Dobro jutro cure. Nisam se spajala na forum cijeli vikend i etvo lijepih, ali i loših vijesti. Nadam se da će nam se Aurora odmah javiti s betom i da će biti pozitivna !
Što se tiče klomifena da ulaze u besplatni postupak, pa to je katastrofa! Mislim da je i te kakva razlika da li će HZZO platiti 2 kutijice klomifena od 70 kn ili hormone od par tisuća kuna! Pa to se uopće ne bi smjelo izjednačavati, koje su to gluposti. Ok, znam da sam postupak punkcije i transfera isto košta, ali mene onda klomifenski postupci neće vidjeti. Aurora je bila rekla da će onda rađe u klomifenske postupke nego u "stvarno" stimulirane , ali ne bih to preporučila, jer sad kad sam bila u Mariboru razgovarali smo s dr. V o mojoj situaciji i mm je baš spomenuo kako sam u prirodnim postupcima (u to ubrajam i klomifene) uvijek dobivala js i imala transfer, ali je dr. V rekao da nije bitno samo dobiti js, nego ovisi kava je i njena struktura. Rekao je da se stimuliranim postupkom dobiva js koja je pogodnija za ostvarivanje trudnoće MPO-om nego kada naši prirodni hormoni stvaraju js. Uostalom, poznato je da klomifeni stanjuju endometrij (ok može se uzimati estrofem ili nešto slično) i da često stvaraju prazne folikule.
Cure koje imate novaca odite negdje van, cure koje možete čekati (godine itd.) idite samo na stimulirane (kod nas), a ostali mogu samo moliti Boga da im ostvari najveću želju, jer naša vlada neće .