Trebam ideje što smiju jednogodišnjaci kad je muesli u pitanju - kakav da napravim/kupim?
Trebam ideje što smiju jednogodišnjaci kad je muesli u pitanju - kakav da napravim/kupim?
mi papamo Alnatura(U DM-U KUPILI) 5 korn floken i zobene(isti prozvođać). prelijem ih sa kipućom vodom i pustim da omekšaju nekih 15 tak min i pomiješamo sa voćem, dodamo malo badema ili sezama i borna to obožava. papamo i sa jogurtom ili i jogurtom i voćem...
ja napravim od presovanih žitarica koje kupim za nas, od kojih nama pravim muesli. samo za nju ih prokuvam u vodi i onda prelijem jogurtom npr.
A mogu li pšenične pahuljice s medom? To su one pufaste, ako nekome što znači ovaj opis![]()
ja to kupim s vremena na vreme i Lira voli to samo da papa. Stavim joj na tanjirić, pa ona zoba to prstićimaS tim što su naše žitarice obložene fruktozom, a ne medom.
Ja mislim da bi moglo, mada, da pitaš Davora, on bi rekao - ne! ni slučajno! jer navodno ne valjaju te ekspandirane žitarice. Ima topik o tome, samo ne znam sad tačno gde je.
Ja se ne uzbuđujem oko toga, jer ne jedemo to ni svaki dan, a ni u nekim količinama koje bi mogle biti potencijalno štetne.
Nisu baš musli, ali nama su odlične zobene pahuljice na kratko ubačene u kipuču vodu i pomiješane sa jogurtom ili sirom, može i banana.
joj ja ih ne bi dala sam zbog tog meda jer me strah da nije malo rano još
Nije točno da ne valjaju ekspandirane, već ekstrudirane.
Znači ove pšenične pufaste kako kaže mrvna, a ja znam koje su to jer ih već dugo trošimo, su dobre. One su ekspandirane. Moja ih cura voli jesti same bez ičega.
Štetne su one koje su potpuno usitnjene u prah ili u pahuljice tako da ne možete vidjeti oblik zrna već samo prašak ili strukturu kao da ste sitno sitno poderali papir. To su ekstrudirane pahuljice.
Znači sve ono čemu nije uništena struktura već je samo stiješnjeno ili blago zdrobljeno je ok.
Ekspandirane žitarice su one koje su napuhnute kao što je riža u čokoladama ili kokice od kukuruza i tome slično.
Uglavnom, ne treba se brinuti oko izraza. Logika je jednostavna. Sve ono čemu je izgled promijenjen od izvornog do neprepoznatljivosti je upitne prehrambene vrijednosti.
Koliko je meni poznato, a radije još to provjerite jer nisam sigurna, mislim da je med potencijalno opasan samo ako se uzima onaj iz staklenke ili od pčelara. Med koji je dodan u prehrambene namirnice poput pahuljica i ovih navedenih žitarica, radi tehnološke obrade ne može sadržavati botulin i izazavati botulizam kod djece.
http://www.pcelinjak.com/content/view/226/146/
nemam vremena sad tražiti, a na ovom linku spominju da se osim sporama u medu, botulizam može dobiti na puno drugih načina, a najvažniji je način konzerviranja.
marijanada, tako sam i mislila, ali je bilo reči i o ekspandiranim žitaricama. Potrudiću se pa ću naći. Da se ja pitam, meni su ok te. za ekstrudirane mi je potpuno jasno.
I slažem se za ovo sa medom.![]()
Može li netko napisati točan naziv proizvođača i proizvoda, te gdje ih kupujete, molim vas. Htjela bi kupiti provjerene i dobre žitarice za svog bebača, ali nažalost zobene ili pšenične pahuljice mi ne govore ništa o kvaliteti. Ustvari, dok ja jedem i nije mi toliko važno tko proizvodi, ali kada je V u pitanju htjela bi znati malo detaljnije. Ovako neuka shvatila sam jedino Zarrin![]()
Ja kupujem (sve za malu) u DM-u od Alnature ili u Bio&Bio. U njih nekako imam povjerenja.