Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Compeed flasteri (za herpes) u trudnoći

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Compeed flasteri (za herpes) u trudnoći

Zanima me da li se smiju koristiti u trudnoći ? Na uputama ništa nije navedeno.
    Sadrže hidrokoloid 0.75

Hvala unaprijed!

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Hm, e sad hidrokolid nije antivirotik--lijek protiv virusa tipa herplex, nego koloidna tvar koja prakticki oduzima vodu virusnim stanicama, stvara zastitini sloj od vanjskih utjecaja i tako recimo isusuje herpes..ne apsorbira se,...po meni mozes.

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

rtg, hvala ti na odgovoru !
    Ma već mi se dva puta u zadnja dva mjeseca javlja taj dosadni herpes i to u samom kutu usana tak da ne mogu ni normalno jesti ni piti, čim malo zinem raspuca se koža i čini mi se da tome nikad kraja. Sad mi je već deseti dan i stvarno me već izluđuje što nikak ne može proći. Stavila sam i compeed ali je herpes točno u kutu usana tak da mi se i flaster uvijek smežura nakon nekog vremena.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Probaj s Pranarom Labiarom..to ti je prozvod u gelu za usme na bazi etericnih ulja i potpuno siguran za trudnice..kupis u ljekarni, a ako nemaju zamoli ih da ti naruce od Kemiga..

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj cyber-mama prvotno napisa Vidi poruku
    rtg, hvala ti na odgovoru !
    Ma već mi se dva puta u zadnja dva mjeseca javlja taj dosadni herpes i to u samom kutu usana tak da ne mogu ni normalno jesti ni piti, čim malo zinem raspuca se koža i čini mi se da tome nikad kraja. Sad mi je već deseti dan i stvarno me već izluđuje što nikak ne može proći. Stavila sam i compeed ali je herpes točno u kutu usana tak da mi se i flaster uvijek smežura nakon nekog vremena.
    mozda su i gljivice?

pokusaj smanjiti slatko i pojacati jogurte, probiotike...

sretno

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Posljednje uređivanje od kinder : 20.02.2010. at 16:53

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kinder, ma ni sama više ne znam kaj je, u početku su bile žvale ali mi se na njih naljepio herpes (sitni mjeurići puni tekučine).
    Da bar nisu u samom kutu usana već bi prošle ali ovak .... iz dana u dan puca koža i stalno izpočetka.
    rtg, hvala na savjetu
    litala, mislim da nisu u pitanju gljivice

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pucanje usana u kutovima upućuje i na nedostatak željeza i/ili cinka. Inače, ako ti se herpes javi kad rodiš, pazi da ga ne preneseš na bebicu jer je za njih jako opasan u prvim tjednima života.

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Indi, meni željezo i jest problem. Interval je od 8-30 a meni je prije mjesec i pol bilo 3.
    Pijem Heferol i čekam da popijem još ovu turu do kraja pa na kontrolu.
    Što se tiče cinka, s tim nisam upoznata, pijem centravit prenatal i nadam se da je u granici normale.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Dosta nisko.
    Možeš li kako pojačati i namirnice bogate željezom, uz taj dodatak koji piješ?
    Inače tijelo je sklono infekcijama kod manjka željeza jer se zbog slabije opskrbe kisikom lakše nakalemi nešto zbog osjetljivijeg imuniteta u tom razdoblju.

Nadam se da će ti željezo biti u granicama normale sljedeći put.

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Što se tiče prehrane, dosta raznoliko jedem, probala sam kupinovo vino ali mi ne odgovara (ubija me žgaravica a i nisam pobornica konzumiranja alkohola u trudnoći), eh da, cikla isto otpada.
    Nadam se da će sljedeći nalaz biti O.K.
    Indi, hvala!

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Probaj si kupit Ferrogreen sirup..on ti je bas iz koncentrata voca,povrca i biljaka i ima najvise zeljeza od nesintetskih...
    Sorry ako zbog posla uvijek predlozim nes iz apoteke...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •