Stranica 11 od 17 PrviPrvi ... 910111213 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 501 do 550 od 830

Tema: Potpomognuta na Svetom Duhu

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa
    Potpomognuta oplodnja u Hrvatskoj je postala hazard u kojeg se laka srca mogu upustiti samo neinformirani.
    Citiraj vinalina prvotno napisa Vidi poruku
    Naš zakon treba nama samima biti osnovni i jedini kojega bismo trebali znati, ako ga neznamo ili smo glupe (pa se nismo željele informirati ili neznamo kako se to radi ili nas je briga, pa smo stoga ono ispred zagrade) ili laka srca... uf koje teške riječi...
    Nije bilo šumova u kanalima, ali ženske dajte razumijte da se mi borimo, pričamo drugima o štetnosti, pa halo u mojoj školi SVA djeca znaju kaj sve prolazim...
    A s obzirom na zakon i zamrzavanje embrija mi na sd nismo ništa izgubile, jer to nismo nikada niti imale... Naravno da ostaje još puno problema koje veže ovaj zakon, ZNAMO MI TO!
    A kaj bi trebale si sada pucati u glavu što nas ne pitaju koliko želimo js da nam oplode, što nam vraćaju 3 zametka...ili nebismo trebale uopće nikamo ići dok se zakon ne riješi, a s druge strane, kada se potiče bojkot MPO odmah se svi uzbude i kažu da je to odluka pojedinca...
    Nisam niti jednom rijecju rekla nekome da je glup niti sam tako mislila. I ne zelim da itko moje rijeci tako tumaci.

Takodjer izraz laka srca sam upotrijebila kao suprotnost izrazu teska srca.

Svakome tko zna kako je potpomognuta oplodnja izgledala prije donosenja Zakona o medicinskoj oplodnji i kako ona izgleda drugdje po svijetu ne moze biti svejedno prolaziti kroz stimulaciju nakon koje se slucajnim odabirom od svih pridobivenih jajnih stanica odabiru samo tri i oplodjuju dok se sve ostale unistavaju. A ako se koja od njih i zamrzne vrlo mala je statisticka vjerojatnost da ce iz nje doci do trudnoce.

Lako je u takav postupak ici jedanput i lako je biti optimistican prvi put. Lako je o tome govoriti i onima koji su sto zbog dijagnoze, sto zbog godina, sto zbog srece da upadnu u onaj manji dio statisticke vjerojatnosti uspjeli ostvariti trudnocu iz prvog ili drugog pokusaja.

Svi drugi kojima ce baciti 5, 6 ili vise jajnih stanica u svakom postupku ili koji u blagoj stimulaciji nece imati ni jednu jajnu stanicu i koji ce morati prolaziti kroz postupak 3, 4, 5, 6 ili vise puta, a kojima je trenutno jedina opcija potpomognuta u Hrvatskoj sigurna sam da ce znajuci kako bi to izgledalo drugdje u postupak ici s grcem u zelucu.

Koliko je informiranost vazna pokazuje i pogresno shvacanje da oni koji su se i do sada lijecili na SD nisu nista izgubili sto se zamrzavanja tice. Itekako su puno izgubili, jer iako nije bilo moguce zamrzavanje embrija, bila je moguca oplodnja svih jajnih stanica.

Takodjer u Zakonu nigdje ne pise da se moramo unaprijed izjasniti koliko jajnih stanica zelimo da nam oplode i da nam se moraju vratiti sve oplodjene. Ako smo toga svjesni i ako smo svjesni rizika viseplodne trudnoce, onda necemo samo sutke dozvoliti da sav taj rizik padne iskljucivo na nas.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko je informiranost vazna pokazuje i pogresno shvacanje da oni koji su se i do sada lijecili na SD nisu nista izgubili sto se zamrzavanja tice. Itekako su puno izgubili, jer iako nije bilo moguce zamrzavanje embrija, bila je moguca oplodnja svih jajnih stanica.

Takodjer u Zakonu nigdje ne pise da se moramo unaprijed izjasniti koliko jajnih stanica zelimo da nam oplode i da nam se moraju vratiti sve oplodjene. Ako smo toga svjesni i ako smo svjesni rizika viseplodne trudnoce, onda necemo samo sutke dozvoliti da sav taj rizik padne iskljucivo na nas.
    Upravo ovo! Nismo "vam" "mi maratonci koji smo bili u MPO-u prije" neprijatelji i ne pišemo ovdje da vam mutimo sreću - želimo vam pomoći da skužite kako izbjeć nekakve major kravale i tragedije, da shvatite koji su vaši rizici i da znate na što ne morate pristati jer je i doktorima u ovoj situaciji teško dati nekakav najbolji savjet, stiještenima između katastrofalnog zakona koji ide kontra struke i želje pacijentice da što prije dođe do djeteta. Upravo onako kako su nama drugi pomagali, kako se na ovom pdf-u uvijek pomagalo, i zašto je, uostalom, i nastao. Da je dostatna samo doctor-pacijent relacija, da se ima dovoljno vremena, ne bi nijedan pacijentski forum postojao.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa Vidi poruku
    Oplođivanje SVIH js, pod krinkom 'uspješnosti' bez naknadnog zamrzavanja bi bila strijela za moje i tako nejako srce... nema 'fućkaj' . Jedno drugo povlači i nemožemo se skrivati iza naše velike želje da dobijemo dijete da bismo opravdale takvo ponašanje...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dakle, ovo vam pišemo, da vas ekipiramo informacijama za upravljanjem rizicima za vaš konkretni slučaj.

Jer, nije sve relativno, velike su to razlike, recimo, neko tko je u 25. godini i nije PCOS ja bih osobno savjetovala da ide na oplodnju samo 2 js, ako nije koma muški faktor. Netko tko je u 39 taj može relativno ziher vratiti tri.

Velika je razlika između 40-50% Maribora, i 14% Sv. Duha....

Te statistike ne mogu se relativizirati, to ne znači da će si netko "pucat u glavu", nego da bude ful svjestan svega i najbolje za sebe odluči...

A početnik to nije u stanju, nema šanse da će moći kompetentno odlučiti, a doktori su sad u odvratnoj situaciji jer da se struka pita, oplođivale bi se sve stanice, išlo bi se na punu stimulaciju, stavljalo sve embrije do razvoja blastociste i vraćalo mladoj ženi jednoga. Tako se to radi vani, tj. to je najčešći i preporučeni trend.

Sad se odgovornost za broj transferiranih često moraju prebacuju na pacijenta, koji često ne zna na temelju kojih kriterija odlučiti jer - kako bi znao?. Mislim da Milinovićevi ljudi koji su pisali zakon nisu niti svjesni da to ne može pacijent odlučiti - tipa koliko da mu se vrati, i to prije opodnje, jer odluka o vraćanju uvijek ovisi o rezultatima oplodnje, plus dg i godine pacijentice. To bi bilo kao da, primjerice, onkolog, od vas traži, prije operacije, da kažete dal' da vadi maternicu i jajnike ili oboje (a bez da vi unaprijed znate kakvo je stanje i što je rak zahvatio). Glupo, ali ne znam to zornije prikazati.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Vinalina, pokušala sam ti samo zorno prikazati koliko je POGUBNIJA odredba da se ne mogu oploditi više od 3 js, od odredbe za zamrzavanje zametaka. Isključivo zato jer si se izrazila da se nije ništa izgubilo, a izgubilo se masu, u smislu uspješnosti i rizika mladih žena koje će doći do višeplodnih trudnoća i možda izgubiti bebice.

To ti govorim kao osoba kojoj je trudnoća uspjela isključivo iz zamrznutih zametaka, a sa svježima nikad ništa (jedno 19-tak embrija mi je bilo sveukupno transferirano) i čiji zamrznuti zametak je ostvario moje snove, dok su ovi svježi ostali na razini "potencijalnog djeteta". Govorim ti neemotivno, jer je i doza racija u ovome svemu nužna, jer odluke trebaju bit vođene i racijom i faktima, tj. tehničkim znanjem kako IVF funkcionira.

Želim ti svu sreću na ovome svijetu!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 11.03.2010. at 13:12

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I nema krinke uspješnosti. To su čvrsti postoci - otprilike duplo je uspješnost pala, na Sv. Duhu.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ma ja bi podigla jer nismo ovdje da se prepiremo, nego podržavamo!
    I ja tebi i svima želim najbolje u postupcima i svu sreću svijeta. VOLIM VAS.
    Naravno da sam pisala i premijerki i Josipoviću!

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ljudi moji šta nam je sa Ivom Mijom

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj vinalina prvotno napisa Vidi poruku
    Oplođivanje SVIH js, pod krinkom 'uspješnosti' bez naknadnog zamrzavanja bi bila strijela za moje i tako nejako srce... nema 'fućkaj' . Jedno drugo povlači i nemožemo se skrivati iza naše velike želje da dobijemo dijete da bismo opravdale takvo ponašanje...
    Nisam sigurna sto si sa ovim zeljela reci. Kakvo ponasanje? Ako govoris o svom svjetonazoru, onda za to na srecu uvjek postoji rjesenje. Dok je nametanje svojeg svjetonazora drugima vec drugi problem sto nas je izmedju ostalog i dovelo tu gdje jesmo.

I nema tu nikakve prepirke. Ovdje se osim pruzanja podrske izmjenjuju misljenja i raspravlja o odredjenoj temi cemu forum i sluzi.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj tihić prvotno napisa Vidi poruku
    Ljudi moji šta nam je sa Ivom Mijom
    I ja se pitam cijelo jutro šta je, evo malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~da je sve ok!!!!
    Iva Mia javi nam se svi smo se zabrinuli za tebe!

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ne da mi se ulaziti u ovu polemiku i prepirku, iako će sad svi skočiti i reći da nije prepirka nego samo želim reći da ste svi u pravu, samo zavisi s koje strane se gleda!

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Aurorice, neznam tko kje prvi počeo nametati svoje stajalište???
    A ako neznaš što sam s time htjela reći sada ću ti pojasniti - naime, ako ja dobijem 11 js i bilogica mi sve oplodi. I nekim čudom sve se razviju. A ja hoću - kao malo dijete kada kaže - a ja baš hoću - samo jedan embrij - jer je to namanje rizično i imam relativno malo godina pa očekujem i uspjeh - te bez zamrzavanja - probaj razmisliti što rade s ostalim embrijima (o kojima smo isto ovdje već raspravljale, ali se ponavljam smatram da oni nisu samo nakupina stanica, već su potencijal biti ono što smo već i mi, dakle ljudi koji razmišljaju, pate, osjećaju, vesele se, igraju, rade...) Meni je to licimjerno učiniti i ostaviti im u labaratoriju - napominjem - bez mogućnosti zamrzavanja - i naravno da iznosim svoje mišljenje, isto kao i ti. A hoće li ga netko prihvatiti ili ne meni tako svejedno. A najbolje bi bilo da razvije svoje ZDRAVO mišljenje, ne pod cijenu svega. Ako netko nema problema s tim, svaka mu čast! Naime, ja jesam za oplodnju svih jajnih stanica, ali samo i jedino uz mogućnost zamrzavanja oplođenih!
    Ti očito neznaš koje moralne probleme to povlači za sobom. Eutanazije i pobačaja, te eugenike ( e pa sada od tih super zametaka, ja bih htjela baš ono sa plavim očima, dečka, plave kose i gena vitke linije). Dobro, možda sam sada malo pretjerala, ali daj si razmisli oposljedicama, ne samo o Mariboru. Nije niti on tako bajan, samo cure ne žele iznositi loša iskustva kao ja, u bojazni da će ih netko popljuvati, jer, budimo realne, ovdje se malo priča o lošim iskustvima, ali to ne znači da ih nema. I stvarno neznaš primiti ruku prijateljstva...
    I sada sam, zanimljivo, ja kriva što je zakon takav kakav jest. Svarno neznam je bi se smijala ili plakala.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Iznosi se definitivno loše iskustvo iz Maribora, nigdje nema garancija - posearchajte priču od Fritulice, od cure iz St-a, ne piše više, zaboravila sam joj nik, di se nije oplodila ni jedna, a u CITOu i SD-u rutinski do transfera (po starom zakonu jer je bio teški muški faktor, bojim se da bi sada svugdje nastradala). Nigdje nema garancija, ali je Maribor, objektivno, po objektivno utvrđenim kriterijima i statistikama, jedna od najboljih klinika na ovim prostorima.

Zamzravanje embrija po meni je idealna stvar za dignuti uspješnost IVF-a, ženino zdravlje poštedjet, ne riskirat trojke i smrt beba koje nisu predembriji od 8 stanica, nego su gestacijske starosti od tipa 2/3 trudnoće.

Zamrzavanje embrija je standard uspješnog i humanog IVF postupka, humanog i za embrije starosti 8 do 100 stanica, tj. od 3. - 5. dana, em za muškarca i ženu koji se tom postupku podvrgavaju jer će ga radit na poštedan i maksimalno uspješan način (a i to je daleko od 100%).
    Posljednje uređivanje od ina33 : 11.03.2010. at 15:18

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

vinalina po cemu sudis da ja namecem svoje stajaliste?

Primjer kojeg si navela je bespredmetan za osobu kojoj je neprihvatljivo da ijedan njen zametak bude unisten. Zato sto takva osoba uvjek ima izbor da uopce ne ide na stimulaciju nego da recimo pokusa potpomognutu oplodnju u prirodnom ciklusu ili da recimo izabere kliniku u kojoj je zamrzavanje embrija moguce (u Hrvatskoj je prije Zakona bilo nekoliko takvih klinika).

Svi kojima je bilo koji dio potpomognute oplodnje neprihvatljiv imaju izbor da postupaju u skladu sa svojim uvjerenjem i nijedan zakon im to nece prijeciti.

Sa Zakonom kojeg imamo onima koji ne dijele svjetonazor zakonodavca isto to je onemoguceno.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ti uopće ne kužiš kaj ja govorim...čak mislim da je sve ovo bezvrijedno objašnjavati. Možda nekome tko razumije...

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ako se mi bunimo prvenstveno protiv ogranicenja oplodnje na 3 j.s. i budemo uspješni, to za sobom automatski povlaci dozvolu zamrzavanja zametaka, jer bi pritisak javnosti bio prejak da se zameci bacaju. Ako se u Hrvatskoj prihvati formulacija da se oplodi onoliko j.s. koliko je neophodno potrebno, umjesto da se svima namecu 3, ja s tim mogu zivjeti. Takva formulacija minimizira i potrebu za zamrzavanjem, koja se u nekim slucajevima ne može izbjeći. Recimo u Italiji nakon promjene zakona, oko 5% svih stvorenih zametaka se zamrzne. To je vrlo mali broj, i sumnjam da ijedan od njih bude napušten. Čak bi se i katolici trebali protiviti ovakvom zakonu kakav je sad - on ne štiti niti zametke ali ponajmanje ženu.

Zašto se crkva protivi zamrzavanju zametaka? Zato jer se boje da se ljudi neće vratit po njih, a druga opcija - doniranje zametaka - je njima vjerski neprihvatljivo - što je meni neshvatljivo jer ako se posvojenje odobrava, zašto ne i doniranje zametaka - za njih je i jedno i drugo čovjek s istim pravima. Ali takav stav nije fer prema svima onima koji se žele vratiti po svoje smrzliće, a to je barem 80% ljudi po jednoj francuskoj studiji. Takav stav je kao da zabranimo trudnoće jer dio njih završava namjernim pobačajem.

Neću ulazit u to da li je zametak osoba ili ne - ali s druge strane ne mogu šutit na nametanje vlastitog stava drugima, kao što se događa ovim zakonom. Na stranu to što je spirala sasvim dozvoljena i nekontroverzna iako namjerno uništava zametke iste starosti koji se vraćaju u IVF-u; na stranu čak i to da je i kontracepcija produženim dojenjem u biti abortivna kontracepcija jer visoke razine prolaktina sprečavaju implantaciju zametaka iste starosti kao i IVF-u (i sprečavaju ovulaciju, ali u onim slučajevima kad do ovulacije dođe, djeluje na opisani način). Ostaje osnovno pitanje da nitko nema pravo gospodarit mojim tijelom umjesto mene i donosit odluke umjesto mene i protiv moje volje i zato meni ovaj Zakon predstavlja nasilje nad ženama (i muškarcima) koji nemaju isti stav kao i recimo vinalina. (A recimo, ja ću radije uništit 3. zametak nego riskirat smrt sva tri djeteta, iako NISAM SRETNA s takvim izborom i optimalna stvar bi bila 3. zametak zamrznuti.)

Čak i Adalbert Rebić kaže slijedeće "vjernici moraju sami pred Bogom odlučiti što im je po savjesti činiti. Bog nikoga ne osuđuje niti odbacuje. Postoje i čini "duplici effectus", čini s učinkom manjeg zla i veće dobra. Za žene i muževe koji ne mogu imati dijete, veće je dobro MPO pred eventualnim gubitkom embrija (koji i te koliko žena slučajno gubi, mislim na spontane pobačaje". Vjerojatno se nije odnosio na ovakve situacije, i vjerojatno bi se on kao i svaki normalan čovjek složio da

Ljufi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Upravo se o tome i radi, nametanju svjetonazora kroz ovakav Zakon o MPO-u. Ako je nekome svjetonazorski neprihvatljiv sam postupak MPO-a ili neki njegovi oblici, taj neće tome pristupiti i gotovo. U cijeloj Europi je omogućen MPO u skladu s najnovijim medicinskim dostignućima, jedino se u Hrvatskoj mora izmišljati topla voda i onemogućavati pacijentima najbolje i najkvalitetnije liječenje. MŽ i ja krećemo put Maribora jer smo jednostavno prisiljeni na to.

Pozdrav svima.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj pino prvotno napisa Vidi poruku
    (A recimo, ja ću radije uništit 3. zametak nego riskirat smrt sva tri djeteta, iako NISAM SRETNA s takvim izborom i optimalna stvar bi bila 3. zametak zamrznuti.)
    x. To su ti užasi pred koji nas (i doktore i pacijente) taj zakon stavlja.

KIKLA123 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

tihić i crvenkapica ako se ne varam sutra je beta? držim fige i da bude velika do neba.. ines draga neka ti sutra bude super uspiješan transfer.... ako se ne varam rodit ćeš taman negdje oko sv.Lucije....to je znak rekla bi moja frendica... sve će to biti super ja baš vjerujem... kiara i ja sam mislila da će popucat jajca noćne more imala,al ne brini neće ona nikam mene danas popodne jako boli trbuh i čak sam imala neki smeđi iscjedak..to mi prije nije bilo,kaj je to normalno?

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Hvala kikla i svim curama sretno

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Drage moje ja se spremam za sutrašnju betu kad čudo" ja na wc kad crveno na gaćicama". Šta sad

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj KIKLA123 prvotno napisa Vidi poruku
    tihić i crvenkapica ako se ne varam sutra je beta? držim fige i da bude velika do neba.. ines draga neka ti sutra bude super uspiješan transfer.... ako se ne varam rodit ćeš taman negdje oko sv.Lucije....to je znak rekla bi moja frendica... sve će to biti super ja baš vjerujem... kiara i ja sam mislila da će popucat jajca noćne more imala,al ne brini neće ona nikam mene danas popodne jako boli trbuh i čak sam imala neki smeđi iscjedak..to mi prije nije bilo,kaj je to normalno?
    Draga moja Kikla ti si danas imala implantaciju mrvice se smjestile koliko ja znam to i treba s blasticama da se dešava danas po školski, tak da uživaj draga, znam da je to to!
    Ak bude cura nema mi druge morat će se zvati Lucija , hvala draga što misiliš na mene!!!
    Tihić i crvenkapica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za velike bete!!!!

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Drage moje ja se spremam za sutrašnju betu kad čudo" ja na wc kad crveno na gaćicama". Šta sad
    Tihić ne mora biti ništa, stavljaj utrogestane, a sutra će beta reći svoje!!!!!
    Za veliku tetu betu~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!!!!!!

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Eto ti KIKLA123 vidiš ti kako ines misli kao i ja.......sve sam ti napisala u sms-u....to je to, nema kaj drugo biti, isto je bilo i kod mene.......
    ines31 draga~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za tvoj transfer, da sve bude ok......
    tihić i crvenkapica~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za vaše bete....tihić ne znam kaj bi ti rekla na tu krv......nadam se da nije vještica
    IvaMia ne jevljaš nam se, mi se brinemo, nadam se da si ok......

H2O avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Cure drage,nemojte misliti da vam Aurora nameće svoje stavove i goni vas iz Hr na postupke.Pa ni sama ne bi mogla financijski to podnijeti.Ona vas samo upućuje na moguće komplikacije u slučaju vraćanja tri embrija.Upućuje vas na to da se borite za svoja prava a ne samo da se prepustite slučaju.Samo vi određujete koliko će vam mrvica vratiti,ne može vas nitko prisiliti da vratite tri embrije ako ne želite.Zakon je takav kakav je,šugav.Ali mi se moramo i dalje buniti,dignuti svoj glas,pa netko će nas već čuti.
    Ja sam pisala kome sam sve trebala i pisma zahvale i pisma protesta i ljutnje.Zadnje pismo sam pisala Josipoviću,iznjela sam mu svoju priču ,moje gledanje na zakon u nadi da će ga on pročitati.Zaista sam pisala sa suzama u očima i molila za pomoć parovima koji tu pomoć trebaju.vidim da su ta pisma koja smo slali ipak uradili pomak.
    Ja sam isto imala sedam j.s.,tri oplođene,jedna savršena blastica,dvije slabije kvalitete.Naravno da sam ljuta bila na zakon i bila bespomoćna.Ipak sam se odlučila na jednu blasticu jer nisam htjela rizikovati.HDB sada sam 16 t.t. i nadam se da će sve biti ok do kraja.Svjesna sam i toga bila da nisam uspjela da bi sve išla ispočetka.O tome sam i pisala Josipoviću,ja sam uspjela i imala ogromnu sreću i samoga Boga uz sebe... A drugi???Šta sa drugim parovima koji to prolaze opet i opet...

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

H2O pa zar već toliko.....ajme kako to vrijeme leti.......nadam se da si dobro, da je sve ok
    A da, dobro jutro vam svima.....konačno sunce i nadam se da je to sad to....da je zimi kraj.....
    Evo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za današnje bete

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Pozdrav cure ja sam išla vadit krv nalaz za dva sata. Moja sinošnja mrlja na gaćicama se nije pretvorila u vješticu za sada,već samo smeđa mrljica. To me malo ohrabrilo pa se još nadam radosnoj vijesti.

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

tihić~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~jako, jako.....drž se

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

tihić ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za veliku betu

Iva Mia 2009 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Cure moje koliko potrage za mnom....ja sam vam ok....krvarila sam onak laganini...malo sam se uplašila....u strogom sam mirovanju...pa sam se maknula i od laptopa....vadila sam betu ona raste kao luda danas je bila oko 800...i dalje moram opasno mirovati

Drage cure , hvala vam što se brinete za mene...

Oprostite što se prije nisam javila.....

Pusa svima od nas troje naravno od

andreja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

tihić ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za tvoju današnju betu! i naravni tebi Crvenkapice~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

kandela avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Iva Mia...samo se ti draga cuvaj, bitno da sad znamo da je s tobom sve Ok.

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

IvaMia bitno da je sve ok.....čuvaj se

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Dobila sam odgovor iz obiteljskog centra grada Zagreba za psiholosko i pravno savjetovanje. To se moze kod njih obaviti, savjetovanja traju nekoliko susreta sa pravnim savjetnikom i sa psihologom, besplatna su i nije potrebna uputnica.
    Potrebno je nazvati na tel. 01 45 77 194 i ugovoriti termin koji vama odgovara.

Mislim da cu zvati Vili i IVF polikliniku jer nam se ne da nekoliko puta tamo odlaziti, radije cemo dati 100 kn i obaviti to u jednom điru.

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Iva Mia cuvaj svoje mrvice i mazi bushu

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj bugaboo prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da cu zvati Vili i IVF polikliniku jer nam se ne da nekoliko puta tamo odlaziti, radije cemo dati 100 kn i obaviti to u jednom điru.
    Draga bugaboo, samo sam ti htjela reći da je psihološko savjetovanje u Viliju 250,00 kn...Pravno nismo obavili kod njih, ali mislim da je ista cijena...
    čisto da si znaš računat...da te ne iznenadi cifra. Inače pravno savjetovanje smo u gradu kod jednog javnog bilježnika platili 285,00 kn i dobili tri primjerka tak da imami za dalje ako će nam trebati.

eto, samo toliko i nemojte se ljutiti kaj sam Vam upala na Vašu stranicu.

pusek svima i sretno

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Pozdrav cure moja beta je 4,5. Sada idem zvati dr.da se dogovorimo za dalje.

andreja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

tihić baš mi je žao,al budi optimistična i nedaj se pokolebati!

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Pozdrav cure moja beta je 4,5. Sada idem zvati dr.da se dogovorimo za dalje.
    Draga tihić zao mi je

Nazalost znam kako ti je, danas se isplaci, a od sutra s pozitivnim mislima na novi postupak

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Bab prvotno napisa Vidi poruku
    Draga bugaboo, samo sam ti htjela reći da je psihološko savjetovanje u Viliju 250,00 kn...Pravno nismo obavili kod njih, ali mislim da je ista cijena...
    čisto da si znaš računat...da te ne iznenadi cifra. Inače pravno savjetovanje smo u gradu kod jednog javnog bilježnika platili 285,00 kn i dobili tri primjerka tak da imami za dalje ako će nam trebati.
    Par stranica prije je jedna forumasica napisala da je u IVF poliklinici to platila 100 kn, u svakom slucaju budem ih jos zvala...

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

tihić žao mi je..........

H2O avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Šniki,da vrijeme brzo leti,još malo pa sam na pola puta.Pusa tvojoj mrvici i tebi naravno.

Iva Mia beta je super.Ti samo odmaraj i ne brini,to je vjerovatno hematom.Ja sam krvarila negdje do 14 t.t.
    ,znam da nije svejedno viditi krv ali moraš biti smirena i maziti svoju bušu.

Tihić baš mi je žao....

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

tihić, žao mi je...

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

tihić,draga..baš mi je žao,al biti će drugi put...samo hrabro...
    ja obavila P&P u obiteljskom centru u VŽ ...maloprije sam došla doma,ništa nisam platila i dođe se samo jedanput...pa eto ako nekome nije daleko VŽ a treba to obaviti nek mi se javi na pp...
    crvenkapice...ima li šta...

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Cure moje život ide dalje! Zvala sam doktora i kad vještica prođe idem da se dogovorimo za novi pokušaj!

BOZZ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

e zvala i ja upravo sada, u mom gradu se isto može obaviti.Dolazi se dva puta valjda prvi put pravno savjetovanje a drugi put psihološko zato je dva put.Super nemoram u zagreb.

kandela avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Tihić samo glavu gore, bit će slijedeći put...

BOZZ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

tihić pusa,ništa digni se i kreni hrabro dalje uz osmijeh,uz tebe smo ...

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Tihić žao mi je
    Iva Mia super glavno da si nam dobro, odmaraj i uživaj!

Evo meni danas bi transfer 3 osmostanična, samo je jedan malo lošije kvalitete vidim piše kao cc, ova dva super, beta 24.03.2010.!!

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ines pa to je divno! Sada čuvaj svoje bebice

Stranica 11 od 17 PrviPrvi ... 910111213 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •