Nisam našla onu našu staru temu o mačkama u kući, pa sam otvorila novu. Od prvog dana otkako smo doveli mačku u kuću (sad već 4 mjeseca) primjećujem koliko to dobro utječe na djecu. Naravno da su o hrani, vodi i WC-u brinuli 2-3 dana, ali to nije ni bitno. Sviđa mi se to koliko su nježni prema maci. Vole je maziti i igrati se s njom, ali je uopće ne gnjave. Vole je promatrati kad se igra i aktivno sudjelovati u njezinoj igri. Jako vole i natječu se u tome u čijem će ona krevetu spavati dok su oni u školi. Inače, otkako se potpuno priviknula, spava najčešće kod mene. M. , kao i uvijek, svako jutro dolazi k meni u krevet i uživa kad Emili hoda po njemu i prede kao traktor. Mi odrasli isto tako uživamo u njezinom društvu, mislim i više nego djeca. Uglavnom, dolazak te pete članice obitelji bio je pun pogodak.
Evo i malo slikica naše Emili.
http://s900.photobucket.com/albums/a...Emily%2009-10/

Odgovori s citatom
), MM-ov sin neko vrijeme nije htio niti čuti za novu macu, no nedavno su ipak izrazili želju da opet nabavimo macu.
), on bi da Lea bude veća pa da može preuzeti veći dio odgovornosti za životinju, jer kaže da već vidi sebe kako se jedini brine o psu. 
. One su već mace u godinama, jedna je 10, a jedna 11 godina.
. Svih naravno diramo, mazimo, grlimo, ruke se peru, a životinjice se redovito cijepe, kontroliraju, razglišćuju i to šta već ide. Zapravo ja ne vidim veliku razliku da li su vani ili ne. Gliste i buhe dobiju i kućni i vankućni ljubimci, a što se tiče neznam, gljivica ili što bi već mogli dobiti od mačaka, vodimo brigu već i radi samih životinja da budu zdrave .