ah da...to sam zaboravila napisati....kaže ona meni ...joj pa ti nemaš lijevi jajnik,a što je s tim bilo......samo da nisam sa stola naglavačke opala...
Beba.2, dr. T. je po meni skroz smotana, pola toga ti ne kaze. Ja sam isto trebala ici na AIH pa mi je rekla da moram imati markere na hepatitis i HIV, cak mi je to napisala u povijest bolesti, vjerojatno ti je zaboravila to reci.
Iako tijekom samog postupka nitko me nije trazio nikakve papire osim njihove povijesti bolesti.
iva mia, hvala, evo baš sam zvala SD, rekla mi sestra da nema veze ako ne bude gotovo do postupka, glavno da se nalazi rade pa da onda naknadno donesem. pao mi je kamen sa srca. a za ovo ,pitat ću tamo i sestre ako može biti malo brže gotov. to je centar za transfuziju, ne bolnica. nisam iz zg pa ne znam baš. i do kad se treba doći izvadit krv?
kiara, ovo da ne zna za lijevi jajnik::: ne znam šta bih rekla. ja nemam lijevi jajovod, ali to nikad nije komentirala. vidit ću prekosutra što će biti na folikulometriji, da li će moji folikuli rasti. a ja imam stalna probadanja u jajnicima, i već sam se bila uplašila da su pred pucanjem ,a ono, premali, mada sam ja vidila 2 veća na desnom jajniku. nadam se da će biti ipak nešto
bugaboo, i eto da nema vas , interneta i svega živoga, to bi se opet odužilo.... i opet bih čekala. ma ja sam trebala ići kod dr. B., ali taj tjedan ga nije bilo u bolnici, imao smrtni slučaj u obitelji , bila je dr.T., nije mi se činila lošom, i sad tako mislim, ali nešto zaboravit reći. a dobro, ići ćemo vadit krv i to ćemo obaviti i ok.
beba2 jedino šta možeš je ujutro pravac Petrova i moli ih da nalazi budu brzo gotovi, teta lupi žig hitno, reci zašta ti treba.
ja sam vadila u petak a dobila nalaze u srijedu, umjesto u petak.
s obzirom da ti sporo rastu folikuli vjerujem da ćeš uspit dobit nalaze.
a možda ti doktorica to nije spomenila jer podrazumjeva da to već znaš, ne znam s kim si imala dogovor za AiH, taj ti je to morao reći i napisat na povijest bolesti!![]()
dr. T, nije mi napisala to uopće, samo klomifen od kad do kad, 8 dc doći u pola 8 na folikulometriju sa uputnicom za folikulometriju. i ništa drugo. sve na papiru rukom napisano, vidila sam da neke ženske imaju lijepo na kompu napisano i isprintano, meni samo rukom napisala. budem napravila pa ću čekati.
činjenica je da puno cura ne zna ništa o postupcima, evo danas sam razgovarala sa jednom simpatičnom curkom, nadam se da će nam se ovdje pridružit,
ali eto ona nije znala da joj muž mora doć na punkciju s njom.
rekli joj uputnicu za spermiogram a muža ni spomenili.
mislim da bi one koji prvi put ulaze u postupak ipak trebali malo više informirat, s nekim letkom koji sadrži glavne pojmove tipa: folikulometrija - šta je to i šta treba
stimulacija, punkcija , transfer i sl.
ja sam se raspitala prije, ali iskreno mislila sam da ovi marketi za hiv i hepatitis trebaju samo kod ivf-a, i ostaloga , da inseminacija ne treba. ali eto, nažalost, ako ne znaš, oni ne kažu, ako kažeš da znaš, kažu ne vjerujte svemu što piše, pa ti znaj. znam samo što se postupka tiče što sve trebam napraviti, tj što će raditi. ali uhodat ću se već ja,( ipak se nadam da neće trajati dugo).
Cure,kako rješavate svoje briseve s obzirom da je meni rečeno da svi brisevi moraju biti sterilni da bi mogla na ivf ? Da li je i kod vas tako i da li se prije svakog pokušaja ivf moraju rješiti sve bakterije?
ja sam vadila krv za hiv i hepatitis onaj dan kad sam imala AIH, i nalazi su kod mene niko me nije vise pitao za njih
dovoljno je samo reci da se rade i to je to...
sto se tice bakterija, oni vole da je sve cisto, pogotovo Escherichia coli i Ureaplasma urealyticum su opasne...
ja sam na prvi AIH isla u dogovoru bez obzira sto sam imala polip, nije uspjela, sad sam i to rijesila pa sad idem cista ko suza u 5 mjesecu opet na AIH, ako ne upali onda IVF.
kikla zao mi je draga......saljem veliki zagrljaj
kiara nadam se sretnom zavrsetku....![]()
KIKLA123 ma šta za reći......žao mi je i drž se, ne odustaj ( ma znam da nećeš......)
jutro drage. ja zvala kod nas u zagorju mikrobiološki. vade isto markere na hiv i hepatitis, pod hitno budu gotovi odmah isti dan, a ako ide redovno, gotovi su drugi dan. ajd barem ne moram cijeli zg prelazit do petrove., mogu to i kod nas obaviti. odmah sam bolje volje. sve koje čekate, nadam se da ćete dočekati lijepe vijesti. ja se samo nadam da će mi sutra folikuli biti malo veći.
stvarno?! budem pitala. kaj nije to svuda isto?! eh, opet bed, a dobro, iza 12 ih budem zvala da pitam, baš sam mislila to sutra napraviti , ali dobro. budem
Bokić....Eto da se i ja napokon javim. Pratim vas od kada sam u postupku ali nikako da se odvažim javiti. Jučer me Kikla oprala da se izvolim javiti pa eto me. Uglavnom, bila sam u stimuliranom postupku, punkcija je bila 5.3.-6 stanica, transfer 8.3.- 2 osmostanična. Vadila sam betu 11 dpt i na naše veliko oduševljenje bila je 201,67. Ponovila sam vadila betu jučer 14 dpt - 827, 92. Sve se činilo savrešno, ali otišla sam se javiti dr. T da mi kaže šta dalje i totalni šok. Odmah me stavila na ultrazvuk i prvo pitala da li imam obadva jajnika na što sam se skroz zbunila - ali vidim da je to kod nje normalno. Onda me isprepadala da ništa ne vidi i da je možda vanmaternična, ali da zapravo ona niti ne treba još ništa niti vidjeti- skroz me zbunila. Poslala me da opet sutra vadim betu i dođem s nalazom do nje. Ja sam jučer odmah otišla kod svoje gin i ona je našla malu mrvicu od 4 mm i kaže da joj se čini sve o.k. osim što su mi jajnici povećani i moram mirovati, piti puno tekućine. Molim vas komentare na sve i sorry kaj sam toliko pisala....
Pa suprug od moje prijateljice je radio na zvijezdi i nisu ništa komplicirali... najbolje nazovi pa pitaj.
kadauna - izgleda da nemaju dovoljno lijekova, čula sam kako sestre komentiraju da nemaju dovoljno ni za one koji su na listi prije mene.
ma nazvat ću ih, baš sam mislila kako ću sve brže napravit, ali dobro, vidit ću šta tamo kažu pa ću se po tome orijentirati. u svakom slučaju, hvala vam što ste i odgovorile.
Imaju lijekova...ali ne dovoljno, kada sam bila na zadnjem uzv, bile su cure koje su trebale dobiti Ovitrelle, došle kod sestre, a sestra kaže, nemam ja...i onda su vijećale, vijećale i na kraju su trebale otići u ljekarnu preko puta, podići O. pa kad dođe na sd, sestre će vratiti. Trude se one koliko mogu, ali do kada, pa neće to moći unedogled tako...pa to su u prosjeku 4 žene na dan. Nekada više, nekada manje.
I nisam sigurna, mislim da je jedna čak išla u prirodni postupak i uzela ga od bolnice, jadna je neinformirana (samo da napomenem ima ih svugdje nismo samo mi na sd takve) pa je mislila kako će proći mukte, a nije znala da joj to računaju kao 1 besplatan iskorišten postupak...samo zato što je uzela Ovitrelle.
Bila danas gore na dogovoru, nije bilo ni dr. B niti dr. T. Mijenjao ga dr. Ujevic, ovaj ciklus sam na prirodnjaku, u cetvrtak folikulometrija pa cemo vidjeti za punkciju. Imam par manjih folikula i 1 od 12 mm, rekli mi da je endometrij super od 10 mm, ali su napisali 8 mm
Sta ako bi mi punkcija trebala biti za vikend, da li na SD rade punkcije subotom ili mi propada ciklus???
bokić cure, samo da vas pozdravim i vidim da ste više menje ok i kad već spominjate ljekove.. mene je sestra J jučer zvala da u srijedu znači sutra moram doći po ljekove jer ih mora podijeliti... a mi u postupak krečemo u 9mj. ok biti će ne sigurnom... a one nelaze iz Petrove kaj spominjate ja sam baš pitala dr.B. dal mogu vaditi kod nas u ČK pa reko da mogu ako su prvi bili iz Petrove i ak su ok, ja ću onda za jesen spremiti te nalaze od nas kao iostatak papa, briseve,hormone...evo ako sam nekom pomogla s time ,držite se curke i veelika pusa
![]()
biti će ljekovi NA sigurnom krivo sam napisala...
bok cure,
dugo se nisam javljala ali vas pratim svaki dan...
Nakon dva AIH-neuspješna idem na ivf-
Ljekove sam bez problema dobila početkom 3mj.
U petak je 21dc idem na folikulometriju...može netko ukratko napisati(tko je prošao ivf) kako postupak ide dalje.
Dobila sam Gonal,Ovitrelle i Decapeptyl...Rekli su da na folikul. dođem s decapeptylom..
Hvala.
Nije mi jasno kako se netko pojavi i odmah dobije lijekove a netko čeka i čeka i nikad dočekati? Da li to imaju prioritete ili ???? Ne kužim?
točno Jim, mene razvlače od prvog mj i još je pitanje kada bum ih dobila.Jučer sam došla iz Kr. u pol. pintarč a doktor B ima gripu a to mi nitko nije javio,tako sam bijesna na sve to.
Korny77 pozdrav draga, nije te bilo jedno vrijeme, drago mi je da krećeš u akciju.....21 dc ideš gore da ti vide kakvo je stanje s jajnicima i tak to, uglavnom taj dan se počinje s Decapeptylom, supresija i onda od drugog dana menge se počinje s Gonalima, koliko to ti oni kažu kad dođeš gore, buš vidla, reći će ti da dođeš 2 dc da ti odredi th...i onda se pikaš s Decapeptylom i Gonalima sve dok ti oni ne kažu dosta....ja sam i na dan štoperice ( Ovitrelle) primila zadnji Decapeptyl i Gonale.......ugl to je to kaj se ljekova tiče......onda punkcija, mužić s tobom i to je to, ideš doma nakon punkcije, drugi dan zoveš u lab da vidiš kaj su zmućkali i eto....onda ti kažu dan kad ćeti vratiti mrvice......
Jim ja mislim da se je Korny77 isto već prije naručila za ljekove.....al to bu ti ona rekla
E Milinoviću sunce ti žarko....šta uradi....joj, sad bi psovala ko kočijaš ( a ni lepo kad trudnica psuje, ali, joooooooooj, sva sreća da nema zvuka, da ne čujete ovo)![]()
I mene je razvlačio dvije godine, nikad ni jednog postupka, sa dijagnozom oligoastenoteratozoospermija, kaže ajde ti pola godine kućne radinosti pa dođi, a mi se trudili više od godinu i pol prije nego mi je to predložio, samo me za nalaze gnjavio izvadi ovo, kontroliraj ono i tako dok neki ne istekne pa ga ponavljaj i taako.. pa sam odustala od Sv.Duha.
cure......kakvi su to problemi sa lijekovima ?.....zar ih ne narucuje vasa ginicka i kod nje dobijete...( sorry ako pitam gluposti ne znam ) .....meni je moja gin rekla jos prije ako mi budu trebali gonali i ostalo bez problema i to brzo dobijem kod nje......i ta stoperica zar se ona ne kupuje u ljekarnoj ? o svom trosku? i cemu ovitrele ako je ivf?
nemojte mi se smijati na pitanja![]()
Više se ne naručuju kod primarnog ginekologa, već u bolnici, zapišu te na listu i čekaš da te zovu...
Štopericu ili Ovitrelle, Ovidrel ili Choragon kupuješ kada si u prirodnom ciklusu i kada ne želiš da ti to uračunaju u jedan od 6 besplatnih. Ako ti je stimulirani na teret ministarstva, onda štopericu dobiješ u bolnici.
Kako misliš čemu Ovitrelle ako je IVF? Pa to je štoperica, koja je nužna u bilo kojem postupku, bio on IVF (ili izvantjelesna oplodnja) ili AIH (inseminacija). Nadam se da sam dobro pojasnila.
kiara79 kaj ima? Kako jajca tvoja.....joooooj dajte sad će Uskrs i ima da bude jaja ko pljeve....držim vam svima fige, naravno......malo da ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za našu Ines31 koja sutra betu vadi, ak sam ja to dobro zapamtila......
ahaaaaa a tako znaci....to je tako bezvz..... zato ti problemi....
pa jos i zbog tih lijekova treba putovati u zg. po njih....
vinalina hvala za odgovore......ovaj milinovic je stvarno sve zakomplicirao![]()
mislim da neki dobiju bez cekanja bog godina.
cure koje imate injekcije doma, molila bih da mi na pp posaljete podatke o istima, znaci naziv lijeka i proizvodjaca
jako je vazno
šniki draga ja ti stvarno ne znam kaj je to s mojim jajcima...al jako sam loša koka...sad sam sutra opet gore...katastrofa imam po 5-6 folikulometrija...eto tak sam loša sa jajima...nadam se da je ovo moje čudo nekaj naraslo jer ću pop......e kak to,kaj bum onda ja kupila štopericu ili bum dobila...
šniki ljube, je ines sutra vadi betu...pa da malo zavibram i tu za nju.....držim fige da nam bar ona uspije,jer mi ostale sa sd iz ekipe bile smo ćorak.... kad vidim koja sva sranja se dešavaju poludim na zakon i sve,ni ja nisam trudna,pa mogu do mile volje da ga raspalim..... kiara draga držim fige za tvoja jajašca,a što se tiče dr.Tja poznam još 2 curekaj nisu imale jajnike kod nje,tako da...ne kužim kako vidi folikule,ako ne vidi jajnik.... drage moje sve, ja mislim da je najbolje; da ne treba zvat za lijekove,već pravac gore i pitat,kad će to bit ako vam je obećano,da pitate di je zapelo?i....al to sve možemo zahvalit medvjedu ličkom,da su se njegovi starci pp savjetovali ziher ga ne bi imali.. svima puno sreće,i držim vam figice.....ja ću se sad odmorit od sd,jer od njega za mene nema sreće
.... i dalje trbuhom za kruhom..
Jao kilka kako si me sada rastužila...nemoj odustati. Tako mi je žao zbog tebe..
Ines~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za betu
kiara ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~zA jaja.
Bozz~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~da napokon krene...daj digni glas, baci koju suzu, moli, kumi, vrišti, valjda će ti se smilovati...
a nitko mi nije odgovorio za štopericu...
Obavezno kupi sama!