Stranica 12 od 17 PrviPrvi ... 21011121314 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 551 do 600 od 830

Tema: Potpomognuta na Svetom Duhu

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ines31~~~~~~~~~~za mrve da se lijepo ugnijezde...

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Iva Mia 2009 prvotno napisa Vidi poruku
    Aurora meni je jako žao te cure iz osijeka...nedaj bože nikome takvo iskustvo...al definitivno nije lijepo čitati takve priče...
    Ne smijemo zdravo za gotovo uzimati činjenicu da smo najzaostalija fundamentalistička zemlja u Europi po pitanju IVF-a i da su osijek i njezina cijela obitelj žrtve ovakovg mirnog prihvaćanja ovog Milinovićevog kvazikatoličkog, kvazimoralnog zakona.

ina33, pino, Aurora* i ostali hvala što ne dozvoljavate da se zaboravi što nam je učinjeno u Hrvatskom Saboru. Guranje glave u pijesak pomaže samo mladim parovima koje nije pogodio zakon tako jako pa im je lakše ne vidjeti nas ostale.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    da su osijek i njezina cijela obitelj žrtve ovakovg mirnog prihvaćanja ovog Milinovićevog kvazikatoličkog, kvazimoralnog zakona.
    Kao prvo, osijek nije bila pogođena ovim zakonom (ako ćemo već cjepidlačiti, jer je ona išla u taj postupak u 6 mjesecu 2009), iako taj zakon implicira takve slučajeve.
    Halllloooo, cure, znamo mi to, znamo mi sve, nismo glupe i netreba nam dodatno objašnjavati zašto je zakon loš, imamo i mi svoje mozgove. Ali ne i druge solucije.

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja ću stvarno zamoliti moderatorice da malo stišaju ton ovdje. Jako me žalosti što smo se podijelile na ONE i OVE, na STARE i NOVE, STARE i MLADE.....

Mi nekako, ustvari samo nekako imamo za odlazak vani u postupak, krpimo se i mi...... no cure, nije stvar da ne treba ići u postupke i tu u HR, dapače treba ići i bit će i po novome zakonu trudnoća (hvala Bogu, inače bismo stvarno davno već bila ispred ministarstva zdravstva u prosvjedu ) Vinalina ti si jedna od njih i hvala Bogu da je to tako, no treba po meni vrlo jasno reći da je postotak uspjeha u HR sad možda oko 15% ako uzmemo u obzir sve započete postupke, prije je bio kako - gdje u kojoj bolnici 25-35% i to valja imati na umu. Treba nas i vas stalno podsjetiti na činjenicu da je zakon katastrofalan, da smo nazvani zbog njega fundamentalistički katoličkom zemljom, da nam osim što nam nudi substandardno liječenje u odnosu na SVE države u Europi, zakon donio i niz drugih obstacles (psihološko savjetovanje koje je u Rijeki čak završilo i provodi se testiranje, pa pravno savjetovanje, pa drugo mišljenje - ja koja ima neprohodne jajovode trebam drugo mišljenje - možda će još izmisliti da trebam ići na još jednu laparoskopiju kako bi i drugi liječnik mogao sebe uvjeriti da su stvarno neprohodni!), ima dodatnih prepreka a cure to je pomanjkanje lijekova, to je nepružanje postupaka onim tempom koji nam je bio omogućen prije zbog nedostatka lijekova odnosno sredstava u bolnicama.

I zato, zbog svega gore navedenog, cure moje drage..... treba svaki dan pisati da je zakon loš, da je zakon najgori u Europi, da nas nazaduju (a ne kao što Milinović tvrdi) unapređuju kao imamo vitrifikaciju jajnih stanica (nova metoda zamrzavanja i odmrzavanja j.s.) - to je neistina i laž i to treba imati na umu.

Ajmo... tko je to upće imao što zamrznuti? Koliko je cura na Svetom Duhu koje su imale višak j.s.? Koliko ih je u Vinogradskoj? Koliko u Petrovoj? Rijeka? Split? Vitrifikacija je jako skupa, druga metoda zamrzavanja neefikasna, stoga se uglavnom u HR ne zamrzavaju j.s. nego se i bacaju.

Mi moram biti jedno, mi bismo trebali svi biti u istom košu, i one koje su već postale majke, i one koje još nismo, i one koje su tek na samom početku IVF puta i one s dužim stažom, cure polako ali realistično...... treba ići u postupke u HR, ali valja imati na umu da se liječimo po najlošijoj metodi u EU.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

iva mia drago mi je da si ok, i beta ti je super,samo neka raste a ti lezi i cuvaj se
    tihic zao mi je draga i kod mene nista ........moja beta jos gora...0,00

andreja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ajd crvenkapice baš mi je žao,ja mislila da ćeš nas barem ti razveselit.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

vinalina, meni je jako drago, iskreno od srca, da ti niti ne moraš razmišljati kako da namakneš novac za idući postupak. Ali ne zaboravi da nas ima koji nemamo drugu soluciju nego odreći se svega da možemo otići u postupak van jer smo diskriminirane ovim zakonom. Podrška ograničenju oplodnje na samo 3 jajne stanice je stvarno rijetka među nama pacijentima, a izvan naših granica je to, hvala bogu, neprihvaćena praksa. Meni je to isto kao što je nekim skupinama neprihvatljiva transfuzija krvi i transplantacija organa. Tko neće, ne mora na transfuziju. Tko želi da mu se pokušaju oploditi sve stanice, zašto ga ograničavati u tome.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

crvenkapica77, žao mi je za tvoju betu ali s vašom dijagnozom, vi zbilja imate debele šanse da ubrzo dobijete mirišljivi smotuljak

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Crvenkapice i meni je žao!Ma doći će i naših pet minuta. Ja sam već odlučila da u 4 mj.idem ponovo

KIKLA123 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

crvenkapica,tihić ... al doći će i vaše i naše vrijeme.,... ines za tvoje tri mrve..... ja se danas ulovim cijeli dan kako razmišljam kako će mi opet biti nula..pa ne znam kaj mi je? ja inače nisam takva...uvijek sam pozitivna!!! al danas kao da sam malo maka... jel imo tko slične tegobe? katastrofa....

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ma KIKLA moja pa bilo bi čudno da si stalno optimistična, vesela i nasmijana.......ma daj, pa sve je to normala....treba sad preživjeti dva tjedna......
    crvenkapice draga, šta za reći s da bude pametno i utješno......ali stvarno ima Jelena pravo.....sad pa sad će i tvoj smotuljak stići, ja sam u to uvjerena.....( jel ti sljedeći korak IVF ili još jedan AIH)??
    tihić odlično je da imaš već plan, nekako je lakše gledati napred i ne osvrtati se......

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Cure a zašto beta koja nije dobra pokaže neku vrijednost. Kaže moj muž možda je tek sad počela rasti
    Posljednje uređivanje od tihić : 12.03.2010. at 19:25

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Kikla ja sam cijeli postupak bila pozitivna, a četiri dana poslije ET kao da mi se cijeli svijet srušio.Stalno sam plakala i mislila na najgore.Valjda je to normalno,al nemoj se sekirat bt će šta mora biti.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj tihić prvotno napisa Vidi poruku
    Cure a zašto beta koja nije dobra pokaže neku vrijednost. Kaže moj muž možda je tek sad počela rasti

i mene to zanima.....obe imamo negativnu betu a sta znaci kod tebe 4?....a tamo pise sve ispod 5 nije trudnoca....
    sniki idem opet na AIH ..svoj 3. ....
    tihic zasto ne ides odmah sada ovaj ciklus, pitam onako,jer ja mislim odmah ici, ili bi trebala odmorit malo, sta vi mislite cure? dajte pametnu ......
    to bi mi bilo 3. po redu kljukanje tabletama uzastopno....prvo klom. pa femara.sad opet femara...sama n eznam sta da radim...ko ce cekat jos mj. dana ..

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

joj tihic ja sam skroz pukla nemoj mi zamjeriti,,ja mislila ti isla na AIH...........
    danas nisam sva svoja.....

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Crvenkapice preskočit ću treći mjesec zbog posla. Pošto nisam iz Zagreba malo mi je nezgodno.Moram biti u ZG dva tjedna zbog folikulomtrije.A kad sam danas vidjela plaću zbog bolovanja pala sam na dupe.Tako da bi ponovno probala u travnju.
    Koliko treba proći vremena da se ponovno ide u stimulirani postupak

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

crvenkapica ma ja ne vidim razlog zakaj nebi išla....mislim tak sam i ja za redom išla na klomifenu....ne znam....mislim da se smije, a i najbolje će ti dr reći......
    tihić neki kažu da treba parem 3 do 6mj....nemam pojma točno, mislim da ovisi i o tome koliko si pikica primila.....znam da možeš na prirodnjak odmah....ali nije loše odmoriti malo.....a vrijeme je tako dragocijeno da čovjek niti sam ne zna.....

Joj curke moje drage.....stvarno se nadam da su vam ovo posljednji neuspjeli pokušaji,,,,,,,,baš me to rastužuje sve.......

kandela avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Crvenkapice preskočit ću treći mjesec zbog posla. Pošto nisam iz Zagreba malo mi je nezgodno.Moram biti u ZG dva tjedna zbog folikulomtrije.A kad sam danas vidjela plaću zbog bolovanja pala sam na dupe.Tako da bi ponovno probala u travnju.
    Koliko treba proći vremena da se ponovno ide u stimulirani postupak

Tihić ak trebas smjestaj javi se slobodno, ili bilo sto dok si u Zg...

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ma ženice moje kad gledam vas ja sam sretna.Pa rijetko tko uspije od prvi put.Tužna jesam,al isplatit će se trud kad tad.Pa ni vi niste uspjele odmah!

Kandela baš ti hvala ako budemo šta trebali javit ću ti

kandela avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja i radim blizu SD i bilo sto, sto mogu napraviti samo reci...bilo tko od vas cura koje dolazite iz drugih mjesta....javite se i nema problema

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ajme crvenkapice..hebemu miša...

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

cure, dosla sam vam pozeljeti puno puno srece u postupcima, posebno mojoj dragoj ines, draga, vibram za veeeliku beturinu!!!

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj šniki prvotno napisa Vidi poruku
    crvenkapica ma ja ne vidim razlog zakaj nebi išla....mislim tak sam i ja za redom išla na klomifenu....ne znam....mislim da se smije, a i najbolje će ti dr reći......
    tihić neki kažu da treba parem 3 do 6mj....nemam pojma točno, mislim da ovisi i o tome koliko si pikica primila.....znam da možeš na prirodnjak odmah....ali nije loše odmoriti malo.....a vrijeme je tako dragocijeno da čovjek niti sam ne zna.....

Joj curke moje drage.....stvarno se nadam da su vam ovo posljednji neuspjeli pokušaji,,,,,,,,baš me to rastužuje sve.......

sniki stvarno mislis da ne steti mom tijelu puno da opet idem odmah na femaru.....to bi bio 3-4x

sivka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Bokić cure samo da vas pozdravim i zaželim sreću svima vama i nama...a žao mi je curke kojim nije uspjelo bit će , ja krećem dalje na jesen točnije kraj 8mj početak 9mj, to mi je bila najbolja solucija zbog svega i posla i ljekova i tak, nisam baš sretna ali moram se pomiriti s time, zato drage moje stalno vas čitam i držim fige da vam se ostvare želje da budete trbušaste.... a vi koje ste trbušaste ima da nas pozarazite ODMAH puno

kandela avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Sivka

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

crvenkapice a zakaj oni tebe nebi na IVF sad stavili....mislim daj ih malo zajaši....pa čovječe 3 ciljana ste imali i 2 AIH-a......pa stvarno ne kužim......tako te gnjaviti, a ja sam nekak uvjerena da bi tebi, baš zato kaj je sve u redu IVF bio dobitni.....ma ne znam......svaki taj postupak odlomi komadić tebe......( pa dosta je tih pokušaja bilo.....očito je sad vrijeme za IVF)

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Crvenkapice zao mi je sto nije uspjelo

Ali slazem se sa Sniki, reci dr. da bi ti sada na IVF pa ces vidjeti sto ce ti reci.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Hej curke hvala Vam! Evo protiče moj prvi dan nakon transfer s obzirom da sam na beskofeisnkoj kavi kao drogirana i samo spavam!
    Svima ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za nove postupke!!!!!!

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ines samo odmaraj i pajki, uživaj, sad su paketići dostavljeni na pravu adresu i to je to......a joj, kak bu ti se tek spavalo od Utrića.....ja sam samo ćorkala, nije mi bilo loše moram priznati, a sad samo jašem i ne znam kaj bi sama od sebe......pusić

andreja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

crvenkapice Šniki ima pravo. zatraži da te stave na IVF. Tak sam ti i ja. dr.T mi je rekla da ćemo pokušati 3x AIH,a ak nebude ništ od toga idemo na IVF. Nkad sam nakon 3 neuspjelog AIH-a došla dalje na dogovor,radio je samo dr.B i on je htio da napravimo još barem 3 AIH-a,no ja nisam htjela. nakon toga se dobro izderao na mene, da što si ja umišljam,da u Njemačkoj rade 10x AIH,no ja sam mu ljubazno odvratila da nismo u Njemačkoj već u Hrvatskoj i da sam se tako dogovorila s dr.T.i pristao je bez daljnjeg razglabanja.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Cure da li IVF/ICSI u prirodnom ciklusu ulazi u onih 6 puta na besplatno

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Cure da li IVF/ICSI u prirodnom ciklusu ulazi u onih 6 puta na besplatno

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

tihić imaš moj post na 10 str ( 491) pa pročitaj, imaš za sve......

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Imam još jedno pitanje: Jučer Sam prestala uzimati utrogestan pa me zanima kad vještica otprilike dođe. Imam samo neki smeđi iscjedak od jučer.
    Zanimljivo,više me ni jajnici ne probadaju samo sam odjednom užasno umorna

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

meni ti je dolazila 2-3 dana nakon kaj bi prestala stavljati utriće.....pa prvo ti tak brljavi to smećkasto ,a onda gospođa zlokić krene.....

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Hvala šniki!

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

evo ja juce ujutro zadnji utrogestan stavila.....juce nesto smeđe,, danas nesto smeđe, sad kao i neka krv....sad ne znam koji mi je 1dc......danas ili sutra?....

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa Vidi poruku
    evo ja juce ujutro zadnji utrogestan stavila.....juce nesto smeđe,, danas nesto smeđe, sad kao i neka krv....sad ne znam koji mi je 1dc......danas ili sutra?....
    Tak je i meni brljavilo, u cetvrtak predvecer malo krvi, ali tek u noci s cetvrtka na petak sam pravo procurila pa petak smatram 1 dc. Ako ti danas nije fest krenulo mislim da sutra smatras 1 dc.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

draga moja jel je krv ili je kao neka krv...to je razlika...mislim da bi to ipak sutra bio 1.dc...računa se kad počne krvarenje,a ne brljavljenje.. što si odlučila draga,koji ti je idući korak još jedan AIH ili IVF..

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

sad ste me zbunile......smeđa krv....eto tako je....onda sutra 1dc jeli? mislim znam ja da ako dobijes do 17h onda taj dan 1dc, ako poslije onda sutradan 1dc
    ali kod mene citav dan smeđe....sta se to ne pika?

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

crvenkapice, oprosti draga, bila sam zaokupljena drugim stvarima pa sam predvidjela tvoju betu.

Žao mi je. . Znamo mi kolika je bol.
    Šaljem ti puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za sljedeći dobitni postupak.

Ne pika se to smeđe, samo svježa krv.
    Posljednje uređivanje od vinalina : 13.03.2010. at 22:11

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Vinalina vidim da si puno puta išla na prirodne ICSI. Jesi šta koristila u to vrijeme tipa neke vitamine,čajeve ili sl.
    Ja bi išla na prirodni u travnju pa bi se već sad počela pripremat( premda nisam baš optimistična na prirodne al vrijedi pokušat)

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Vinalina vidim da si puno puta išla na prirodne ICSI. Jesi šta koristila u to vrijeme tipa neke vitamine,čajeve ili sl.
    Ja bi išla na prirodni u travnju pa bi se već sad počela pripremat( premda nisam baš optimistična na prirodne al vrijedi pokušat)
    Pa iskreno kako kada, uglavnom ništa. Osim folne.

KIKLA123 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

bokić cure.... mene boli trbuh kao da ću dobiti al danas mi tek 19dc i 4 dpt,,i za sve je prerano.. i narasto veeeeliki kao da sam trudne nekih 6,7mj,,,ma katastrofa...ko neki strašni pms...imam veliki pritisak da moram piškiti a kad odem tamo samo malo i nemrem više,al pritisak ostaje... sad mi se to nikako ne sviđa jer brijem da ću procuriti...jajnici me probadaju...a sve me boli od pupka na dole...al me najviše muči kaj se napuho tak i bolan sav... a do sad mi sve tako lijepo išlo...i da kad ležim ne boli tako jako... a tako sam si mislila da će ovaj put uspijet...sad baš i ne mislim

goa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Bog,Kikla! Ne bih te htjela isprepadati, ali meni to zvuči kao hiperstimulacija, mislim da bi se trebala javiti dr.obavezno i pij puuuuno vode u međuvremenu! Sretno i ako te tješi,kažu da pogoduje trudnoći

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Kikla draga daj nazovi dr. slažem se s goa siptomi su hiperstimulacije, i da istina pogoršaju se s trudnoćom!!!!! Puuuunnnooo vode pij, i javi se!!!!

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Tek sam sad vidjela ovu raspravu na forumu i vidim kako neki imaju stav o nama koji smo odlučili pokušati sa postupkom u inozemstvu kao onima s mogućnostima, mislim ne znam u kakvoj su financijskoj situaciji svi koji ovdje pišu, ali mogu reći za nas da naša situacija nije nimalo blistava oboje smo zaposleni u državnoj firmi i imamo prosječne plaće a da bi mogli otići u Maribor morali smo dignuti kredit jer mi te novce ne bi uspjeli uštediti par godina, sad si više nećemo moći priuštiti ništa osim onog osnovnog za život dok ne isplatimo cijeli kredit.
    Maribor nam nije bio prva solucija ali nakon 5 neuspjelih postupaka bilo je ili sad ili nikad jer psihički više nisam mogla podnositi stalne neuspjehe i znam da mi tamo nitko ne garantira uspjeh ali svakako su šanse veće nego ovdje.
    Dakako da treba pokušavati i ovdje samo hoću reći da mi koji idemo van nismo bogataši!

goa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

E da, Kikla,ako već nisi otišla do dr., zaboravi onu šetnju što si spominjala na topicu Nakon transfera, moraš mirovati u takvom stanju!!U apoteci imaš kupiti Rehidrox sol, 30-ak kn, to sam ja pila protiv hiperstimulacije, gadno, ali pij što više,to je važno!

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Dobila odgovor iz IVF poliklinike za P&P savjetovanje, oni to organiziraju samo za svoje pacijente. Izgleda da cemo ipak na par seansi o obiteljski centar, necu davati 500 kn Viliju.

KIKLA123 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

krenula šetat al nisam mogla,pa se vratila...bum poslala u apoteku...nisam zvala dr,ipak nedjelja je.... bum sutra... a jedino kad ležim ne boli jako,,,, ja sam kao zadnji put imala neku laganu hipers.to mi reko dr,na transferu al kao ne strašno da je jajnik povećan desni..citiram njega.i to je to...pa mi je sad dao cetrotide kao protiv hiperst. da ne bilo kao zadnji put... hvala cure...bum sutra išla dr. ak ne prođe.. idem ja krknut normabel...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •