Ima li netko iskustva sa ovim homeopatskim kuglicama?
Pulsatilla je za tegobe sa disanjem, a belladona za skidanje temperature!
![]()
Ima li netko iskustva sa ovim homeopatskim kuglicama?
Pulsatilla je za tegobe sa disanjem, a belladona za skidanje temperature!
![]()
Imam ja. Sad jurim van, ali veceras cu ti napisati ako hoces.![]()
zara je ljetos blagu upalu grla i uha (uz temperaturu između 38 i 39) izliječila za samo 2 dana uzimajući belladonu i pulsatilu - pod nadzorom homeopate.
i mi smo koristili pulls. za skidanje temperature, samo ne sjećam se koju koncentraciju. uvijek u suradnji sa homeopatom, koja nam sama pravi sve remedije
pulsatilu koristimo redovito kad nam curi zuto-zeleno iz nosa, a belladonu kod temperature
lutonjice & ostale cure, kojem homeopatu idete i da li to radite u suradnji s "regularnim" pedijatrom, pa onda kombinirate terapiju ili..?
mi smo bili u puli u to vrijeme, pa smo otišli najbližoj pedijatrici koja je ujedno i homeopat.
ona nam je dala pulls. i bellad. + antibiotik u slučaju da se stanje naglo pogorša ili da mene uhvati neka panika. međutim, antibiotik nismo ni otvorili i završio je u smeću![]()
u zagrebu imaš dr regan koja ti je i pedijatar i homeopat, pa pretpostavljam da možeš odabrati ili klasično ili homeopatsko ili kombinirano liječenje....
znam za nju, ali daleko mi je a i čujem da je gužva. mislila sam da znaš nekoga tu u kvartu.a i zanimalo me kaj naša pedica misli o homeopatiji.
Pa napisi BusyBee i hvala unaprijed! 8)
Ja to kupila samoinicijativno u apoteci, pise na bocici da se uzima 3x3 za dojencad i djecu! Belladnu smo samo jednom uzeli jer je temperatura bila samo jedan dan, a Pullsatile eto vec drugi dan!
Samo sto mi pijemo antibiotik (Ceporex sirup i bivacyn kapi za nos) i nazalost po antibiotiku nije joj bilo nista bolje, pa sam na www.homeopatija.com nasla ta dva proizvoda i tako ih i kupila !!
Uz to koristimo i 'LIPOBALSAMO SUPPOSTE' a to su cepici za disne tegobe, odnosno za razrjedjivanje katara i nakon toga vecina katara odlazi stolicom i to stvarno djeluje! Kupli u Italiji, to je na bazi eukaliptusa i kosta 6,77E !!
Ali bas me zanima kako djeluju Pulsatilla i Belladona!
I ako neko zna nekog dobrog homeopatu u Rijeci?
Jer to nam je vec drugi antibiotik ovaj mjesec, mislim da to i nema nekog smisla, cim je prestala piti prvi, nakon 7 dana se opet pocela daviti u kataru, pa temperatura, ....
A, sad je kao OK, ali jos uvijek taj katar davi... !!!
mel, mislim da se to ipak ne može samo tako samoinicijativno.
zari je pedijatar homeopat prepisao puls. i bellad. i dao joj potpuno drugačiju dozu nego što piše na toj kutijici-tuljku - na osnovu intenziteta njenih simptoma, tjelesne građe i ostalih detalja (svašta me ispitivala, jel dijete zimogrozno, toplogrozno, jel puno pije, malo pije.... baš se onako "udubila" u zaru).
ne sjećam se više dobro, mislim da je zara uzimala pulls. 5 kuglica dnevno otopljenih u 5 žličica vode (a to je puno manje nego 3x3).
bellad. je uzimala prvo nekoliko kuglica odjednom, a onda 2 kuglice dnevno...
Mi uzimamo "samoinicijativno" (nakon 3-4 godine prakse uz pedijatricu) i doziramo prema jacini simptoma. Cak samostalno odredjujem i koji pripravak.
ok, ali ti imaš "3-4 godine prakse", a dječje boleštine su u principu uvijek iste - nemaš puno za fulat![]()
meni je to bio prvi susret s homeopatijom, a koliko sam shvatila, i kod mel je isti slučaj.
zato mislim da bi za početak trebala popričati s nekim homeopatom.
pa ni antibiotike nećeš davati na svoju ruku.
biljni i "prirodni" lijekovi su isto lijekovi, dapače s billjkama nikad ne znaš kolika je koncentracija djelatne tvari. ne bih se s tim igrala, iako ljudi često misle - ma to je "prirodno", ne mogu pogriješiti. zato i pitam za pedijatre-homeopate...
Lutonjice, u principu se slazem, ali nije mogl anaskoditi djetetu dajuci mu pogresnu dozu.
Homeopatija i antibiotik se ne mogu mjeriti u kriteriju uzimanja na svoju ruku - dok antibiotik skodi i doziranje (i vrsta koja se daje) igra jako vaznu ulogu, kod homeopatije se ne moze dogoditi predoziranje (jedino kod suludo velikih doza, a to mislim da nitko ne bi ni probao dati djetetu + 3x3 globulice sigurno nece izazvati predoziranje) ako se gleda na "pravilo" da je lijek pogodjen ako u prva tri dana dodje do bitnog poboljsanja (cesto cak i nakon prvog uzimanja dodje do vidljivog poboljsanja, kod akutnih stanja).
Ali, inace sam protiv eksperimentiranja bez osnovnog znanja cak i s najbezazlenijim pripravcima.
vjerujem ja tebi, ali ti već imaš nekog iskustva s homeopatijom a ja sam newbie. :namig:
samo sam se sjetila kako ljudi na svoju ruku uzimaju kojekakve čajeve i biljne preparate a uopće ne kuže koju si štetu mogu napraviti...
ja zapravo uopće nisam mislila na to da bi mel mogla naškoditi djetetu krivom dozom, nego da ne očekuje poboljšanje ako nije pogodila dozu, odnosno ako ona nije prilagođena njenom djetetu i simptomima...
ma sve je OK!![]()
Nema straha! Kod nas je poboljsanje definitivno, nema nikakvog negativnog ucinka, konzultirali se mi i sa ljekarnikom i sa pedicom, ali definitivno sam joj sa svojom odgovornoscu dala pripravak!![]()
Ali slazem se treba se konzultirati sa strucnjakom.
Kako Lutonjica kaze sve je bitno:i dob i tjelesna gradja ...
Ali ipak mi se cini da se manje stete napravi sa ovim pripravcima samoinicijativno, nego li sa antibioticima (sirupi, kapi ili kombinirano), koji se propisuju, onako serijski, jer je to najbolje i najbrze i najsigurnije, ...
jer kad vec nastupi upala, onda sto ce nego dati antibiotik, a sto mi 'newbie' mozemo nego li od straha da se to sve ne iskomplicira dozirati kako je receno! :/
I tako sam i ja, sto cu? nego kako pedica kaze, strah je vrag!
Ali kao sto to vec napisah, ipak u 3 tjedna, vec dva puta antibiotici...
na njenih 17,5 mj. a tek smo krenuli s jaslicama! :shock:
A, uz to pa i cepice- antipiretike (paracetamol, voltaren, ...) dajem joj samoinicijativno, tako da mi se Belladona definitivno vise svidja,
a negdje sam nasla i nesto sto se zove 'WHITE WILLOW' ili tako nekako, a sto je na bazi breze i isto je za skidanje temperature, ali jos toga nema u hrvatskoj, pa ako je netko cuo za to?
Mel imas PP.
Slazem se da na djeci ne treba eksperimentirati s nicim. Na sebi, e to je vec druga stvar.
Nakon godine i pol iskustva sa svom alternativom i homeopatijom dajem neke stvari samostalno, i to najcesce kombinacije i dioze koje smo dobili od doc. Ako se stvari odmah poboljsaju onda ne idemo na pregled , ali ako nema poboljsanja onda idem i onda ona obico promijeni terapiju.
Mi pono udaramo i po raznoj preventivi i to nam daje rezultate.
Thx!!!
Idemo mi strucnjaku....
Pa cemo vidjeti sto nam kaze! :D
Molim malu pomoć... Bila daisy na tečaju kod Romane, ali mala blokada me uhvatila i ne mogu se odlučiti![]()
Bebač ima laganu upalu uha i temperaturu... Dr. mu je dala pulsatillu za uho, ali ja ne bih htjela skidati temp. lupocetom, ako ne moram, pa sam mislila probati s beladonom... Zanima me, jel' smijem istovremeno davati i puls. i beladonu?![]()
Ako je lije pogođen(Pullsatila) on će djelovati i na snižavanje temperature.
Svaki homeopatski lijek djeluje na snižavanje temperature iako se Belladonna najčešće spominje.
Dakle daj pulls. ako radi ne treba drugo.Poboljšanje treba nastupiti nakon nekoliko doza .Držite se.
Sirius,, bila sam na poslu (pa nisam imala vremena surfati ni razmišljati kak' spada), a MM je bio doma s bebačem... Nisam se nikak' mogla odlučiti što bi bilo najbolje, jer je unatoč Puls. imao temp., a za nju nisam našla da je baš i za temp., za razliku od Belladone, pa... Sad je ribica bolje i temp. polako pada, sutra idemo na kontrolu. Hvala ti na odgovoru!
Ja idem ped. + homeopat u DZ Kruge, prije izdavanja antibotika salje na hitni pregled krvi, a o terapiji se uvijek dogovara samnom (objasni svoje misljenje, ponudi uputnicu za specijalisticke preglede, ali i kaze da to nije potrebno ako ona tako misli), uglavnom trudi se slusati roditelje i zeli reci svoje misljenje, sto je vrlo rijetka pojava medju dr.ima. MI do sad nismo kombinirali terapiju, jer nije bilo potrebno (nasrecu).ms. ivy prvotno napisa
Mi također idemo na Kruge kod pedijatrice koja se ujedno bavi i homeopatijom i ja sam prezadovoljna njenim kombiniranjem homeopatije sa klasičnom medicinom.Moja Nela koja sad ima 6 godina svega je nekoliko puta bila pod antibioticima,sve smo više manje rješavali homeopatijom.A i sad Sven koji ima 6 mj. uzina Chamomillu za zubiće i stvarno je super!
molimo vas za pomoc...
Mi u Os nemamo homeopata koji ljecu malu djecu. Ima jedan jedini homeopata za djecu od sedam na dalje za kojeg kazu da svakom daje jedno te isto (ne znam jel tako jer nisam bila) uglavnom jako mi je zao sto nema za djecu!
Muglavnom zanima moju sogoricu; koju jacinu Belladone ili sta bi bilo dobro za djete od 5 godina 24 kg koje ima ceste upale uha i grla koje zapocinju sa curenjem nosa pa onda pocinje upala grla i uha... maleni je vadio treci krajnik ali se situacija nije poboljsala! Cesto je zbog tih upala na antibioticima-toliko da su mu zubi stradali.
Znam da bi bilo dobro doci u ZG na pregled kod nekog homeopate ali nemaju uvjete ni mogucnost da dodju...pa sam se zato obratila vama.
Hvala!
jel primaju u krugama i privatno?josipa prvotno napisa
mi smo godinu dana u Krugama i spomenuta dr nam je super :D
Imaš dr. Došen. Negdje iza Ekonomskog faxa. Ako trebba javim ti točnu adresu i tel. Ne znam napametmel prvotno napisa
.
U Zagrebu imate i dr. Vidović - Živanović pedijatar, homeopat iakupunkturolog. Radi u DZ Kruge. Ja prezadovoljna.