Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Kore sa grisom i voćem-gdje je recept

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Kore sa grisom i voćem-gdje je recept

Proroštala ne znam koliko stranica i nema ga nigdje (il sam smotana pa ne vidim), a recept je odličan, svi koji su probali oduševljeni su, a i ja sama. Dala sam ga frendici misleći, isprintat ću si drugi kad ono, negdje ga. Ima neka dobra duša koja možda zna gdje je nestao? I ne kužim taj pretražnik ako ukucam sve riječi kako ne može naći?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Traži preko google-a! Vrijedi i za brojne druge topice, nema šanse da nađeš prek Rodinog pretražnika, pogotovo otkako forum ima novo ruho. I svoje stare postove tak tražim, AKO se sjećam ključnih riječi.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Imam recept slićan tome samo je moj jednostavniji a svi su se njime oduševili.
    Toplo preporućam!
    Sastojci:

1 kore za savijaću
    Za nadjev:
    3 jogurta
    1 čaša ulja
    1,5 čaša griza
    2 čaše šećera
    1 prašak za pecivo
    1 vanilin šećer
    višnje
    Sve sastojke izmješajte.Stavite jednu koru, premažite sa 5 žlica nadjeva,na nju stavite drugu koru i premažite sa 5 žlica nadjeva, tako i treću pa prekrijte voćem ili sirom.Lagano zamotajte i stavite u namašten lim. Tako oblikujte 3 savijaćei razmaknute ulimu pecite na 180c oko 40 minuta!
    Bon apetit!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Probala.... Previše tijesta za moj ukus. Ja stavljam samo vanjsku koru (duplu) da drži nadjev na gomili. I definitivno previše praška za pecivo. No stvar jako ovisi o nadjevu, tako da su sve opcije moguće i dozvoljene.

Btw. sve su to varijante one taslidžan baklave (voćne), samo se baklava slaže, aovo se rola. MOže se zalijevati i šećernim sirupom, ali meni bi od toga ispali zubi... Više volimo slano.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Probala.... Previše tijesta za moj ukus. Ja stavljam samo vanjsku koru (duplu) da drži nadjev na gomili. I definitivno previše praška za pecivo. No stvar jako ovisi o nadjevu, tako da su sve opcije moguće i dozvoljene.

Btw. sve su to varijante one taslidžan baklave (voćne), samo se baklava slaže, aovo se rola. MOže se zalijevati i šećernim sirupom, ali meni bi od toga ispali zubi... Više volimo slano.
    Možeš molim te napisati recept? Koliko kora onda potrošiš?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ima recept moj na linku za izvorni topic. Evo ponovit ću i ovdje:

Gris smjesa slana (otprilike) :

1 jogurt
    1 kiselo vrhnje
    2 jaja
    1,5 -2 čaše (od jogurta) grisa bijelog (ili kukuruznog, njega možda malo manje)
    0,5 čaše ulja
    1 žličica soli ravna

Teško mi je reći točne količine, gledam kakva je smjesa i šacam otprilike. Stavim više grisa ako namjeravam trpati gore špinat ili neko vodeno povrće, a manje se kasnije dodaju samo ribane gljive i sir.

Na to ide nadjev:
    - naribam nekoliko šampinjona (2-3 na svaku koru), posipam vlasca da se malo osjeti luk, papra i naribam dosta sira (podravec, gouda ili slično)

- ofurim špinat (cca 25-30 dag) ocijedim i malo dohvatim štapnim mikserom, pa rasporedim - dalje ide sir i sve isto

- može se i malo šunke staviti ali rijetko to radim

Obično premažem smjesom jaje+vrhnje+prstohvat soli (ako su mala jaja, uzmem treće, ako su velika, razmutim u šalici i odvojim koliko treba za premazati prije nego ih uvalim u gris-smjesu)

Eto, valjda nisam ništ promašila. Ako jesam, nadam se da će netko vidjeti i vikati na vrijeme... Teško mi je to suvislo napisati kad radim "iz glave" i po prilici.

Za mali pleh dimenzija 28x20 cm radim pol smjese. Kad stavljam jaja uopće ne treba prašak za pecivo, a ako se radi bez jaja, stavljam najviše do pol vrećice na veliku količinu smjese.

Kore - ako kupim debele na placu, stavljam samo po jednu za svaki svitak. Ne stavljam koru na koru ni gris između, nego samo duplu koru prekrijem smjesom i zarolam. Ako su tanke kore (Zlatno tijesto za savijaču) onda stavljam duplu koru.

U mali pleh idu mi dva svitka = 2 kore (ili 4 kore ako su tanke), a za standardni pleh 3 svitka = 3 kore (6 kora ako su tanke).

Dobar recept dobije se praksom - nakon što čovjek ispeče ovo 2-3 puta, već točno znaš što ti se sviđa, a što ti ne odgovara. Ja kontroliram gustoću smjese, pa po potrebi dodam još grisa ili još jogurta/može i običnog mlijeka ako je pregusto. Prilagodiš recept svom ukusu!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala, cure. A super je i ovaj slani recept, Peterlin!

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Hvala na receptu, Peterlin
    Posljednje uređivanje od lonni : 23.02.2010. at 23:53

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja na onaj prvobitni recept (koji se tražio) umjesto 1,5 šalice grisa stavim jednu šalicu grisa i jednu šalicu maka (mak manje nabubri pa ga je potrebno više) I mak je mrak! Jako fino.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •