Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Skripenje zubima

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Skripenje zubima

Vec poduze se spremam otvoriti ovaj topik mada me sram jer nisam do sada cula da netko ima ovakav problem. Svako nekoliko mene muz opominje nocu da ne skripim zubima. Mislim, ne znam odakle mi to, nekad se ni ne sjecam ujutro, nekad se skontam onako u polusnu pa prestanem, ali stvarno mi nije jasno zasto to radim. Ako imate koju ideju ili savjet pliz recite. To se u biti ne dogadja precesto, recimo jednom u desetak dana, nekada rjedje, nekada cesce. Nije da je zbog ruznih snova jer sjetila bi se valjda da je zbog nocnih mora ili tako necega. Mozda stres? Nemam nekih velikih stresova trenutno. Valjda kao i svi ostali.Recimo, vec duze vrijeme nisam isla kod svojih pa me tu i tamo opsjeda strah da mi baka ili netko drag ne umre ili tako nesto, ali opet....ne vjeujem da je zbog toga. Ili?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da to radis ili ne radis, mozda se pojaca kod stresa ali mislim da stres nije uzrok.

Ja imam isto problema sto se toga tice. Ma nije u stvari problem (jos) jedino sto si tako brusim zube pa njih stresiram, kao i celjust, sto na duge staze nije dobro.

Upravo sam prije par tjedana konacno pristala na "night guard", sada ga rade pa idem po njega slijedeci tjedan. To ti je nesto kao sto hokejasi imaju u ustima za zastitu zubi tokom tekmi, samo sto nosis po noci. Nemres skripit niti brusit ali vele da treba vremena da se nauci na to. Bumo vidli.

Ja se do sad bas nisam dala jer mi se nije dalo dat lovu za nesto sto mi nije izgledalo kriticno niti maltretirat sa necim u ustima dok spavam al u meduvremenu se cijena smanjila (sad je oko 200 kuna) a i mali dio gornje jedinice mi je puknuo (zbog stresa i istanjenosti od brusenja po noci) pa sam odlucila probat.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam neko vrijeme toliko škripala zubima da je moja zubarka primjetila da su mi kutnjaci izlizani :shock:
    Rekla mi je da to radim zbog napetosti i neka si prije spavanja popijem Persen. Nisam ju poslušala, prestala sam kad sam diplomirala :wink:

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Užasno škripim zubima već godinama, ponekad se sama probudim od tog jezovitog zvuka.

Mislila sam da to ima veze sa stresom, no i kad popiijem Normabel ponekad škripim jednako jako.

A onda me moj doktror opće prakse jako zašokirao. kad sam spomenula to škripanje, rekao je da je to jedan od simptoma blage epilepsije i da trebamo napraviti neke pretrage :shock: :shock: :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I MM skripi ponekad i Lucija, mislim da tvoj lijecnik malo pretjeruje.
    Kod nas su lijecnici opce prakse poznati po tome da pate od kompleksa inferiornosti nad specijalistima, pa lijece komplekse na nama koji nemamo veze s medicinom

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ancice daj javi kako djeluje to čudo, meni ga je zubarica preporučila zato što su mi se zubi istanjili i počeli pucati (zbog tog škrgutanja, a i nisu mi neki zubi) no ja nikako da se odlučim
    škripe i moj brat i mama pa predpostavljam da je to nasljedno

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj MMarina prvotno napisa
    I MM skripi ponekad i Lucija, mislim da tvoj lijecnik malo pretjeruje.
    Kod nas su lijecnici opce prakse poznati po tome da pate od kompleksa inferiornosti nad specijalistima, pa lijece komplekse na nama koji nemamo veze s medicinom

Ja sm posve sigurna da pretjeruje, no svejedno mi nije to bilo svejedno čuti.
    Razmišljam ozbiljno o tome porazgovarati sa stomatologom. Javim novosti!

yawourkee

Početno

za vrijeme puberteta sam pocela skripati zubima. To je sad evoluiralo u cvrsto stisnutu celjust koja ni ne pruza mogucnost skripanja. Zbog toga sad imam prednja zube izbacene naaprijed, izlizane kutnjake, bolove u vratnoj kraljeznici i povremene glavobolje.

Daj mi javite da li je taj nightguard uistinu ucinkovit ili ne, jer cu vise poludit...nekad ujutro ne mogu iz prve otvoriti usta...i uistinu se nadam da nije rijec o bilo kojem tipu epilepsije (prvi put cujem za to)...mislim, kakve mi doktore imamo...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A ja mislila da je moj muz jedini skripac :D

Ne da me probudi jedno sto puta nego me izludi ali on je to tako prihvati pa se cak niti ne pita zasto se to desava a inace je samo po nekad ne uvijek.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

yawourkee, meni je efektivan

Prvu noc sam ga tak izgrizla da sam se zgrazavala ujutro udubinama koje sam napravila.

Ali s vremenom sam se valjda naucila (podsvjesno) da vise ne stiscem zube i osjecam veliku razliku i preko dana.

Jedina je muka prezivjet ga prvih par noci - fakat ti treba motivacija da ne odustanes jer slinis kao luda dok se ne nauce zlijezde na nightguard i da ne trebaju slinit. A i par jutara sam ga trazila jer bih ga valjda ispljunula usred noci i onda trazi po mojem krevetu, po krevetu od klinaca ili na putanji izmedu :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imam isti problem. U bolnici su me čak cure blijedo gledale i pitale kak si zube ne potrgam od tolikog škrgutanja :shock:
    Prolazi sa stresom, tj. kad sam jako pod stresom čuje me se u trećoj ulici
    Inače ne škripim tak jako :wink:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Škrgutala sam s Mirtom u trudnoći ko luda. Inače cvilim. MM je poludio - osjetljiv je na uši za pop... Pitala zubara. Rekao je da mi može napravit nešto slično onome što boksači imaju. Ali čim sam rodila, prestalo je.

yawourkee

Početno

[quote="Ancica"]

A i par jutara sam ga trazila jer bih ga valjda ispljunula usred noci i onda trazi po mojem krevetu, po krevetu od klinaca ili na putanji izmedu :D[/quote

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Reci mi, molim te, taj nightguard narucis kod obicnog zubara ili to ides nekome specijalno? I kome? Meni je moj doktor skrenuo na to paznju kad je pitao skrgrucem li jer je primjetio da su mi rubovi neravni. Ja sam rekla kategoricki "ne", a naknadno sam shvatila da ipak - da. Kao i moja mama i kcer... Osim nocnog skrgutanja (muz mi se jos nije zalio, pa valjda ipak nije prestrasno) uhvatila sam se i po danu kako me celjusti bole!!! od stiska kad sam ljuta ili pod stresom. Mozda bi pomogla ta boksacka fora, da se i zubi i čeljust i vrat malo opuste...

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sanda, ja sam ti otisla kod mojeg zubara, koji je uzeo otisak zubiju i poslao u laboratorij da sloze moj nightguard.

Bila mi je gnjavaza prve dvije noci jer sam slinila ko luda i bas me zivciralo al sad je super. Cak sam jedno vrijeme bila prestala (uljenila se ) al me pocela celjust opet boliti i stalno sam stiskala zube pa sam opet uvalila nightguard, i nije bilo slinjenja iako je bila pauza, a razlika slijedeceg dana neopisiva!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Bas cu pitati mog doca na sljedecoj kontroli! Hvala ti!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja isto imam izbacenu gornju vilicu i u noci je uzasno stiscem da mi otrne. prije nekoliko godina sam u snu slomila zub, i to trojku. Koji uzas. :shock: Stomatolog mi je stavio zub na saraf, da bi u trudnoci (dok sam jela spagete )sve to kompletno ispalo. :?

18.3.2004- Edita :D

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

moja sestra od tetke je stavila zbog tog problema silikonsku protezu.
    tako je zastitila zube a i nema vise cudnih zvukova

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

I meni ponekad naleti noc da skripim zubima al savjetovati te ne mogu.
    Valjda je prirodno .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •