Ja bih na tvom mjestu odradila hsg....Spermiogram se zna čudotvorno mijenjati, znam nekoliko slučajeva. Nedavno je moja prija kojoj muž ima dijagnozu ko tvoj zatrudnila prirodnim putem. Ako dr misli provati s inseminacijom znači da spermića ima. Oni ti kod AIH izaberu najbolje spermiće i opet su ti veće šanse nego prirodnim putem, al moraju ti bit jajovodi prohodni. Ponekad ih je dovoljno malo propuhati i žena odma ostane trudna. Ako imaš love-napravi HSG privatno, puno je bezbolnije. Nikako ne bih išla na AIH i pila klomifene a da nisam sigurna da su mi jajovodi prohodni. Po mom iskustvu, u bolnici se češće desi da rezultat hsg-a nije točan zbog toga jer ga obavljaju stažisti ili specijalizanti koji pojma nemaju. Al tvoje je pravo da inzistiraš da ti to obavi doktor-samo ti niko ne objasni tvoja prava. Mene su shebali skroz, čak sam na laparaskopiju išla poslije. Ispalo da mi jedan jajovod bio skroz prohodan a drugi imao malo priraslica. Opet, niko mi nije objasnio da ako ne ostanem trudna u roku nekoliko mjeseci nakon laparaskopije-jajovodi se smatraju oštećenima ZBOG LAPAROSKOPIJE!!!! I sad ko me hebe-aj na IVF.