ekranu jer je odmaknut na drugu stranu.
    A aparati su im - loši, ne previše precizni... to nisam izmislila nego su mi tako sami rekli. Za utjehu, osoblje je jako iskusno i stručno.

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

A ja mislila da imaju tamo dole u podrumu 3D uzv
    Znači,dosta je loš? Veli muž da on sad nije ništa vidio na ekranu,da se slabo vidilo. I šta mislite o dr.Trutinu?

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

strike, u podrumu ima 3 d uzv, ali ga koriste samo pojedini liječnici.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Dok sam danas sjedila u čekaonici ove trudničke ambulante, sjetila sam se ovog topica, i ispričat vam zgodicu sa sestrom. Ulazim ja, ona broji šta me dok. poslala njima bla bla, trebala je samo osjetiti jel beba živa, a ja velim, pa je, ja je osjetim, a ona meni šta pričate gluposti, ja sam babica 25 god. i sa 18 tj. ne možete osjetiti bebu, to su vam crijeva gospođo, onak bezobrazno, ej, ja nisam mogla vjerovati, pogotovo jer svoju bebu osjetim već nekih 10-ak dana, i to tako lijepo da ljepše ne može bit, koza!!! Eto, sad mi je lakše, a ovom drugom neću ni pisati, jer sve je napisano, a da je odvratno tamo, jest!

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Što se tiće uzv-a, danas sam radila, dok. sam samo zamolila slikicu, a ostalo se nisam usudila, ekran je dalje i okrenut od tebe, a oni su potpuno nezainteresirani za komunikaciju.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

UZV je radio dr. Trutin, ne znam, ne čini mi se pristupačan lik, mrk je i ozbiljan.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Eto da iskomentiram pošto sam ja otvorila temu. Sad sam 39tj i s obzirom na onaj grozan pregled u Petrovoj gdje nažalost i spadam po mjestu stanovanja ja sam se odlučila da me petrova više nece vidjeti i da idem u vinogradsku. Danas sam bila tamo na prvom pregledu i to je nebo i zemlja od petrove. Možda sam potrefila dobru smjenu - mislim nisu oni mene mazili i to niti ne ocekujem ali ocekujem ljudski pristup.

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Eto da iskomentiram pošto sam ja otvorila temu. Sad sam 39tj i s obzirom na onaj grozan pregled u Petrovoj gdje nažalost i spadam po mjestu stanovanja ja sam se odlučila da me petrova više nece vidjeti i da idem u vinogradsku. Danas sam bila tamo na prvom pregledu i to je nebo i zemlja od petrove. Možda sam potrefila dobru smjenu - mislim nisu oni mene mazili i to niti ne ocekujem ali ocekujem ljudski pristup.
    Ma glavno da tebi odgovara i da si tako mirna jer to je ipak najvažnije, a u Vinogradskoj ne fali i stručnjaka. Osobno, recimo, iz istog razloga ne bih mijenjala Petrovu - baš mi je žao zbog tvog lošeg iskustva, no stara poslovica kaže: "u božjem toru ima svakojake marve"... Osobno sam u dvije trudnoće samo jednom u Petrovoj loše prošla i to kad je bio neki histerik na zamjeni... Sretno!

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Malo podizem temu.Ima li neka koja bi mi objasnila gdje je trudnicka ambulanta u Petrovoj?Narucena sam na prvi pregled za mjesec dana,a nisam se informirala kod sestara na odjelu za HR.Jel se pregledi trudnica vrse na odjelu za HR ili je to neka specijalna lokacija(mislim,na katu il slicno).

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Trudnička je desno od glavnog ulaza (ako si okrenuta prema bolnici). Prođeš rampu i kreneš desno, to je odvojeno od bolnice, mala zgrada, kad uđeš u nju odmah desno je šalter.. (nadam se da nisam spetljala)

gumbek avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja sam jučer bila prvi put na pregledu u ambulanti u Petrovoj.
    Sad sam u 35+5 i imam pitanje.
    Dali vaginalni pregled zaista mora tako boljeti???
    Još sam u šoku,cijeli dan i noć me sve boli...kao da su mi tim pregledom poremetili cijelo moje unutarnje stanje.
    Dr je gurnuo prste da sam sve zvijezde vidjela i naravno da sam se strzala na što me sestra zakucala za krevet i time dr pomogla da prste gura sve dublje,baš onako na silu...zasuzila sam u trenu.
    Sve je bilo ko po traci i nisam se ni snašla.
    Slijedeći pregled mi je za 2 tjedna i već imam muku u želucu

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj klaudija prvotno napisa Vidi poruku
    Trudnička je desno od glavnog ulaza (ako si okrenuta prema bolnici). Prođeš rampu i kreneš desno, to je odvojeno od bolnice, mala zgrada, kad uđeš u nju odmah desno je šalter.. (nadam se da nisam spetljala)
    Hvala ti Klaudija...jel nas tamo pregledavaju oni dr kod kojih vodimo trudnocu ili neki drugi ?Na ovom forumu vidim nepoznata doktorska imena.Puno mi je toga nepoznanica.Lijecila sam sterilitet i do sad upoznala samo lijecnike sa odjela za humanu reprodukciju.Da li se tokom pregleda osim vaginalnog ispipavanja radi i UZV?
    Malo sam dosadna ali...

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Gumbek mislim da je to kao i sve drugo individualno,ovisi o pragu boli i neugode a i puno o dr.Ja sam bila u hitnoj neki dan i pregledana od strane jedne krasne mlade dr;prvo mi je stavila nekakvu hladnu metalnu spravu u rodnicu da se ona rasiri-neugoda velika,onda mi je prstima opipala cerviks-neugoda ali izdrzi se...Pa mi je radila UZV.No to je nebitno.Uglavnom ako je takav pregled-trudnicki vaginalni pregled,meni nije bio strasan.Dobro,ja sam u jako ranoj trudnoci,a ti si vec blizu termina poroda pa mozda i to igra ulogu.Ili je dr bio rasplozen (citaj neraspolozen) rutinski i cijeli njegov posao mu ide na zivce..pa si dobila sto si dobila...
    Bas me zanima kako ce to kod mene izgledati.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Sela, u trudničkoj ambulanti postoji raspored rada doktora no znaju često uletit drugi doktori jer ovi na rasporedu imaju hitne intervencije ili slično.. UZV se ne radi u trudničkoj, već dolje u podrumu glavne zgrade. Ako trebaš i UZV, onda je najbolje da najprije njega obaviš i poslije odeš na pregled. Raspored doktora možeš provjeriti telefonski, ne znam sad točno broj..

Gumbek, baš mi je žao da te boljelo, ali ne mora biti tako, odnosno kako Sela kaže to je vrlo individualno.. Prvu trudnoću sam cijelu vodila tamo kod dr. Starčevića, a u drugoj trudnoći sam zadnjih mjesec dana svaki drugi treći dan bila u trudničkoj, svaki puta drugi doktor i nikad mi nije bilo ugodno, ali me nije niti boljelo.. Meni je kod Starčevića i dr. Gašparović bilo super, nikad me nije boljelo i tako su dragi i smireni..

svrcolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Ja sam u prvoj trudnoći išla u Petrovu kod dr. Zlopija i moram priznati da sam bila zadovoljna, dapače vaginalni pregledi su bili ugodni. Osim što se dugo čeka nemam što za zamjeriti.

Uskoro ću opet morati ići u trudničku u bolnicu a ipak je prošlo pet godina od moje prve trudnoće, da li znate da li treba uputnica za pregled???

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Treba uputnica, ali pred kraj kad počneš dolaziti svaki drugi dan teta na šalteru traži samo jednu, znači ne moraš svaki dan po uputnicu.. super mi je ta teta

Kažeš, pregledi su bili ugodni? Hm, slijedeći put idem i ja kod dr. Zlopija

gumbek avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Drago mi je pročitati da ste imali ugodna iskustva,nadam se da će i meni na slijedećem pregledu biti tako.
    Ostala sam šokirana jer me do sada kod mog ginekologa u domu zdravlja nije ništa boljelo.
    Ostaje mi nadati se da će slijedeći put biti bolje.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj gumbek prvotno napisa Vidi poruku
    Drago mi je pročitati da ste imali ugodna iskustva,nadam se da će i meni na slijedećem pregledu biti tako.
    Ostala sam šokirana jer me do sada kod mog ginekologa u domu zdravlja nije ništa boljelo.
    Ostaje mi nadati se da će slijedeći put biti bolje.
    Ili možeš reći da nisi raspoložena za vaginalni pregled. I tako si u terminu.

svrcolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Kažeš, pregledi su bili ugodni? Hm, slijedeći put idem i ja kod dr. Zlopija
    da , a išla sam od svojeg 3 mj, trudnoće i nijednom mi pregled nije bio neugodan a kamoli bolan, osim kad mu je bila na zamjeni neka doktorica, živčana što mora raditi i poslije nje sam malo prokrvarila...
    prema mojem iskustvu, muškarci su puno nježniji u pregledima nego žene...iako sam prije zazirala od muških ginekologa, sada ne bih nikada otišla ženskom...

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Vidiš, to sam i ja mislila za ginekologice, ali sam se prevarila, nemam loša iskustva sa ženskama.. sjećam se, jednom me pregledala dr. Ivanišević, nisam još ni legla na stol već sam bila gotova, nisam osjetila gotovo ništa.. Iako je ona uglavnom uvijek živčana, barem kad sam ju ja vidjela.. Doktorica Gašparović je isto nježna i čini mi se uvijek smirena..

A sve valjda ovisi na kog se naleti, i kakvog su raspoloženja taj dan.. Ja sam valjda imala sreće.. Ustvari, mogu reći da me boljelo svaki put kad su mi provjeravali plodnu vodu.. To mi je jedino bolno i svaki put sam krvarila..

svrcolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

e ne znam šta da ti kažem, ja više ne bi u ženske ruke...evo moj privatni ginić nikada me nije pregledao a da mi je bilo neugodno i bolno, iako se po defaultu ja zgrčim poučena prijašnjim iskustvima a i za ženu to i nije baš ugodan pregled....a onda da još netko viče na tebe i bude grub, osječaš se stvarno silovano i jadno... a najgore od svega što misliš da će žena baš imati suosjećanja za tebe ali ne naprotiv....
    nego da pitam, da li u trudničkoj rade problema ako ne pripadaš njima po mjestu stanovanja....koliko se sjećam mene u prošloj to nitko nije pitao, ali mi je sada nešto spomenuo moj ginić..

gumbek avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

sirius od zadnjeg pregleda razmišljam o toj opciji.
    Samo moram skupiti snage i izreči to i preživjeti okretanje očima i glupe komentare.
    Ovo mi je prva T pa sam sva nekako nesigurna

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj gumbek prvotno napisa Vidi poruku
    sirius od zadnjeg pregleda razmišljam o toj opciji.
    Samo moram skupiti snage i izreči to i preživjeti okretanje očima i glupe komentare.
    Ovo mi je prva T pa sam sva nekako nesigurna
    Povedi nekog sa sobom.
    U terminu si , da li je važno da li si potpuno zatvorena ili otvorena dva prsta? Beba je i tako spremna za porod, a otvorenost ne znači ništa. Porod može isti dan ili za dva tjedana. Beba treba smirenu mamu, samo polako.

svrcolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Cure, jel netko zna da li se trreba naručiti za prvi pregled u trudničkoj???? ili se samo dođe sa uputnicom???

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ne treba se naručiti, samo dođeš s uputnicom..

svrcolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Ne treba se naručiti, samo dođeš s uputnicom..
    Klaudija, hvala na infu. Naime već sam izašla iz štosa kada sam zadnji put bila trudna i išla u Petrovu na kontrole. Jedino što mi je stvarno bilo tamo mrsko je ono čekanje i kada se toga sjetim baš se grozim

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •