sladjanaf prvotno napisa
ali sam se stvarno iznenadila na njezinu reakciju, jer je ona sa mnom u komunikaciji izravna, tipa:"mama, Karlu curi nos i počeo je kašljati, pa bi bilo dobro da ostane doma".
Je li to znači da meni može reći a nekim drugim roditeljima ne može?
Da, mislim da je u ovome stvar. Ima roditelja koji ne žele povesti dijete kući ni kada povraća sluz, ni kada toliko kaslje da ne moze spavati. Ima ih koji po dijete dođu razgovarajuci na mobitel, nema ni "Dobar dan!", samo mahnu dijetetu da iziđe, nema komunikacije, roditelj ode bez pozdrava, tako naravno i dijete. Na našem roditeljskom tete su rekle roditeljima da bi bilo lijepo da pozdrave kada dođu i odu jer ni dijete ne zna da treba pozdraviti ako roditelj ne pozdravi. E sad, kakve to veze ima s bolesnom djecom - htjela sam reci da je tetama s nekim roditeljima jako teško, ne žele komunicirati, ne žele ni čuti da bi njihovo dijete trebalo dati bris, ostati kod kuće jer je bolesno i sl. Mislim da bi medicinska sestra trebala rješavati taj dio s bolestima. I naša M. ima streptokok, pije silapen, deset dana je kod kuće, nakon toga neće ići u vrtić jos nekoliko dana, a onda ce ponovno u vrtić i opet će pokupiti streptokok jer, kazu tete, neki roditelji mrtvi-hladni kažu da neće voditi dijete na vađenje brisa. Ne razumijem zašto ne ne rjesava vrtićka medicinska sestra?