Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: Kako vi pravite cevape ?

  1. #1
    Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Francuska
    Postovi
    460

    Početno Kako vi pravite cevape ?

    Kako ih pravite a da vam se ne raspadnu ?
    Hajde PLEASE dajte recepte ako ih ima...

  2. #2
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    glavni anti-raspadajuci element u cevapima je stari hljeb koji se natopi vodom, omeksa i onda dobro ocijedi i pomijesa s mesom.

    u cevape NE ide luk, vec so, biber, NE vegeta, malo praska za pecivo ili sode bikarbone (bolje ovo drugo) i umijesaju se kiselom vodom. moze se dodati i malo ulja.

    kad se oblikuju, naulji ruke da se ne lijepe.

    meso mora biti bar malo masno, a onda se naravno peku na rostilju ili suhoj (teflonskoj) tavi.

  3. #3
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    jos je bolje ako stari hljeb potopis u mlijeko pa iscjedis i dodas mesu
    i pravi cevapi se prave od 3 vrste mesa
    junetina+teletina+bravetina
    ali to svakako vise niko ne pravi, pa ne moras ni ti

  4. #4
    saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    1,051

    Početno

    Odem u "Makedonku" i naručim dvije velike porcije sa lukom, vrhnjem i duplom lepinjom.
    Uvijek ispadnu odlično!

  5. #5

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    varaždin
    Postovi
    1,226

    Početno

    A ja kupim podravkine zamrznute čevape, skipam na ulje i za 10 minuta su gotovi. Inače sam prije radila čevape doma i unutra bi uvjek stavila češnjaka , luka , peršina, crvene paprike, vegete, kruh natopljen u mlijeku, papar i sol. Sad sam se ulijenila pa rađe kupim gotove.

  6. #6
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    Ajoj Brigita, to nisu cevapi! To su - ma ne znam ni kako da ih zovem. Naravno super ako ti se takvi svidjaju, ali ja ih ne bih nazvala cevapima

  7. #7

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    varaždin
    Postovi
    1,226

    Početno

    Citiraj wewa prvotno napisa
    Ajoj Brigita, to nisu cevapi! To su - ma ne znam ni kako da ih zovem. Naravno super ako ti se takvi svidjaju, ali ja ih ne bih nazvala cevapima
    Misliš da ja to ne znam. Ali kaj da napravim? Ovi koje sam sama radila isto nisu bili bog zna kaj. U resoranu nisam jela dobre čevape već godinama. S kolegama na poslu se zezam da trebamo otići do Bosne samo da bi pojeli pristojne čevape i baklave.

  8. #8
    Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Francuska
    Postovi
    460

    Početno

    Citiraj wewa prvotno napisa
    glavni anti-raspadajuci element u cevapima je stari hljeb koji se natopi vodom, omeksa i onda dobro ocijedi i pomijesa s mesom.

    u cevape NE ide luk, vec so, biber, NE vegeta, malo praska za pecivo ili sode bikarbone (bolje ovo drugo) i umijesaju se kiselom vodom. moze se dodati i malo ulja.

    kad se oblikuju, naulji ruke da se ne lijepe.

    meso mora biti bar malo masno, a onda se naravno peku na rostilju ili suhoj (teflonskoj) tavi.
    A kakav ce imati okus bez mesa?
    Kisela voda? To je mjesavina vode i sode bikarbone ili mineralna?
    U svakom sam recept vidjela da pise da se stavi masnoca, sad jel to mast ili se moze i ulje?

  9. #9
    Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Francuska
    Postovi
    460

    Početno

    Citiraj wewa prvotno napisa
    meso mora biti bar malo masno, a onda se naravno peku na rostilju ili suhoj (teflonskoj) tavi.
    Da, zaboravih i ovo pitati... Na tavi bez ulja ???

  10. #10
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    Citiraj Brigita prvotno napisa
    Misliš da ja to ne znam. Ali kaj da napravim? Ovi koje sam sama radila isto nisu bili bog zna kaj. U resoranu nisam jela dobre čevape već godinama. S kolegama na poslu se zezam da trebamo otići do Bosne samo da bi pojeli pristojne čevape i baklave.
    Pa evo ti prilike da pokupis recept
    problem s tvojim cevapima je previse zacina, poenta cevapa a i veceg dijela BH kuhinje je jednostavnost.


    Citiraj Mostarka prvotno napisa
    A kakav ce imati okus bez mesa?
    Kisela voda? To je mjesavina vode i sode bikarbone ili mineralna?
    U svakom sam recept vidjela da pise da se stavi masnoca, sad jel to mast ili se moze i ulje?
    po koncentraciji bih rekla da si opet trudna :keeez:
    pise ti, brate, taj namoceni hljeb pomijesas s mesom, pa onda cevapi nisu bez mesa.

    kad dodas sodu bikarbonu vidjeces po mekoci smjese treba li ti kisela (tj. mineralna voda), moguce da ti nece uopste trebati.

    sto se masnoce tice, napisala sam ti da meso ne smije biti sasvim posno (krhto), vec prosareno. sto se masti tice ne znam, ja ne koristim svinjetinu. a ako ti je meso nedovoljno masno ili nedovoljno mekano dodaj malo ulja.

    smjesa treba biti tamam toliko mekana da se uspije oblikovati i da je na granici zadrzavanja oblika, inace ce cevapi biti kao kamen.

    i prze se na jakoj vatri, ne smiju se dinstati jer se osuse potpuno.

  11. #11
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    Citiraj Mostarka prvotno napisa
    Citiraj wewa prvotno napisa
    meso mora biti bar malo masno, a onda se naravno peku na rostilju ili suhoj (teflonskoj) tavi.
    Da, zaboravih i ovo pitati... Na tavi bez ulja ???
    opet ti :keeeez: pa pise ti suha tava, dakle jeste, bez ulja.

  12. #12
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    Brigita, a sto se zezate
    bujrum brate dragi...cevapa ima na izvoz, samo vi dodjite

  13. #13

    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    11

    Početno

    nemojte mi po rani. mi na dijeti...
    mama...

  14. #14
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    ja nemogu te pravljene ćevape. sve mi je bezveze bez lepinje, kile luka i kajmaka i ugođaja.
    kad se poželim odemo na ćevape (bar je prečko carstvo ćevapa) i mlljack.
    a ti mostarka doći nekad brate kući pa se najedi

  15. #15
    Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Francuska
    Postovi
    460

    Početno

    Citiraj Mamita prvotno napisa
    ja nemogu te pravljene ćevape. sve mi je bezveze bez lepinje, kile luka i kajmaka i ugođaja.
    kad se poželim odemo na ćevape (bar je prečko carstvo ćevapa) i mlljack.
    a ti mostarka doći nekad brate kući pa se najedi
    Lako je tebi pricati Mamita, tebi ako se cefne ili na cevape ili na burek, mozes gdje hoces. Ja ovdje mogu samo na kebab otici.
    Doci cu ako Bog da iduce ljeto.

  16. #16

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Mostarka kad dodje kuci moze samo na janjetinu otic. Kada stojis na starom-novom mostu, cevapi dodju malo visocije (mislim geografski )

  17. #17
    Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Francuska
    Postovi
    460

    Početno

    Eh stari most . Kazu da je prelijep a ja ga jos nisam vidjela.
    Ako Bog da iduce ljeto cu u restoran ispod starog mosta naruciti cevape u lepini sa lukom i coca-colu i uzivati u zivotu.

  18. #18
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    kažem ti ja...

  19. #19
    Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Francuska
    Postovi
    460

    Početno

    Eh moj Mostar i stari most ..........

  20. #20
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Pravi ćevapi su samo mljeveno meso i sol, kad se stavi luk, paprika i svi drugi začini onda je to smjesa za pljeskavicu.

  21. #21

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,512

    Početno

    Citiraj Mostarka prvotno napisa
    Eh stari most . Kazu da je prelijep a ja ga jos nisam vidjela.
    Ako Bog da iduce ljeto cu u restoran ispod starog mosta naruciti cevape u lepini sa lukom i coca-colu i uzivati u zivotu.

    Klikni na nasu foto stranicu da ga vidis.

  22. #22

    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    11

    Početno

    a di se jede najbolja janjetina?
    ajmo sad, ajde...

  23. #23

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Citiraj ribafish prvotno napisa
    a di se jede najbolja janjetina?
    ajmo sad, ajde...
    Kazu, kod Gojka

  24. #24
    Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Francuska
    Postovi
    460

    Početno

    U Jablanici.

  25. #25

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    9,951

    Početno

    glaaadnaaaa saaaaaaammmmm

  26. #26

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Nek ti Mostarka napravi cevape bez mesa

    P.S Gojko je u Jablanici

  27. #27
    Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Francuska
    Postovi
    460

    Početno

    Citiraj ninet prvotno napisa
    Klikni na nasu foto stranicu da ga vidis.
    Viktor ti je prekrasan, pravo sladka beba a stari most

  28. #28
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    njam njam
    neko je rekao janjetina?
    ma kod Gojka u Jablanici uvijek bila. (mada mi se zadnji put zgadila, ne pitajte zasto jer ce i vama)


    maria71 pa idi jedi :namig

  29. #29
    Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Francuska
    Postovi
    460

    Početno

    Citiraj snorki prvotno napisa
    Nek ti Mostarka napravi cevape bez mesa

  30. #30

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,512

    Početno

    Cevapi bez mesa i zgadjena janjetina od Gojka...Joj ja bih sad mogla i jedno i drugo, mogla bih zohara na zaru, koliko sam gladna. Necu vise na ovaj forum!

  31. #31

    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    11

    Početno

    [quote="mamaNjojza"]njam njam
    neko je rekao janjetina?
    ma kod Gojka u Jablanici uvijek bila. (mada mi se zadnji put zgadila, ne pitajte zasto jer ce i vama)


    pitam. nema sanse da mi se janje ogadi...

    jeo bi ga s brusnicama i punjenog s lignjama ako treba!

  32. #32
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    Citiraj ribafish prvotno napisa
    pitam. nema sanse da mi se janje ogadi...
    jeo bi ga s brusnicama i punjenog s lignjama ako treba!
    dok gledas zohara kako elegantno hoda po zavjesi koja 10cm od tebe?
    mozda bi i ti kao i ja okrenuo glavu i nastavio da jedes

  33. #33

    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    11

    Početno

    dapache!
    decki znaju kaj je dobra klopa!!!!!!

    da si na prijevaru probala psa kao ja u koreji, zox bi ti dosao ko krafna!

  34. #34
    Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Francuska
    Postovi
    460

    Početno

    Ja se jezim od janjetine :/ , to meni smrrrdi.........;bljak...

  35. #35

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    varaždin
    Postovi
    1,226

    Početno

    MM veli da se jedino na Pagu može jesti prava janjetina. Meni je odvratna, ja je ne mogu progutati.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •