Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 67

Tema: Kad vam se spustio trbuh pred porod?

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Kad vam se spustio trbuh pred porod?

Hej u ponedeljak trebam napunit 37 tjedana, trbuh mi je još uvijek u visokom položaju, kad se vama spustio ili počeo spuštat i da li vam je to bio znak da se sprema dolazak mališana/mališanke?

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Prva dva puta tik pred sam termin (oba puta rodila sa punih 40), a sada već na 35 +6. I od tada, evo, sinak skoro svaki dan pravi pripreme za katapultiranje, a ništa zaozbiljno se ne dešava...Već od pre znam da tu pravila nema - od par sati do par nedelja pred porod - individualna stvar..

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Meni se prvi put spustio dva, tri dana prije poroda. No išla sam na inducirani pa ne znam koliko dana prije poroda to uobičajeno bude.
    Sad se još nije spustio (37 +3).

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

isto tek pred termin..rodila sam 3 dana prije termina..moj savjet: opusti se, noge u zrak, nek te tetose, naspavaj se i pripremi za dolazak bebe

thaia28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ja sam 35+4 i ima već par dana kako mi se počeo spuštati trbuh, javljaju se jača probadanja kroz dole i pritisak je sve veći. Nadam se da beba neće van barem u narednih dva tjedna..

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Meni je još relativno visoko i svaki dan ga gledam oće li pomalo krenut prema dole... a ušla sam u 38...

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

meni se uopće nije spustio i bila sam uvjerena da ću prenijeti bar tjedan dana, međutim trudovi su nastupili uvečer na dan termina, a rodilla sam drugi dan.
    sam porod, odnosno otvaranje je trajao 8 sati.

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Meni se trbuh spustio tek dan prije poroda. Od pocetka trudnoce mi je bio nisko ali dan prije je bio prakticki "dokoljenka" :grin:
    Posljednje uređivanje od BebaBeba : 25.02.2010. at 16:28

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Na porodu :D

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Okej, taman kad pomislim da se trbuh kao malo spustio, drugi dan me dočeka izbočina visoko pod rebrima.
    Čini mi se da ću to svoje dijete morati ko na onoj reklami mamiti van sa limenkom Cole

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja već otvorena skoro 2 prsta. trbuh još gore visoko ... u ponedeljak punimo 38 tjedana, beba već 3600...

Mater Studiorum avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

37+2, otvorena prst, dr. kaže glavica je tu - a trbuh me još žulja pod rebrima.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Žulja i mene, ali je bebac veeejiki. ..A između grudi i stomaka već mogu da udenem čitav dlan - dakle, to je to, glavica je u karlici...
    Od sutra sam u 39.- pa sad, kad bude, dobro je došlo...

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Super tebi se spustio... ja bi tako voljela da se i moj počne spuštat, ili da barem počnu trudovi.. hehe
    Joj sam se nadam da neće ić preko termina....

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Opet otvaram ovu temu, danas punih 39 i trbuh i beba i dalje visoko... ni makac prema dolje...

Marion avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Prvi put 3 dana pred porod, drugi put dan pred porod.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

stalno sam gledala u trbuh i niti jednom nisam primjetila da se spustio

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Osjećam bebine nogice sa strane i glavica joj je na desno kod kuka otprilike... znači nije ni ona skroz prema dole, ali pretpostavljam da ju trudovi poravnaju u optimalan položaj? Zar ne? Imam još tjedan dana do temrina.. pa nema druge nego čekat....

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ne brini, spusti se ona kad bude trebala.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj mamitzi prvotno napisa Vidi poruku
    stalno sam gledala u trbuh i niti jednom nisam primjetila da se spustio
    ni ja!

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Jeli vam svima beba bila pravilno okrenuta? Mojoj su nogice sa strane a glavica kod kuka, nije se još pravilno zarotirala a gazimo u 40 tjednu... Šta mislite, jel to trudovi obavljaju ili se moram bojat...

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj thegirl25 prvotno napisa Vidi poruku
    Osjećam bebine nogice sa strane i glavica joj je na desno kod kuka otprilike... znači nije ni ona skroz prema dole, ali pretpostavljam da ju trudovi poravnaju u optimalan položaj? Zar ne? Imam još tjedan dana do temrina.. pa nema druge nego čekat....
    I meni se čini da je moja ovako okrenuta... baš ću pitat gina ako se sjetim

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Drage moja, moja je bila bas tako okrenuta, a izasla je savrseno, bez ikakvih potrebnih intervencija, vidit cete, "centrirat" ce se bebica, pametni su oni

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ajme super drago mi je to za čut, već sam se mislila nema druge nego carski... sad opet samo isčekivanje sljedećeg pregleda... ovaj put me uopće nije gledao na UZV.. samo vaginalno i CTG, vidila sam da je CTG oko 120 otkucaja... malo nize pa malo više... ali oko 120, i ja pitam doktora jeli to preslabo, a on meni da nije da se nebrinem...
    Molim danas cijeli dan bebu da se malo rotira, čak sam bila na podu sa položajem ono kao pas... da joj dam više mjesta ako joj je stiska unutra... a čini mi se da jest, jer se tako slabo mrda...

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ajme super drago mi je to za čut, već sam se mislila nema druge nego carski... sad opet samo isčekivanje sljedećeg pregleda... ovaj put me uopće nije gledao na UZV.. samo vaginalno i CTG, vidila sam da je CTG oko 120 otkucaja... malo nize pa malo više... ali oko 120, i ja pitam doktora jeli to preslabo, a on meni da nije da se nebrinem...
    Molim danas cijeli dan bebu da se malo rotira, čak sam bila na podu sa položajem ono kao pas... da joj dam više mjesta ako joj je stiska unutra... a čini mi se da jest, jer se tako slabo mrda...
    Moja je isto tako okrenuta, ali još uvijek se premješta s leđima malo prema sredini pa se opet vrati, vidim joj guzu kako se miče po buši.

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da upravo ti i ja vidim stalno njezinu guzu, kako se izbaciva ... i nekad se istegne pa nogicu osjetim sa strane, sad na kraju stvarno kao da nema mjesta sve je slabije osjetim, moram se baš primirit i čekat... valjda bi trudovi trebali djelovat da je isprave i potisnu u karlicu... meni je beba u tom položaju od 5 mj trudnoće, sve sam kontala da će ranije se spustit, ali sve isto... svaki dan gledam u ogledalo, i ništa se ne dešava, a mislim da ni neće bez trudova...

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

I moja prči guzu ili leđa, ne znam točno. Ali baš se naprči na jednu stranu trbuha, pa izbaci ručicu ili nogicu sa strane, tako da mi se sav trbuh deformira. Imam grbu od pupka na desno i ispod desne starne rebara Nemam pojma kak je okrenuta, nismo bile na UZV, samo CTG.
    Btw, dal netko zna protumačit CTG?
    Imam one dvije nažvrljane crte, jedno su bebini otkucaji, a ovo drugo?
    Mojoj šetali otkucaji od 130-165 i veli gin da je CTG OK.

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

drugo su trudovi tj kontrakcije kad imas trudove pojave se "brezuljci"

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Primljeno na znanje. Imam nešto brežuljaka, većinoma šiljaka, vjerojatno neke kontrakcije, jer su bebini otkucaji skočili u to vrijeme kad su se nacrtala brda.
    gin mi ništa nije objasnio taj CTG nego samo rekao da je sve ok. Iznad koje brojkice su trudovi? Moji šiljci su između 60-70, nekako brijem da to nije ništa naspram onog što me čeka

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

thegirl25 jel se što događa kod tebe?

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ne apsolutno ništaaaa... CTG ti je perfa... ja se cijelu trudnoću bavim tim otkucajima kako sam si nabavila onaj kućni baby dopler... ako su ti brežuljci na onoj krivulji koja pokazuje otkucaje srca onda te to beba lupnula nogicom ili rukicom... a ako su na donjoj krivulji onda pokazuje neke trudiće, moguće da su BH kontrakcije ... meni su ih na CTG prikazali kao trudove...
    Ja nemogu vjerovat da se apsolutno ništa ne dešava kod mene, osim što mi se srce uzlupa svako malo, ili je napad panike ili neznam šta više... baš se trudim čučat što više na podu i čistit nešto, nebi li se trbuh počeo spuštat... ali sve isto ....
    Jooooj da se barem beba oće okrenut kako treba i malo spustit odma bi se osjećala bolje... psihički....

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja ti imam ta brda na obje crte. I to kad je bebi srce brže radilo onda su bili šiljci i na onoj drugoj crti. Ja sam sebi to nekako protumačila da se beba malo pomicala pa me gurkala po trbuhu i izazvala kontrakcije...
    Slabo se kužim u to sve, a gin mi je loše volje bila danas pa nisam puno pitala...
    Ni kod mene se ništa ne spušta, barem koliko ja vidim... beba se i dalje guzi pod rebrima...
    Možda ćeš biti od onih kojima se trbuh spusti tik pred porod. nemoj se nervirati, bude krenulo, samo polako...

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

E kad si rekla da je tebi termin?? A joj bilo bi super da dobijem svoje trudove, jako se bojim bit pod dripom cijelo vrijeme... a vidit ćemo, šta je tu je... bebica i dalje mirna... većinu dana prespava... baš sad čekam da prođe ovaj tjedan, jako me zanima šta će se izdogađat...

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

draga moja, ne znam kad se spusta ni kako se spusta, samo sam ti dosla zazeljeti najljepsi susret sa tvojom carobnom curicom
    cmok!!!

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Mi smo u 38tjednu, termin mi je 26.03., imamo vremena da se krene spuštati, jel da

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Daaaa imate vi još vremena... sad sam čak malo pokušala yogu radit hehe i meditirat... sad se mislim možda neće da se spusti jer ja previše razmišljam pa je maternica u grču.... hehe, stvarno imam previše vremena za razmišljanje... e da i čistila sam danas čučeći pločice... kažu da je dobro čučat nebi li se beba malo uspjela namjestit... hmmm

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pinkyyyyy hvala punoooooooo joooj i ja tebi sve najljepšeeeeeee željice da se ispuneeeeee

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Vele da žene krenu mahnito čistiti prije poroda. Čula sam puno priča kao baš sam taj dan oribala pločice u kupaoni i već u noći me uhvatilo...
    A moguće da te koči to što se opterećuješ, probaj se opustiti, malo radi vježbice, one di si ko mačka, četveronoške... Imaš još 5 dana fore do termina, bude to krenulo...

thaia28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ja sam mislila da se krenuo spuštati, ali frišku figu.. glavca još nije u zdjelici, on je visoko gore..
    žabica, imam termin na isti dan

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj thaia28 prvotno napisa Vidi poruku
    žabica, imam termin na isti dan
    hehe, super, sad ćemo vidjeti koja će prije krenuti put rodilišta

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Žabica prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo u 38tjednu, termin mi je 26.03., imamo vremena da se krene spuštati, jel da
    Žabice gdje planiraš na porod? Meni je termin 27.03. i ići ću na SD.

Moram primijetiti i ja da mi je stomak nešto niže nego prije tjedan dana ali ne nešto posebno. Na zadnjem UZV, mi je doc rekao da se beba okrenula glavicom prema dolje a ja imam osjećaj kao da je po strani tj kao da me svojim bokom lupa lijevo od jajnika. Stomak mi je Jadransko more - sami valovi.... nikako da se bebica smiri - mislim da ću dobiti hiperaktivno dijete...

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ajme cure držim nam svima fige da nam se što prije spusti trbuh, da nas uhvate trudovi i da fino rodimo svoje bebice....

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj martinela prvotno napisa Vidi poruku
    Žabice gdje planiraš na porod? Meni je termin 27.03. i ići ću na SD.

Moram primijetiti i ja da mi je stomak nešto niže nego prije tjedan dana ali ne nešto posebno. Na zadnjem UZV, mi je doc rekao da se beba okrenula glavicom prema dolje a ja imam osjećaj kao da je po strani tj kao da me svojim bokom lupa lijevo od jajnika. Stomak mi je Jadransko more - sami valovi.... nikako da se bebica smiri - mislim da ću dobiti hiperaktivno dijete...
    Rodit ću u Karlovcu... I moja se ne smiruje, jučer cijeli dan šou program ,sad očito spava, bila je budna ujutro pa mora malo okaca sklopiti...

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ajme cure držim nam svima fige da nam se što prije spusti trbuh, da nas uhvate trudovi i da fino rodimo svoje bebice....
    Bez brige draga, hoće... Ma doći ćemo se ovdje hvaliti jedna drugoj kak smo super lako rodile

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ajme baš se nadam.... svaki dan se nadam e moglo bi sada krenut... baš me zanima jel se bebica imalo ispravila u pravi položaj, nastojim vježbat katkad onaj položaj psa....

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Drage moje i ja se veselim što imamo jako bliske termine, tako lijepo kad rodimo moći ćemo jedna drugoj prepričavati doživljaje i naravno jadati se jedna drugoj. Suuuper. Obavezno se javite dok rodite - i ja ću vama!!!!

Pusa curke moje, uskoro Ex trudnice

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hehe naravnoooo, evo meni je termin u Ponedeljak, i jedva čekam da krene više pa da vam pišem svoje doživljaje... nadam se lijepe

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj martinela prvotno napisa Vidi poruku
    Drage moje i ja se veselim što imamo jako bliske termine, tako lijepo kad rodimo moći ćemo jedna drugoj prepričavati doživljaje i naravno jadati se jedna drugoj. Suuuper. Obavezno se javite dok rodite - i ja ću vama!!!!

Pusa curke moje, uskoro Ex trudnice
    Dogovoreno

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Meni još ni makec stomak, niti imam ikakve naznake poroda... termin u ponedeljak.... uffff a samo čeeeeekaaaaaam

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Meni danas bilo slabo i puls mi je bio užasno ubrzan... bila uradila neki brzinski CTG... po sestri je ok, i doktor mi je telefonski rekao da dodem u ponedeljak odma iz jutra... možda bih mogla na drip... ako nalaz bude ok (cerviksa)... ufff ja se stvarno nadam da oće, mogla bih večeras hodat i sutra... možda što pomogne, prošli put sam bila komotno prst otvorena, jeli itko zna da li je to ok za indukciju ... i PS. Termin mi je u ponedeljak....

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •