evo mene sa izvještajem...endo 7 mm.desno folikula nekoliko od 9 mm isto tako i lijevo...nešto sam opet skeptična...u petak sam ponovno gore i nadam se da će koji folikulić postati vodeći pa ću više znati..
evo mene sa izvještajem...endo 7 mm.desno folikula nekoliko od 9 mm isto tako i lijevo...nešto sam opet skeptična...u petak sam ponovno gore i nadam se da će koji folikulić postati vodeći pa ću više znati..
Kad budem isla na dogovor iduci tjedan to ce mi biti 12. dc, jel postoji sansa da vec ovaj ciklus idem na potpuni prirodnjak ili tek iduci ciklus?
Joj tak sam nestrpljiva, zivim od menge do menge, jedva cekam dan kad ce konacno kasniti...
Ova menga nakon postupka je trajala samo 2 dana, cini mi se da je samo potvdila moju tezu da mi je endometrij bio pretanak.
Posljednje uređivanje od bugaboo : 17.03.2010. at 21:13
Ma Kiara bit će to dobro. Sve će to do punkcije doći na svoje![]()
bugaboo, kako si se dogovorila za dogovor? Ton se tako ne radi na sd. Inače poslije negativne bete ideš gore u pola 7 na folikulometriju 8, 9 dc. Bez naručivanja. Znači to se radi u prirodnim ciklusima u koje se ne računa klomifenski ciklus. Prirodni znači spontani, tvoj mjesečni, normalni, neznam kako da drugačije objasnim. Klomifeni su blaga stimulacija. Nakon blage stimulacije treba proći 3 mjeseca do ponovne stimulacije (bilo kakve), a u tom vremenu možeš ići u prirodne.
Bojim se da će ti sada biti kasno za prirodni, jedino ako nemaš dogovoreni AIH?. Kada ideš gore, mislim kada ti pada taj 12 dan? Kaj nisi dobila sada estrofem?
kiara, zašto si skeptična? Sve će to biti u redu,imaš ih više komada, znači nešto će ostati, endometrij ti je odličan.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za sve!!!
ma nemam pojma ,al tak se nekak čudno osjećam...blentavo....ma i ja se nadam da će nešto od toga ostati..
tihić ja idem na AIH..![]()
[QUOTE=vinalina;1574275]bugaboo, kako si se dogovorila za dogovor? Ton se tako ne radi na sd. Inače poslije negativne bete ideš gore u pola 7 na folikulometriju 8, 9 dc. Bez naručivanja. Znači to se radi u prirodnim ciklusima u koje se ne računa klomifenski ciklus. Prirodni znači spontani, tvoj mjesečni, normalni, neznam kako da drugačije objasnim. Klomifeni su blaga stimulacija. Nakon blage stimulacije treba proći 3 mjeseca do ponovne stimulacije (bilo kakve), a u tom vremenu možeš ići u prirodne.
Bojim se da će ti sada biti kasno za prirodni, jedino ako nemaš dogovoreni AIH?. Kada ideš gore, mislim kada ti pada taj 12 dan? Kaj nisi dobila sada estrofem?QUOTE]
Cim sam dobila nalaz bete otisla sam do sestre J. i ona me narucila tek za 23.03. da dodjem i vidim s dr. sta dalje, nije mi nista rekla da dodjem na folikulometriju 8, 9. dc.
Taj 12. dan mi pada sad u utorak, nisam dobila estrofem, ne znam niti sto je to???
Da li tko ide na ivf u travnju ???? Mene je dr.B stavio na listu za lijekove na samom kraju 2.mj. (cca 26.02.)i rekao mi je da krajem 3.mj.nazovem SD da vidim da li su stigli lijekovi, pa me zanima da li još koja od vas čeka lijekove?
bugaboo, koliki ti je bio endometrij? Estrofem su tablete za podebljavanje endometrija, inače se konzumiraju kada si na klomifenima, jer klomifen zaustavi rast end.
Drugi puta nazoveš i kažeš negativna beta, pojaviš se u prirodnom gore 8 sc. Ali samo ako je prirodni, naravno da ako je bilo kakav stimulirani da ga moraš raditi u dogovoru s dr.
Jim ideš u dugi protokol, s decapeptilom ili ? Koji dc krećeš?
Znaci da se za prirodni ne moram nis dogovarati s dr. nego samo dodjem ako sam taj ciklus raspolozena za jos 1 postupak. Vinalina hvala za info, sestra J. mi nije nista takvog rekla pa nije niti cudo da sam zbunjena.
Endometrij mi je na dan stoperice bio 6 mm, a kasnije mi nisu nista rekli. Estrofem nitko nije niti spomenuo, a kako mi je bio 1. postupak bilo koje vrste nisam niti znala da mi to treba. Pa zar ne bi dr. trebala reci da to pijem ako treba? Ako mi je vec rekla za utrice, dex i andol, zasto mi nije i to dala da se podeblja endometrij? Ocito da cu izresetat dr. iduci tjedan![]()
bugaboo draga, jel ti piješ kaj za hiperprolaktinemiju......ja sam onaj prok....Bromergon pila....uh, grozno mi je bilo od njega, dok se nisam navikla, sad ga više ne pijem......
hej curice..... bugaboo ne zovi jacu više... ona meni isto tako je rekla jednom da dođem kasnije i onda me dr pita zašto nisam došla na prirodnjak...jaca je malo kisela...zovi peru koja je po meni super ili traži dr. na telefon..ili gore na dogovor u pola osam kad su folik..bez najave...jaca jedva čeka da nekog otkanta...ona si je pasent sa mrkom dr.T. ja evo čekam al nekako samo što nisam procurila... sve će mi ispast dole od bolova i frkanja.... popiz. ću do pon...
vinalina - prvi puta idem na ivf tako da sam još malo zbunjena među svim tim pojmovima... ja sam u protokolu gonal-cetrotide-decapeptyl (ne znam da li je kratki ili dugi), a dr.B mi još nije rekao kako ću uzimati jer moram kod njega na kontrolu kada dobijem lijekove sa SD.
meni je menga zadnjih par mj. 2 dana...jel mi zbog toga endomerij uvijek tako tanak? zasto mi dr. to nije nikad rekao........kad sam mu spomenula svoju kratku mengu on je rekao da je to skroz ok........taj estrofem nikad mi nije dao
...........
mene bas zanima koliko bi ja to imala folikula bez klomifena i femare....kad ih a njima dobijem 2.-3......mozda jedan ili nijedan?.....
Ma definitivni bi imala jedan.
Da li ti je dr rekao koliki ti je endometrij? Meni kada pijem te šugave klomifene uvijek stane na 3 -5 mm, kako kada i uvijek sam pila estrofem i to već 2 dana prije štoperice i to 2 tbl na dan...
Crvenkapice, nisam baš u toku, ti si već sada na 3 AIH, s Femarom ili je to sada bilo?
Mislim da ti je već stvarno dosta ciljanih i aihova...
Mislim da je o.k. sto ovaj ciklus nisam u postupku jer vec 3 dana imam strasnu prehladu, nos mi curi u potocima.
Vinalina u kojem si sada tjednu? Cini mi se da je Šniki vec pola puta prosla. Moramo malo i mi trudilice pratit vas trudnice, a ne vas samo gnjaviti za savjete.![]()
Ma nije ovo trudnički. Tu ste vi u prvom planu. (7).
[/QUOTE]
Cim sam dobila nalaz bete otisla sam do sestre J. i ona me narucila tek za 23.03. da dodjem i vidim s dr. sta dalje, nije mi nista rekla da dodjem na folikulometriju 8, 9. dc. [/QUOTE]
Bogaboo, vezano na ovaj gore citat.
Ja ti predlažem da se sutra u pola osam pojaviš na folikulometriji. Postoji ti mogućnost da odmah 1. mjesec poslije stimulacije imaš više šansi u prirodnjaku jer možeš od prošle stimulacije razviti više folikula. Dr. T. nema baš previše iskustva i bolje ti je da se sam pobrineš za sebe. Jednostavno reci da želiš prirodnjak, ako je moguće. Nemaš kaj izgubiti. Šteta je da ne probaš kad su ti hormoni još na višim razinama. Kad se pojaviš, ne vjerujem da će te odbiti. Sestra nema pojma kaj ti treba reći.
Tako je samo ti odi tamo u pola 8 i nedaj se zekati. Reci da si došla u prirodni. Kaj bu sestra znala da si to baš ti. Imaš vremena, odi sutra. Još onda stigneš ovaj mjessec.
nije mi jasno kako cu ja uopce ikad ostat trudna s takvim tankim endometrijem![]()
Cure puno vam hvala za info kak to funkionira na SD, bez vas sam totalni tutlek u svemu tome. Nazalost nisam vidjela vase postove pa nisam otisla danas gore, a nemam niti uputnicu za folik., ovaj ciklus s MM-om prakticiram kucnu radinost![]()
danas 12 d.c. endo 9 mm,desno 1 folikul 12 mm i nekoliko malih..lijevo nekoliko malih...ni vrijedno spomena..![]()
kiara i kaj sad?
Ali ja vam moram reći jedne lijepe novosti... Ona moja prijateljica zbog koje sam pitala što su to Certotidi, u ofenzivi je isto koliko i ja. Više od 5 godina...Vratili su joj 2 odlične blastociste i 1 lošiju...danas je imala smeđi iscjedak i bolio ju je stomak, pa je otišla vaditi betu.
8 dpt iznosi joj 121.
I da još kažem da nas čita, ali nikako da se javi...kozica...
Sveti Duh
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za nju i sve vas!
ej Vinalina...za tvoju frendicu i njezinu mrvicu...
ah,ne znam kaj dalje u ponedjeljak opet gore i nadat se da bude nešto naraslo...držite fige curke za bar još jedan-dva folikulića..![]()
Kiara, kakv je tvoj prolaktin??
a ostali hormoni?? ove tvoje reakcije i folikologeneza vuku na PCOS...
Kiara, i moji hormoni su oduvijek ok...i nikada jajnici nisu bili policisticni...
ali sam imala takve cikluce (redovite, ali duge do 40 dana, nekoliko puta i duže) uz masu fenotipskih stigmi...
a sada nakon 5 klomifenskih ciklusa, desni je policistican...i reakcije su u skladu s tim...tako da PCOS je ponekad vrlo zeznuta stvar
za dijagnozu....
Kiara za tvoje folikulice~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
KIARA ma bit će sve ok![]()
Curke da li koja zna da li su stigli lijekovi za nas koji smo na listi lijekova za ivf ??? Zovem SD ali se tamo nitko ne javlja ! Od koliko sati oni rade ? Pooomooooć!
Ovo je stvarno ludnica...zovem i zovem...većinom je zauzeto a kada nije zauzeto onda se nitko ne javlja. Ne kužim logiku ??????
idem ti ja ujutro na folikulometriju pa pitam ako prije ne saznaš, ali možda ti neću moć odgovorit do popodne jer ću odmah na posao, ovisi koliko ću se gore zadržat.
za kad ti je planiran postupak tj. od kad si na listi da znam pitat.
Posljednje uređivanje od AnneMary : 22.03.2010. at 13:42
dobar dan vam želim. evo i mene opet natrag, ako me se tko sjeća. nisam se javljala tjedan dva, nisam mogla. danas bila na SD-u na folikulometriji, klomifen je bio od 3-7 dc, danas 8 dc, folikuli još uvijek premali, za dva dana ponovo. čitam vas i vidim da ste sve morale vaditi nalaze za HIV i hepatitis, meni dr-ica nije rekla ništa za to. da li oni to traže kad se dođe na postupak? što ako se nema toga? danas nisam stigla ni pitati, sva sam se izgubila tamo. skini se, sjedni, pogleda, premali, doći za dva dana.... hvala lijepa, doviđenja.kao na traci. već mi je netko odgovorio za ove nalaze, ali me strah ako ih nemam da li će prekinuti postupak, da u pitanju je AIH. pomozite, izgubljena sam u vremenu i prostoru. ako sad idem obavit to nalazi nećebiti gotovi do postupka, barem pretpostavljam. i da li je ovo ok, meni se čini da bi ipak folikuli trebali biti veći. gina nije rekla dimenzije, pitala ju, samo je rekla da su još uvijek premali.
15 d.c.desno 1 folikulić od 14 mmu petak je bio 12 mm pa ne vjrujem da to tak sporo raste ili je dr krivo izmjerila
...endo 10 mm....prekosutra opet gore...jooooj tak me frka da ne ostanem i bez tog jednog...a sve
mislim da hoću...![]()
beba2 ajd pogledaj moje muke sa veličinom folikula...već mi i ovulacija trebala biti..ehhh,a što se tiče markera za hiv i hepatitis meni je dr.B.rekao da ih moram imati prije AIH-a,i dao mi papir na kojem piše što mi treba,dakle P&P i nalazi iz Petrove...još na dnu stranice piše -citiram;"Pacijenti/ce koji neće imati ispravnu dokumentaciju neće biti uključeni u postupak."...to ti ja znam o tome...a baš mi je ona čudna,danas mi radila folikulometriju...tak mi je neka,ne znam opisati...nesigurna,bojažljiva..možda je zaboravila..
![]()
a ne znam, kiara, pa poludit ću. a to je , malo je čudna, ali kad sam bila na razgovoru baš je bila ok. danas sve nešta ubrzano, a idem ja sad zvati na sd pa ću vidjeti. nadam se da će tvoji folikuli krenuti sa rastom, i moji su dosta spori. inače imam ovulacije tek 17 - 19 dc.