Stranica 15 od 31 PrviPrvi ... 5131415161725 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 701 do 750 od 1516

Tema: Potpomognuta u Vinogradskoj

mia74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Šta je to AMH?
    Sorry,ali ne znam..
    Javit ću se na potpom. u Sloveniji i zamoliti cure da me malo upute kako poslati podatke,mailom ili zvati ili nešto slično..
    Inače,prohodnost jajovoda nisam radila,a kažu mi da i nema smisla radi mm-ove dijagnoze..Istina??Ili ne..
    Uglavnom sutra idem ujutro gore i baš me zanima jel išta naraslo...

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Mogu ti ja ovdje napisati da dr reš primi brzo na konzultacije, a u postupak možeš odmah slijedeći ciklus, al i tako ćeš se morati odmoriti (pretpostavljam 3 mjeseca) od ove stimulacije, na potp. u Slo ćeš naći sve kontakt adrese, tj mail adrese.
    AMH (anti-milerov hormon) ima smisla raditi kod cura koje slabije reagiraju na stimulaciju, ima tu i posebna tema o njemu pa malo potraži, ali možda ti samo treba povećati stimulaciju.

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

AMH ti je Anti-Muellerov hormon koji pokazuje kolika je rezerva jajnih stanica. Služi kao neki indikator plodnosti, pored UZV-a antralnih folikula i InhibinaB

mia74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ok,ja sam sada na stimulaciji..Zanima me koliko vremena mora proći da bih napravila ponovno hormonalnu sliku i sve dodatno..pretpostavljam da se taj amh radi iz krvi..
    Znam da treba proći par mjeseci,3-4 nakon stimulacije pa jel ima smisla slati mu mail-dr.Rešu sada ranije,pretpostavljam da će mi napisati koje pretrage još moram obaviti?

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Da, mi svi dobivamo isto: po 3 menopura 2.3.i 4. dan, i dalje po 2. I kad 9.dan dođeš na uzv, valjda nema smisla opet povećavati na 3... ne znam...

Mia, nadam se da će te punkcija ipak ugodno iznenaditi. I meni je na prva 2 uzv u stimuliranom postupku isto zapisao (i rekao mi) da imam samo po 1 folikul na svakoj strani. Isto sam bila totalno razočarana... a kad ono, na kraju je bilo 6 jajnih stanica. Dr.T. bilježi samo najveće, vodeće folikule, vjerojatno ih imaš još, ali ih doktor nije upisao na papir.

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Kao prvo, pričekaj konačan ishod postupka. Kao što sam ti napisala, možda ipak bude ok, možda su to baš 2 folikula na koje doktor računa.
    A Rešu sejavi ako ne uspije. I reci mu kad je bila stimulacija... Mislim da amh možeš vaditi i neposredno nakon stimulacije, u idućem ciklusu.

mia74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

AuroraBlu,možda imaš pravo..Doktor je možda popisao samo dva vodeća..Kad sam bila na klomifenu,na punkciji sam osjetila dva "uboda"-ispalo je da su bila ipak dva folikula,a on je meni rekao da je jedan-da,taj drugi je sigurno bio mali...
    Nadam se da imaš pravo i da i dr.K. isto tako možda upisuje samo dva vodeća kao i dr.T.
    A da možda malo više s nama komuniciraju!!??Možda se ne bih tako uzrujavala...
    Ma,mislim da su svi gore super!!!I da, rade max,samo što ih ovaj zakon ograničava..
    U biti sam jako ogorčena--da vi znate koja se lova vrti oko informatizacije i e-recepata koje oni žele uvesti,a samo je skandinavskim zemljama to uspjelo!!!
    A proračun za mpo je srezan,uz nakaradni zakon..
    Radim u zdravstvu i znam šta žele uvesti i koji su to novci u igri i ne mogu vjerovati da za mpo ili bilo koji drugi segment u zdrastvu NEMA NOVACA!!!
    Oprostite,morala sam se ispuhati...

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Nakon terapije klomifenom i tri dobivena folikula, jučer aspirirana 1 js, koja je , kako danas saznajem od biologa,loše kvalitete. Ništa ni ovaj mjesec

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

MAJONI974 žao mi je

mia74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

MAJONI974,baš mi je žao

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

i ja sam loše reagirala na klomifen, prvi put jedna j.s. a drugi put niti jedna.
    ali sam na menopure i predobro, blaga hiperstimulacija, preko 30 folikula i 10 jajnih stanica, tri fantastične, 3 dan nakon punkcije transfer sva tri os toga dva 8stanična...
    sve školski za sada...
    nego, danas mi je 4 dan od et-a i 7 dan od aspiracije i cijeli dan me lagano pika u području maternice i lijevog jajnika...
    bojim se da hiperstimulacija ima veze s time, inaće mi nije ništa osim bolnih (.) (.) i tolike napuhnutosti da ne mogu traperice zakopčati...
    ma što se to događa, cure..? prvi put, sa 1 j.s. mi nije bilo ni blizu tako...
    baš sam malo zabrinuta...

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Anana kao da si opisala moju situaciju, 2 puta s klomifenima, jednom 1js drugi put ni jedna, u sitmuliranom 14 stanica, transfer 2 8-stanična 3. dan, ma sve je potpuno isto...
    Kod mene bila biokemijska ali se nadam da će kod tebe završiti najljepšim mogućim ishodom~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Marnie i Mia, hvala vam!

zedra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Anana, hiperstimulaciju pogoršava trudnoća...

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Anana1 to ti je zbog stimulacije. Komifen puno puno manje djeluje na tijelo. Ako su te 30X piknuli da izvuku stanicu naravno da više boli od jednom ili 2X.

Ako imaš problema sa disanjem i mokrenjem ili jaku bol u predjelu jajnika javi se doktoru.

Prerano je za bilo koje druge simptome. Misli pozitivno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sretno!

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Evo ja ponovo zvala biologa, kaže da se ove dvije stanice uopće ne dijele, rekao je da je stvarno bezveze da mi to vraćaju i ja sam se s tim složila. Kaže da jednostavno ne može utvrditi razlog zašto, ali da pretpostavlja da su js ipak malo oštećene prilikom zamrzavanja i odmrzavanja. Živio nam gnjilinović!!!!!

Ja se drage moje povlačim sa topica Vinogradska i prebacujem se na potpomognutu u Sloveniji jer je to naš sljedeći korak... Ali naravno da ću pratiti što se ovdje događa, biti ću vam podrška i svima držim velike velike fige da uspijete što prije.

Zeena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Gabi bas mi je zao... nadala sam se da ti mozes biti jedna od onih kojima se cudo dogodilo...

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Gabi, sad se odmori i nemoj se ništa brinuti, jer u Sloveniji ćeš sigurno uspjeti. Mlada si i super reagiraš na stimulaciju, imat ćeš smrzlića koliko hoćeš i nije u pitanju hoćeš li imati djece, nego koliko!

Vidimo se danas!

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Hvala vam cure I naravno da se vidimo!!!

zeena ja već odavno znam da nisam TA kojoj se događaju čuda

tlukaci5 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

cure, meni 4-ti dan nakon transfera jedini simptomi bol u leđima,i povremeno u jajnicima a (.)(.) nikakva promjena ni bol,malo mi je to čudno.

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Gabi, čudo te čeka u Mariboru ! Vidimo se danas!

mia74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Evo cure da vam se i ja javim..
    Na žalost,moji folikuli nisu napredovali-dapače stoje zacementirani
    Nisu nimalo narasli...
    Rekao mi je doc da sutra izvadim estradiol-ja sam to danas napravila jer sutra ne mogu radi posla,dobila sam za danas i za sutra još po 2 menopura i u petak ujutro opet gore.Kaže doc da se možda iznenadimo pa krenu,al budimo realni,to se najvjerojatnije neće desiti pa najvjerojatnije neću ni doživjeti punkciju,a kamoli transfer.Čak mi je rekao da mi je i endometrij tanak-7mm.
    A baš sam se nadala danas,čak sam se jučer "sabrala"i rekla si da još ništa nije izgubljeno,ali ipak očito je..
    I ne moram vam pisat koliko sam razočarana..

Zeena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

mia74, nemoj odmah negativno razmisljati, nista jos nije izgubljeno dok god ima nade treba vjerovati... meni su isto dosta sporo rasli, a zadnji dan na uzv-u su doslovno buknuli (po 3 mm su svi narasli u jednom danu, a prije toga po 0,5 mm) tako da se ne zivciras prije vremena.

mia74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Zeena,nije to negativno..to je realno..osim toga,koliko mogu narasti do petka da bih mogla imat punkciju a sada su 9 i 10 mm?????

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Mia, dođi popit kavu s nama danas, sve je lakše u društvu.

mia74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

AuroraBlu,drage volje,ali danas sam zamjenila smjenu radi uzv,pa naprosto ne mogu,radim,a bi....

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Porazgovaraj s doktorom u petak. Tebi se očito stimulacija (pogotovo ova milinovićeva lagana) ne isplati. Postoje i druge opcije (femara, gonali)

mia74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

A da...razgovarat ću,nema mi druge.

mia74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

I Ljubljana mi je sve veća opcija-iz sata u sat se povećava..

Marina27 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mia74 da te utjesim meni je folikul u 4 dana narasao 10mm tako da nemoj gubiti nadu!!!!!!!!! Majka priroda je svemocna!!!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Moja draga suborka koja je na Vinogradskoj uspila ostat trudna danas mi javila da je tamo na kiretaži...Nisam sigurna koji joj je nick na ovom forumu al znam da je pisala tu. Strašno. Toliko sam se veselila zbog nje-i toliko je i meni nade ulila a sad ovo...

mia74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Marina27,ne mogu reći da sam izgubila nadu,ali u dva dana nije se pomaknuo ni mrvicu,pa sad ne znam koliko ima šanse da u sljedeća dva dana naraste-pazi danas je bio jedan 9,drugi 10mm-takvi su bili i u ponedjeljak!!!
    Napravila sam i estradiol-koliko sam skužila nije prenisko,ali brate mili nije ni do neba!!Al to neka prosudi doc u petak..
    Da,u petak mi je zadnji uzv,pa ako ni tad se ništa ne pomakne rekao mi je doc da onda ništa...

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

mia74, baš mi je žao i nadam se da će ipak narasti do petka. Potpuno te kužim, jer je i meni jedan besplatan postupak tako propao .

mia74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Marnie,čak mi i nije žao što sam ispucala jedan "besplatan"postupak koliko mi se čini neizvjesnost kako dalje-jel mala doza menopura,jel bih bolje reagirala na gonale-samo mi nije jasno,zar se menopuri ne daju uglavnom "starijim"curama,a gonali mlađim!!Znam da nema pravila..ja ipak spadam u malo starije...

Vaka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Marnie i Mia74, budući da sam nova u ovome, ne uzimajte me zdravo za gotovo, ali našla sam na jednom am. forumu sličnom ovom da menopur obično urodi većim brojem trudnoća (statistički gledano) nego GonalF, pitanje je kako koja od nas reagira... Ima i neka studija ovdje:

http://forums.fertilitycommunity.com...-bravelle.html

Sretno!
    Posljednje uređivanje od Vaka : 31.03.2010. at 20:42

ninochka28 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Arkica organizatorica naše kave, di si ti danas?

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Bile smo na kavi Gabi25, Marnie, Ninochka, Zeena i ja, i baš nam je bilo lijepo. Za mjesec dana ćemo opet, pa ako nam se još netko želi pridružiti za sljedeći put ćemo se bolje organizirati (znakovi prepoznavanja za one koje ne poznamo).
    Arkica, jel grliš školjku?

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Menopur se i daje "starijim kokama" (hehe), ali ne ovako blage stimulacije. Ali naši dr.-i i nemaju baš previše izbora zbog zakona i uglavnom daju te slabije stimulacije u prvom postupku dok ne vide kako reagiraš. Vjerujem da ćeš u idućem postupku dobiti jaču stimulaciju mia74.

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Da, Arkice, falila si nam da nam malo nategneš noseve da se i mi "zarazimo"

arkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ajme curke moje tako mi je žao.

Ja sam jučer krenula k vama; dragi me vozio, ali se namirisao nekim dezodoransom i bilo je svega; ))) Auto završio u praonici!!!

Tijelo mi potvrđuje svakodnevno trudnoću;))) Jutros imam osjećaj da sam jela ribu cijelu noć, a ne se družila s školjkom. Ali neka.... STVARNO VAM ŽELIM SVIMA ISTO!!!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pozzz svima Arkice dobro mi došla...rekla sam ja Vama da ce te polako jedna po jedna u moj klub a ja vas cekam nestrpljivo...
    Ja sam jucer cijeli dan bila u krevetu..moja helibacter proradila...ali kako nesmijem svoju terapiju piti zavrsila noc prije na hitnoj...odmah sam dr rekla st mi je i da mi daju infuziju..ali ne na sva testiranja...salmonela...svinjska gripa...Jako sam se iznervirala oko svega tako da sutra idem vidjeti dali je sa našom točkicom sve uredu....
    Tako mi je zao za kavu jako jako

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Drage naše trudnice, ja vam odmah opraštam što niste došle na kavu, samo neka vas ovi simptomi i dalje "sprječavaju"

Zeena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj Marnie prvotno napisa Vidi poruku
    Drage naše trudnice, ja vam odmah opraštam što niste došle na kavu, samo neka vas ovi simptomi i dalje "sprječavaju"
    eto s ovim se slazem u potpunosti!

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Drage moje, ja se upravo čula s dr.T - ništa od postupka ovaj mjesec, ne stignem u postupak do odlaska biologa, ista situacija mi se ponavlja u 5.mj, opet ga nema kad meni treba . Stvarno su mogli naći i zamjenu, nije ovo dan-dva nego ukupno 3tj da ge ne će biti - znam da čovjek radi sam i da se trudi...ali mogli su zaposliti još nekog .
    U 6.mj idem na postupak s femarom ( dr. T dao zeleno svjetlo ).

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj maca2 prvotno napisa Vidi poruku
    Drage moje, ja se upravo čula s dr.T - ništa od postupka ovaj mjesec, ne stignem u postupak do odlaska biologa, ista situacija mi se ponavlja u 5.mj, opet ga nema kad meni treba . Stvarno su mogli naći i zamjenu, nije ovo dan-dva nego ukupno 3tj da ge ne će biti - znam da čovjek radi sam i da se trudi...ali mogli su zaposliti još nekog .
    U 6.mj idem na postupak s femarom ( dr. T dao zeleno svjetlo ).

Ali u 6. mjesecu Tomić ide na godišnji...

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Molim?!
    Nije mi ništa to spominjao, samo je rekao da se javim 1. dan ciklusa - to je meni 23.5., znači da mi je aspiracija po tome oko 5.-6.6., možda nije još onda na godišnjem. A možda i dr. K preuzme sve pacijente?
    Ako mi propadne i taj mjesec onda nigdje niti ne idem do 9.mj i Maribora.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Upravo sam saznala da je jedna naša suborka iz Vinogradske koja je bila sa mnom u postupku u 1. mjesecu izgubila bebu Prestalo je kucati srčeko... Ona nije na forumu ali joj i ovim putem poručujem da mi je jako žao Strašno...

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Maca, sigurno neće ići tad na godišnji, nego će valjda pospajati 22.i 25.6.
    Barem se tako i ja nadam...

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo i mene...rekao mi dr.da se javim iza 10.05. (rekle sestre da do tad nema biologa), da dogovorim pregled, pa ćemo (ako Bog da, i ako bude lijekova) sedogovoriti za postupak. Nije spominjao da ga nema...ah

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

cure, ne bih otvarala novu temu ali opet trebam savijet:
    naime, od punkcije do danas (10 dana= dobila sam 4 kile... dr je rekao da je bila blaga hiperstimulacija jajnika, ali ja nemam nikakvih drugih problema 7. dan od transfera (danas) osim što mi je trbuh užasno napuhnut i tvrd (inaće imam pravi sportski, ravan ko daska..), grudi bolne i pune (inaće također ravne ko daska, jučer ih je mm mazio cijelu večer, jadan, 8 godina ima jadnu dvojkicu a sad odjednom punu trojku..!)
    ma najviše me brinu te kile... istina da jedem ko sumanuta, ali nikada nisam bila sklona dobivanju na težini, stojim na istom već 15 godina!!!
    i kaj sad..? tak sam tužna danas, nakon jučerašnje euforije i izglancanog stana, danas bi svijet potopila suzama... ma ja nikad ne plačem ali danas bi se baš zavukla u mišju rupu pa tako do utorka...
    baš sam bezveze..

eto. opet morate čitati izljeve depresije... oprostite...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •