Surfajući internetom već sam par puta naletila na ovo, možda ste i vi, a ako nisti pogledajte, pa recite svoje mišljenje;
http://www.index.hr/forum/default.as...=53&idt=186224
Surfajući internetom već sam par puta naletila na ovo, možda ste i vi, a ako nisti pogledajte, pa recite svoje mišljenje;
http://www.index.hr/forum/default.as...=53&idt=186224
ahhahhahh
ahhaahha
....meni je to tako smjesno za citati jer na koji god forum da sam dosla i trazila neki savjet uvjek sam bila JA ta koja je donijela definitivnu odluku!!!A to da je nekima pedijatar ili ginekolog zabranio posjet na rodinom forumu nadam se iskreno da ih je nakon toga uputio psihologu!
tko bi to sve pročitao? index odavno ne čitam jer je postao stvarno loš forum, ali vidjela sam par postova na tom topicu koji nisu za baciti. u svakom slučaju dobro je pročitati pokoju kritiku.
nije ni vrijedno komentara. ima nas svakakvih i s razlicitim kvocijentima inteligencije. tja.....
".....i poviješ u onu krpu oko sebe da visi ko šišmiš na sisi......"
Ovo je definitivno naj naj na j komentar koji sam ikad pročitala o nošenju djece. Iako očito cilja na nošenje djeteta u marami, kao korisnica slinga uzimam si za pravo da da se i ja osjećam kao mama šišmiš!
![]()
Ma nije jerry mislila tako, vjerujem da se osvrnula na razinu komunikacije na doticnom forumu.
Iskreno, rijecnik im je zbljuv.
Ako su nesto htjeli reci ili dokazati postoje i pristojniji nacini za to.
Taj topic je otvoren samo i iskljucivo da bi se popljuvala Roda i roditelji koje odgajaju svoju djecu drugacije nego clanice doticnog foruma, bile one rode ili ne![]()
Posljednje uređivanje od Marsupilami : 22.02.2010. at 09:05
Eto ja nisam clanica Rode i ne osjecam se glupavo, mozda patim od malo mamnezije tu i tamo ali tjesim se da to nije isto
edit: dokaz su moja cesta editiranja![]()
Posljednje uređivanje od Marsupilami : 22.02.2010. at 09:07
Piše stvarno svašta, ali treba se i zamisliti nad percepcijom i imageom koji Roda ima u javnosti. Jer na Index-u je glas javnosti, bez cenzure.
svako ima pravo na svoje mišljenje. ne zamaram se ovakvim raspravama.
nas srce vuče na ovu stranu, njih na neku drugu
osim toga nije džaba izreka - još se nije rodio ko je svijetu ugodio
da sam druge slušala nikad se ne bih udala, nikad ne bih dijete imala, nikad dojila, nikad primjenjivala verbalne metode odgoja umjesto fizičkih itd isl
jako mi je čudan način komunikacije na forumu i temi o kojoj se govori. nikad nisam doživjela ni pročitala nešto slično, pitam se da li je to stvarno naša necenzurirana javnost. onda je riječnik i način komunikacije kakav sam ja susretala na hrvatskim gradilištima, a na koji sam se navikla tek nakon par godina, i koji me još uvijek zna zaprepastiti, fin, produhovljen i intelektualno superioran ovome.
a o tome kako kako rodilje doživljavaju udrugu roda osvjedočila sam se u rodilištu prošle godine i jako me to rastužilo (sad bi me vjerojatno naljutilo).
Neki stvore krivu predožbu u glavi o tome za što se Roda zalaže, čuju nešto a pojma nemaju, meni je recimo moja susjeda rekla da se članice Udruge Roda protive "umjetnoj oplodnji" jer se zalažu za sve prirodno i da ne idem na taj forum, ispočetka i nisam ali kad sam nakon nekog vremena prosurfala tim forumom uvjerila sam se da to nije bilo ni blizu istine
Čini mi se da nema neopredjeljenih, ljudi (nas/vas, kako god) ili jako vole i li jako mrze..
Nakon mog uspješnog poroda (ja sitna, beba velika) mm je izustio "hvala Bogu na Rodama", nakon čega je babica postala jako ljuta i neljubazna, na fino ga je poslala i doma "vrijeme je da vi idete", svašta je izgovorila, i to mi baš i nije trebalo u tom trenutku.
MM-u ništa nije bilo jasno![]()
87 strana
definitvno za dobrim konjem prasina se dize![]()
Nisam Roda, ali bih rekla da je lako kritizirati iz pozadine. Tko radi i griješi, ali je ipak važnije to što radi.![]()
Slažem se s Deaedi. ugl. živim u svom mjehuriću, okružena ljudima koje sama biram i koji se ugl. ne uklapaju u današnji hrvatski glas javnosti. Ipaki svako malo postanem bolno svjesna vremena u kojem živimo, a u tomj mutnoj sredini rastu i naša djeca jer ih ne držimo pod staklenim zvonom. Iako živim kao da nije tako glas javnosti utječe na živote svih nas pa tako i na položaj udruge Roda.
jao. tek sam sad pročitala link na index. "Glas javnosti" je puno više ispod svakog nivoa nego što sam se nadala. Kako li sam uvijek naivno uvjerena da su ljudi ipak u načelu dobrodušni , pametni i nadasve pristojni barem dok im se ne dokaže suprotno?
Oh tugo moja..... Išla sam malkicu pogledat što to pišu sada, par godina kasnije...
iskusila sam jedno veselo putovanje u neki drugi svijet!
Jedino što je konstanta je prostačenje.Žene se zbilja znaju "izraziti".
Ja sam evo mišljenja da Roda zaslužuje kritike, jer nije savršena i jedina ispravna, a kroz (samo)hvalu se ne napreduje nego samo kritičkim propitkivanjem i nastojanjem da bude bolje (općenito, na samo za Rodu). Ali način na koji se to prezentira, majko mila! Otvorila sam nasumce jednu stranu i pročitala ovo "Kad ste puhale balone, niste pomislile na otpuhane ljudske živote koje ste ostavili u fružiderima! Sram vas bilo!!!!!"
Ovakvi komentari su pretužni, nakon ovoga nisam dalje čitala...
I htjedoh samo reći ovo, postoje dvije vrste ljudi, oni koje briga što selo misli (nažalost ja), i oni koje apsolutno ne dira selo, po meni se Roda uklapa u nedodirljive i to se sve više pokazuje.
Razina komunikacije i rječnik na tom forumu su takvi da sam odmah odustala od čitanja (prije par mjeseci kad sam naletjela na njih) i shvatila da mi je sasvim dovoljan jedan forum u RH (zadovoljava sve moje potrebe zasad).
Ja stvarno i iskreno mislim da bi udruga Roda trebala poraditi na svom imidžu. Za jednu Udrugu koja promovira toliko dobrog od dojenja do rađanja, velika je šteta da ljudi odmahuju rukom, spomen Rode dočekuju sa podsmjehom, nazivaju ih ludim militantnim babama.... zbog načina na koji ovaj forum funkcionira, a mislim da je isključivo forum kriv za tu percepciju. Kako to riješiti, pojma nemam (odnosno imam ali vam ne bi bilo prihvatljivo), svakako vam treba jedan dobar PR stručnjak, tako da se bar mase osvijeste po pitanju poroda i dojenja, a tek onda ostalo riješavati u hodu.
Meni iskreno uopće ne smetaju takvi komentari. Nitko ne sili nikoga da posta i/ili čita rodine stranice. A i oni koji čitaju imaju pravo odluke da li žele koristiti savjete ili ne. Ako ima ljubitelja Rode zašto ne bi bilo i onih drugih. Opustite se....
Meni smetaju komentari,jer, ruku na srce, većina komentara koju ja dobivam na račun udruge je negativna,a smatram da to ne zaslužuje netko tko je prvi na ovim prostorima napravio toliko puno...Roda ne zaslužuje da većina na nju odmahuje rukama kao na skupinu ludih baba...
Smatram da Rode po pitanju edukacije,akcija i pružanja konkretne pomoći čine daleko više,nego neka ministrastva,raznorazne službe i pravobranitelji....
ja sam isto samo pročitala jednu stranicu, i razina komunikacije me je zaprepastila....ja sam isto imala i imama problema svaki dan s svojom okolinom radi ovoga foruma,s druge strane isto tako sam puno puta bila krivo shvačena i kritizirana na ovome forumu i zato shvaćam nezadovoljstvo nekih ljudi na indexu, ali način na koji to izražavaju mi je gnjusan, opsujem i ja koji put u toku dana, ali ovo što one govore je užasno....jednoumlje na ovom forumu i pokojoj temi znaju me katkad odvratiti od rasprava, ali to nije dovoljno da ja ovdje više nikada ne bi dolazila, jer previše sam dobrih savjeta i pomoći dobila, a za vrijeme trudnoće i upoznala super ekipu.....ja isto smatram da trebate poraditi na imiđu za javnost, na žalost danas je sve dobra reklama......znam biti na rubu živaca kad dođem kod doktora i kažem nešto i to je stvarno moja ideja nisam je iznjela zato što ju Roda podržava, jednostavno mi je prirodno logično nadošla kao rešenje za neki problem, ili savjet, ili primjedbu ili upit, ali odgovor liječnika je uvijek, ali uvijek, kao i moga muža; o ne, to vi sigurno čitate one Rode!!!! Ja sam s ovog foruma prihvatila ideje koju su meni prihvatljive, a one koje nisu, nisam i to je to.
Svatko ima pravo na svoje mišljenje, ako ti nešto ne odgovara ne primjenjuješ , ako vidiš nešto što bi bilo kod tebe primjenjivo, primjeniš
Drage moje čemu se čudite, pa mi smo vam Balkanci a to dokazuju oni što pljuju po ulicama, što puštaju pse da obave nuždu u dječjim parkovima, što bacaju smeće po ulicama i ljepe žvake ispod stolova,kojima je psovka umjesto dobar dan...... i tako dalje da ne nabrajam.
Ali postoji i ona manjina koja će nadam se kroz vrijeme postati večina. Nove su se stvari uvijek teško prihvačale u svijetu pa tako i večina novina koje donosi Roda.
Večina stvari ovdije pročitanih mojim prijateljima bi bila naučna fantastika ali to mene ne spriječava da poslušam svoju intuiciju i da radim ono za što mislim da je dobro .
Time odgajam sebe, svoje dijete a pomalo i svoju okolinu da budemo s vremenom sva manje Balkanci..
ne osvrcem se na negativne komentare o rodama. meni je ovaj forum jako puno pomogao da se suocim sa dijagnozom neplodnosti i nadjem pravi put do bebe. do bebe jos nisam dosla, ali barem idem pravim putem...
ne mislim da treba slijepo slusati komentare na forumima, iako sam bila svjedokom situacija da cure od forumasica traze strucnu medicinsku pomoc, umjesto da se obrate doktoru, ili da sumnjaju u doktorove odluke a vjeruju forumskoj procjeni, sto je vise nego idiotski.
odavde uzimam informacije koje mi trebaju, a jednog dana kada budem imala dijete necu ici na stranice rode da vidim hocu li mu dati kroki ili obrisati guzu vlaznim maramicama. valjda sam dovoljno stara i mudra da sama odlucim.
na ovo sam naletila davno.
ne slažem se sa svime što udruga zagovara, ali se zalažem za požrtvovnost u osvješćivanju ignorantske populacije...i meni samoj ovaj forum je mnogo puta bio referenca, utjeha i poticaj za toliko toga.
o s.o.s. telefonu za dojenje da ne pričam i curama koje su me tješile dok sam ridala misleći da je došao kraj našem dojenju (hvala im beskrajno).
došlo je do toga da kad imam neku dvojbu, čak i moja mama pita : 'a kaj vele RODE?'
u rodilištu sam stekla dojama da se o rodama govori kao o nekim gerilcima ili fundamentalistima i to me je užasnulo.
kao da netko nekome prislanja pištolj na glavu da bi napokon počeo razmišljati?!
sretna sam što sam imala privilegiju naučiti toliko od vas, a jednako tako i od tih silnih moćnih informacija izabrati one koje meni najviše odgovaraju.
ma hajde, sta se sekirate, ti losi komentari su samo kompliment! kako kazu u bosni, za dobrim konjem prasina se dize, je li tako
da krenem od svog primjera: ja nisam iz hrvatske, osim toga vec petnaestak godina zivim van balkana. bavim se medicinskim istrazivanjem - znaci, mogla bih da ucestvujem na svim mogucim njemackim, americkim i ostalim forumima (kao sto ponekad i radim), a opet se cesto vratim na rodu! a narocito kada mi treba brza i kompetentna informacija - koliko sam naucila ovde i dobrih iskustava napravila, o tome bih mogla jos nasiroko da pisem!
osim toga, cure iz bosne vise na rodi.
cure iz srbije i makedonije, narocito koga interesuju MPO pitanja, takodje.
mislite da taj index ili-kako-se-vec zove moze time da se pohvali?
roda ima gomilu pametnih informacija, toleranciju i efikasnost komunikacije o kojoj ostali forumi mogu samo da sanjaju.
zakljucak, samo naprijed, siriti se regionalno, poraditi na PR ako je nekome bas tako vazno.
Svatko svome jatu.Uvijek imam svoje mišljenje.RODA mi je ok ekipa, rado prošvrljam po forumu i pročitam iskustva i mišljenja drugih mama. I ne treba baš sve stavljati pod nazivnik sekti.Ljepota je u različitosti odnosno originalnosti.I naravno, sve je stvar slobodnog izbora.
Potpisujem rosu
Rode su me naučile puno toga i zato im zahvaljujem. Oni koji smatraju Rode sektom ili čime već, ne vide dalje od svog nosa i nisu spremni na drugačije. Njima će vjerojatno biti neprihvatljivo da mame djecu nose kao šišmišeSmatram da Rode po pitanju edukacije,akcija i pružanja konkretne pomoći čine daleko više,nego neka ministrastva,raznorazne službe i pravobranitelji...., ali će biti sasvim normalno nositi ih u klokanici...
Ma, što reći, danas svaka budala ima internet![]()
neko je kritizirao image Roda, koji je po meni sasvim u redu.
Kad netko kaže "militantne", samo treba pogledati TKO to kaže, npr. Indexovu temu, i sve je jasno. U državi gdje 90% rodilja svakako prestaje dojiti cca. mjesec dana nakon poroda, gdje je netko tko hrani dijete zdravo i organski maltene freak (pazite, BAD je ako dijete hraniš zdravo! ne, dijete treba posjesti pred reklame, da ga smire/hipnotiziraju, natofat čokolinom i smokijem i mirna Bosna). Dakle, tu se sere po različitosti, koja je po svemu u komparativnoj prednosti, iako na veliku štetu ove zemlje i naše djece, u manjini. Pa se djecu koja uživaju u slingovima, naziva "šišmišima koji vise sa sise" i sl... Mislim koliko bolestan moraš biti, pa nazvati bebu šišmišom? A još si kao majka? I sad netko treba uvažavati IJEDNO mišljenje takvog intelektualnog i karakternog sklopa? I još "prilagoditi image, uzeti PR-a.." nebi li se prilagodilo takvoj "publici" yeah right...
meni je to kao kad vidim retardirane komentare na jutarnji.hr, gdje se sve na kraju svede na bandica, tita, cetnike i komunjare
zali boze vremena.
ali zao mi je, a i ne mogu pojmiti zbog cega ustvari roda ima tako los imidz u javnosti (kad je frend, friski tata, cuo da sam autosjedalicarka u rodi pitao me sta sam i ja dala dijete onim lezbacama ?!?!?), i otkad je to tako?
Nivo razgovora na indexu im je stvarno za poludit!
Ne kužim tu hajku na Rode i na ovaj forum. Zna se da udruga Roda zastupa određena stajališta, pa ko voli nek izvoli! E radi ovog se definitivno učlanjujemŽiv'la Roda!
Dosta ljudi u mojoj okolini isto nije privrženo razmišljanjima koje sam "pokupila" na forumu, i kako je Solange rekla ja krenem pričati o bespelenaštvu, dojenju bar do prve godine, zdravoj prehrani itd itd i odmah me prozovu da sam pobrala masu "gluposti" na forumu i da je to sve trla baba lan, i nek dam djetetu dudu varalicu i ne izigravam hipijevku sa "tom nepraktičnom krpom" čitaj sling. Aaaah...
Posljednje uređivanje od RozaGroza : 20.03.2010. at 17:32
Da, zapravo, glupo je pričati o normalnim stvarima poput zdrave prehrane, dojenja, nošenja djece, korištenja autosjedalice, bespelenaštvu kao o drugačijem.
Ljudi su postali totalno umjetni, bolje rečeno, izvještačeni da se pitam jesu li neki od njih zaista ljudi?
i ja sam neki dan prosla kao extremistica, od jako dobrog frenda, ali fakat meni jako dragog. uglavnom rodini ciljevi i vizije kose mu se s novim poslom
i sad lagano pokusava nam obajsniti probleme na novom poslu i ja kazem, nemoj tako vise u mom prisustvu pricati jer sam i ja extremistica
. covjek nije znao da li se zezam ili sam ozbiljna. no kad sam stvari postavila da je on clan za nasu naciju jos extremnije udruge, roda je malo postala manje extremna.
dakle sve je u percepiciiji.
a mikka od kad, pa po meni od uvijek. i meni se roda cinila malo extremnom prije nego sam rodila, a onda sam se zblizila s puno stvari. zapravo sam upoznala da roda nije ono sto se prica, a ljudi pricaju svasta. ono sto ne poznajes i ne znas grize.
Solange, ne bih se složila s tobom. Nije indexov forum slika hrvatske (duboko se nadam), i ne treba se njima prilagođavat. Jedna prosječna hrvatica ipak nije netko tko zna sve o dojenju, prehrani, AS, AP, a kolika je mogučnost da će ozbiljno pristupiti forumu, Rodinom portalu.. ako udruga ima takav image.
Meni je isto neki dan jedan prijatelj rekao;" A, znam ... čuo sam za te rode.. to su one zadrte ekstremistice.." A taj čovjek ni po čemu ne odgovara likovima sa indexovog foruma, dapače. Ista iskustva sam imala i s nekim poznanicama, pa kad sam im malo bolje objasnila neke stvari ostale su u čudu, kao.. nisu znale da se rode bave tim i tim, da su one mislile da je to nešto kao b.a.b.e., da su čule svašta loše.. itd.
Nažalost, činjenica je da će manje prosječnih hrvatica pristupit čitanju portala i foruma bez predrasuda, a mislim da to nije potreba i da se tako ne postiže cilj.
Posljednje uređivanje od Arijana : 20.03.2010. at 21:24
pa kakav to po tebi Udruga ima image? tih par angdotalnih primjera (ovaj poznanik, onaj...) ništa ne znači, jer tako ja mogu slobodno i iskreno reći da meni nitko nije ništa loše rekao za Rode, po pitanju image-a ili ičega.
Stvar je u tome, da nismo svi isti, a očito postoje određeni sklopovi kojima je taj image ovakav ili onakav. Ali, ja ne vidim objektivnog objašnjenja za to. Zaista ne.
I kad nisam čitala ovaj forum, imala sam najbolje mišljenje na osnovu njihovog djelovanja i onoga za što sam čula u medijima. Iako nisam znala dali ću i koliko dojiti (ok, sad doduše još uvijek dojim dijete od 2 i kusur, a za par tjedana nastupa tandem...), poslije sam koristila većinom jednokratne pelene, itd....
Mislim, što je npr. tvom frendu ektremno kod roda? Jesi li ga pitala? Možda Rode jednostavno nisu "štivo" za njega... Nismo svi isti, za neke je i Index, hvala bogu... Ovo je jedan krasan i hvalevrijedan portal koji jako puno čini za sve nas roditelje, forum na kojemu je komunikacija ugodna, pretežno ispunjena tolerancijom itd... Ukratko, sve samo ne nekakav extrem.
p.s. ne znam dal si svjesna da svojim prvim rečenicama impliciraš da sam ja rekla da je Indexov forum slika Hrvatske, i da mu se treba prilagođavati. Možda sam u krivu, ali ako zaista tako misliš, nisi shvatila moj post.
Posljednje uređivanje od Solange13 : 20.03.2010. at 21:59
Solange, očigledno se ne razumijemo. Nije potrebno ni meni, ni nikome na ovom forumu naglašavati prednosti Rode a ni ovog foruma. Nije poanta jeli mome prijatelju, mojoj rodici, mojoj prijateljici, tetki, babi... ovo zanimljivo štivo, poanta je da su oni od nekoga drugog čuli o Rodi, a to što su čuli nije ni malo lijepo.
Koliko god ti to negirala, činjenica jest da Roda u širem pučanstvu ima loš image. Ne vidim ništa loše u tome da Roda poradi na tome, bar onoliko koliko može bez da kompromitira svoje osnovne stavove.
Kao neko sa strane, uopšte nisam imala pojma šta je Roda.
Našla sam je preko Googla kada sam pokušavala da ostanem trudna, i kada sam primetila da na Rodinom portalu pronalazim odgovore na sva moja pitanja, samo sam nastavila ovde da se informišem o svemu.
U Srbiji malo ljudi zna šta je Roda.
Ali, svi koji vide kako podižem svoju bebu (dojenje, dohrana od šestog meseca, cosleeping, AP, bez batina, bez dude, bez šetalice itd, itd,), automatski daju sebi za pravo da me proglase za frika iako nikad prva ne započinjem razgovor na tu temu.
Iz toga samo mogu da zaključim da uopšte nije problem ni u kakvom PR niti marketingu ni "približavanju" široj publici.
Ljudima smeta sama srž onoga za šta se Roda zalaže.
Zašto, to samo oni znaju. Verovatno samo zato što je različito od onog na šta su navikli, a u našem mentalitetu je nepoznato=tuđe=loše.
Mislim da uopće nije problem u onome što promiče udruga Roda već u načinu na koji ste (velika većina vas tu ) sebe izdigli iznad svekolikog priglupog, neobrazovanog, zadrtog hrvatskog puka, mislim da je u tome caka, a cist sumnjam da su svi koji idu na indexov portal isključivo zatucani maloumni balkanci ..kako je to tu prezentirano.
Evo samo dva primjera odavde:
mamitzi
jako mi je čudan način komunikacije na forumu i temi o kojoj se govori. nikad nisam doživjela ni pročitala nešto slično, pitam se da li je to stvarno naša necenzurirana javnost. onda je riječnik i način komunikacije kakav sam ja susretala na hrvatskim gradilištima...
jerry
nije ni vrijedno komentara. ima nas svakakvih i s razlicitim kvocijentima inteligencije. tja.....