Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: rezanci za supu / domaci

  1. #1

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,512

    Početno rezanci za supu / domaci

    Pravi li ih neko? Kako? Ja obicno u supu stavljam knedlice ili "kapance", ali voljela bih imat one fine domace rezance. (Inace, meni je tjestenina najzanimljiviji dio supe). Sve sto sam kupovala "pod domace" nista nije valjalo.

    A sta su mlinci i kako se prave, zvuce mi primamljivo do bola (sa ili bez purice)

  2. #2
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    ako pod rezanci mislis na jerisce (samo cekam pitanja :keeeeeeeeeeez
    onda se pravi tako da zakuhas toliko brasna koliko se moze od 1 jajeta, i malo soli.

    razvalja se sto tanja jufka, malo prosusi, srola kao za strudlu i onda reze na tanke, tanke trakice.

  3. #3

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,512

    Početno

    Moze bit da mislim na to... :D Al jel ih se onda sushi ili kako dalje? Da ne moram pravit svaki cas.

  4. #4
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    jasta!
    ne isplati se sve ovo raditi zbog jedne supe (ako ces ih u supu). najbolje se odrze osuseni (a moras ih susiti na velikoj povrsini, tipa carsafa) u platnenoj kesi.

    meni su najdrazi kad se skuhaju kao obicna pasta i samo pocvrkaju ili ev. uz dodatak milerama... necu dalje, daleko do iftara :D

  5. #5
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    Ja pravi domaće rezance :D ! Smučkam jedno jaje i oštrog brašna dok ne dobijem onako jednu lijepu glatku kuglicu, ne pretvrdu, ne premekanu. Onda to razvaljam na tanko, tanko,tanko. Onda se to stavi sušiti na krpu. Ne smije previše jer se onda jako teško reže, a opet ne smije biti premokro jer se onda ljepi. I kad se optimalno osuši. presavije se na pola, pa opet na pola i opet na pole, na širinu cca 7 cm. I onda se reže jako oštrim, velikim nožem što je tanje moguće. I to je to. Jako fino u finoj domaćoj juhici, po meni se ne može mjeriti s onim kupovnim. Bilo u dućanu ili na placu!

  6. #6
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    Citiraj wewa prvotno napisa
    jasta!
    ne isplati se sve ovo raditi zbog jedne supe (ako ces ih u supu). najbolje se odrze osuseni (a moras ih susiti na velikoj povrsini, tipa carsafa) u platnenoj kesi.

    meni su najdrazi kad se skuhaju kao obicna pasta i samo pocvrkaju ili ev. uz dodatak milerama... necu dalje, daleko do iftara :D

    iliti pilav

  7. #7
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    to ja da ne zbunjujem siroke narodne mase :keeez:
    mislim da sam vec pretjerala s jeriscem :D

  8. #8
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    a tek iftar...

  9. #9
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    svi cete vi nama na kurs
    wewa....a da mi otvorimo restoran?
    vidim da ti kuhanje nije slabija strana.
    ja kuham od svoje 10-e i mastamo restoranu....jednog dana

  10. #10
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    MM vec izvjesno vrijeme prijeti da ce mi pokrenuti biznis - ja kuham, on broji pare :D

    ne bih se bunila :namig:

  11. #11

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Cure, jeste li isle u mexikanski restoran na Carsiji?

  12. #12
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    ma kakav restoran bona ne bila, ja ni do carsije nisam stigla od kako se faris rodio

  13. #13

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,512

    Početno

    Ja nisam isla, al mi je MM par puta donio jelo iz pomenutog...da se izvadi sto je zaglavio vani...

  14. #14
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    ja ne znam ni gdje je taj restoran. zapravo, ne znam gdje je bilo sta otkako radim na jednom a zivim na drugom kraju grada... smrz!

  15. #15

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    412

    Početno

    To je onaj kod picerije Alo-Alo? Ili mozda neki drugi? Ja nisam bila, ali planiram (ooooodavnoooo, ima 2,5 godine...)

  16. #16

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,512

    Početno

    Jest zove se Hacienda

  17. #17
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    A da vas zaustavim na vrijeme?!
    Šta vam je, dosta zapričavanja - pravite rezance, a o meksičkim i inim restoranima pričajte na pp. Jasno?
    (Vidi ti njih... nema me jedan dan, a one u štetu. tc, tc, tc)...

  18. #18
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    a kakvi su rezanci u restoranu? :D

  19. #19

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,512

    Početno


  20. #20

    Datum pristupanja
    May 2005
    Postovi
    980

    Početno

    ja radim ovako
    Na kg oštrog brašna ide 10 jaja i sol............dugo miješati i dodavati brašno po potrebi,napraviti 10 hljabčića,razvaljati i malo pustiti da se posuše.Provući kroz mašinicu da se dovoljno stanje i narezivati.Dobro posušiti na stoljnjaku i spremiti u kartonske kutije i mirna si sigurno 2 mjeseca. :D Malo se naradiš ali si poslije miran.Za prvi put možda i 0,5 kg brašna nije loše.Ja i radim veliku količinu jer mi to ide na živce pa kad se već živciram onda je to samo jedno popodne a ne svaki put kad kuham juhu a to je bar dva puta tjedno.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •