Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Butinice kao izgorele

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Butinice kao izgorele

Imamo problem i mislim da je od pelena, jer nema od čega drugog
    Sa unutrašnje strane butinica,tamo gde su one slatke krofnice, pojavili su se delovi kože koji su, kako md kaže, kao izgoreli. Mislim, nije ništa bilo crveno, već prvo kao da je koža suva, te smo, uprkos tome što s ene savetuje mazanje kada beba nosi platene, nakon gotovo svakog presvlačenja prali vodom( sapun retko trošimo za taj deo) i mazali Pavlovićevom kremom. Ali, taj deo sve gore izgleda....kao da je prepresuvo, kao dehidrirano, kao, ne znam, od urina izgorelo....ne znam kako da opišem a da imate predstavu kako to izgleda.
    Pelene peremo sa 3-4 kašike praška, uvek ponovljeno ispiranje, uvek sirće, ne smrde. Nosi ih od rodjenja, dan i noć, ne kaki u pelenu, cover je od PUL-a.
    Ima li ko ideju šta je ili nekakvo slično iskustvo?

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sve pelene to rade? Je li mozda od covera?
    Nama se to pojavilo kad smo mu stavljali premalu pelenu, koja ga je stiskala oko nogu i stvarala te "kobasicice". I od gumica na PUL coverima, to je jedan od razloga sto smo ih prestali koristiti (PUL covere).

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

A da nije AD? Pitam zato što znam da je imala malo po obrazima.
    Nama je Nađa imala crvene pregibe - vrat i pazuhe i mi smo to dobrih dva meseca lečili kao ojed od vrućine (da je bio u pelenskom području mislili bismo da je od mokraće). Koža je onako kao stanjena, zategnuta, povremeno se perutala a kasnije i pucala. Ako je takva onda nemojte mazati Pavlovićkom jer ona hoće da peče.
    Ili pošto je krofnasta, a počela je da hoda, možda je prosto odrano od trenja

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pogoršava se kad je hladno. Davno je bilo, jedva pamtim, ali mi smo takve situacije imali samo zimi... I po licu i na nogicama. Veliki sin se sad zna tako zacrvenjeti po licu nakon sanjkanja ili grudanja. Držim fige da je samo to... Inače, po zimi i ja imam problema s kožom (lice, ruke, a bome i noge, baš tako izgleda unutarnja strana natkoljenice, kao opečena ako ne nosim hulahupke pod hlačama, a MRZIM ih). Spašavalo nas je bademovo ulje u vodi za kupanje. I danas to radim, i sebi i djeci. Ako nema bademovog, onda maslinovo + žlica mlijeka da se bolje rasprši u vodi.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

napravi stripping pelena, mi smo imali sličan problem kad sam ih jednom (i više nikad) oprala sa Tide praškom
    ubaci sve u mašinu, bez deterdženta na program na 60°C sa pretpranjem i gledaj kako izlazi pjenušava voda :shock:
    ako i zadnja voda od ispiranja pjenuša, ponovi postupak
    dotle maži nogice, ja bi probala kanestenom, i provjeri urim djetetu

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Hvala za savete!
    Dnaas joj češće luftiram, ne mažem Pavlovićevom i samo prskam Avene termalnom vodom i čini nam se da je bolje. Imam neki osećaj da nije AD, već da joj je ili urin kiseliji zbog neke hrane koju je jela ovih dana, pa je "opekao", ili što kaže Vještičica-problem sa pelenama.

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

I nas ovo muči. i svašta sam probala, probat ću i ovo što kaže vještičica (makar smo po danu u tetrama, a koristim malo praška i 2x ispirem) , a do tad, ako netko ima savjet, neka ga podijeli...
    Identično i s lijeva i desna: usne, bedra i guza imaju kao dugu crtu koja je suha, hrapava, nije crveno. Često mijenjamo pelenu, luftamo, čistimo samo vodom, kaka jednom u tjedan dana, tako da nije iziritirano stolicom... Mazali kantarionom i dječjom masti, ništa... A traje već...predugo.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

A. je imao takav problem od uvođenja dohrane do skidanja pelena. U jednokratnima je bilo još gore nego u platnenima. Koliko sam mogla, rješavala sam to Bepanthenom, Avene term. vodom, ribljom masti... a kad ništa nije pomagalo koristili smo kremicu s kortikosteroidima koju nam je pedijatrica prepisala.

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Bila sam ja kod pedice, kaže ona da je to "samo" suha koža. Pa je mene mučilo da se nisu gljive tak čudno manifestirale, a i jezik joj je bjelkast (a konstantno bljuje i jede, tako da nije ni čudno), prošli i tu th. pa ništa. Trenutno smo na kantarionovom ulju, sve si mislim da probam riblju mast.

Uglavnom, niste se toga nikako riješili dok se niste pelena riješili? E. sad ima tek 3 mj.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

tua odnesi bebu dobrom dermatologu, oni mogu odmah napraviti preparat pa saznaš jesu li gljive ili ne
    ako nisu i ako jesu dobićeš odgovarajuće kreme za bebu
    srećno!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj tua prvotno napisa Vidi poruku

Uglavnom, niste se toga nikako riješili dok se niste pelena riješili? E. sad ima tek 3 mj.

Da, ali nismo imali problema dok je bio isključivo dojen.

Gljivice se ne manifestiraju kao suha koža, prije će biti da su u pitanju ojedine neke vrste. Jeste probali na nekoliko dana sasvim prijeći u jednokratne pelene?

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Nismo. ali ako ovo potraje, probat ćemo i to...

vještičice, hvala na savjetu, ali čini mi se da dr.to neće shvatiti kao problem, jer to je "samo suha koža"

Ma žao mi je kad sam se toliko trudila da bude u čisto prirodnom i onda joj to ne paše i toliko problema...a trebalo bi biti bolje...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nisam imala tih problema, ali im je Melem pomagao za kožu na licu, pa možda može i za ovo.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

F je to isto imala, i, ako me sjecanje ne vara, mislim da smo to bas rijesili nekom od kremica protiv gljivica...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj tua prvotno napisa Vidi poruku
    Ma žao mi je kad sam se toliko trudila da bude u čisto prirodnom i onda joj to ne paše i toliko problema...a trebalo bi biti bolje...
    Ali nama je u platnenima bilo bolje, u jednokratnim katastrofa, iako sigurno ima i suprotnih primjera. I ja sam ipak uvijek kod prematanja koristila malo masti za guzu, iako uz platnene nije nužno.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sugerirala bi ti da odes pedijatru..mi smo imali po opisu istu stvar, tocno na unutrasnjoj strani bedara i ispalo je da ima a.dermatitis..doktor nam je rekao da kupimo aderma kupku (kod nas tusiranje ne dolazi u obzir inace je bolja varijanta gel za tusiranje, malena vristi na tus) s kojom kupamo svaka 3-4 dana- ne cesce i mazem svaki dan cijelo tijelo aderma kremom (velikom) a akutni dio (te suhe mrlje) sa nekom malom adermom koja je masnija...zasad stvarno ok prolazi (mazemo tjedan dana), skoro sve su se jako smanjile i nestale, jos se s jednom borimo..
    sad vidim da si bila kod pedijatra..uglavnom, kako kaze gdja iz apoteke, aderma ne moze stetiti jer je na prirodnoj bazi pa mozda da probas..

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

cure, hvala vam svima na savjetima.
    ako će se još tko (a nadam se da neće) nači u ovakvim problemima...
    odlučila sam ponoviti terapiju protiv gljivica,mazali ujutro i navečer, a između sa sebamed kremom. i evo povuklo se. doduše, još mažemo, ali je guza krasna. ono što je mene zbunilo- i ja bi pomislila na ad-jer je koža na tim ograničenim mjestima bila suha i ljuštila se. to mi uopće nije opis za gljive, ali eto, očito su bile.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas je tako izgledao AD
    skidanje iz pelena nije ništa pomoglo, već skoro 2 godine ne nosi pelene pa svejedno s vremena na vrijeme ima ojedine na tom "pelenskom" području

rješenje nismo našli u jednokratnima, već u nošenju sasvim prirodnih materijala, dakle pelene 100% pamuk/ bambus/ konoplja a zaštitne 100% vuna.

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

a vidis, meni je cudno sto pedijatrica to uopce nije spomenula. a tako je tipična slika ad.
    i istina je da smo u zadnje vrijeme stalno u vuni.
    kako god, nadam se da nije ad, ne vratilo se nikad!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nama je naša pedica cijelo vrijeme govorila da je to jednostavno takva suha koža ...
    pa smo samoinicijativno otišli dermatologu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •