-
ascaris lumb.kod djece
poštovane mame moja kćer od dvije god unazad dva tijedna ne jede i jakoo blijedi,krvna slika nije dobra,radili smo analni bris,te uzorak stolice davali na analizu,i pokazalo se da ima dj.veliku glistu,sto me naljutilo jer doista stalno čistim kuću i vodim max.koliko mogu brigu o higijeni,sada smo i ona i ja i mm i beba od 4 mj na vermoxu danas dr dan i mia uopće ne kaka gliste,več ima samo bijele točkice po stolici,oprostite sto tako objasnjavam,dijete kaslje jakoo kopa nos,i danas je tek kao počela jesti i ne bljedi molila bih vas za sve savijete ko je imao iskustva ili zna ponesto o tome kada ih pokakaju kako izgleda u stolici i sl.hvala vam svima unaprijed
-
evo dana streći dan kako pijemo sirup i nije nista pokakala,kazu da je laboratorijska greska jer ako ju nije izbacila onad je ni nema
-
Drage mame i mata i mimi!
Sinoć sam sinu našla u izmetu nekakvu končastu tvorevinu, dužine 5 cm, pretpostavila sam da je velika dječja glista ili ascaris lumb. Mali već dva dana navečer kašlje sat vremena nakon što zaspi. Uglavnom, malo sam googlala i prema rezultatima zaključila da bi mogao biti taj ascaris. Mali mi je veseo, živahan i neumoran, fizički nema nekih znakova. Posjetili smo danas dežurnu pedicu jer je nedjelja, napisala nam je taj sirup vermox, počeli smo ga piti, a sutra zovem i našu pedicu da vidim što će reći. Problem mi je što imam i malu bebu staru 6 mjeseci, a ne bih htjela da ona dobije, a na uputi lijeka piše da bebe ne smiju piti, dakle ni dojilje. To mi je kontradiktorno s prethodnim postom mata i mimi pa molim njezin savjet ili nekog drugog tko je imao iskustva i čije su ga bebe pile.
Mata i Mimi, vidim da ste vi nedavno bili na istoj terapiji, kako je prošlo? Što su tebi rekli za bebicu i vermox? -ti si joj ga davala?
-
za bebicu su rekli samo jedan dan jednu dozu tj jednu zličicu samo,mi nismo nista pokakali nismo ih ni imali
-
Hm... ja sam prilikom prakse u vrtićima imala pozamašan broj dječjih boleština i nametnika :D, jedna od njih je bila i a.l.- ZNAM da sam je imala (ne želite znati kako), prije toga me već neko vrijeme mučilo i bila sam kod doktorice koja mi je prepisala nešto za želudac (kao... nervozna sam zbog ispita...), kad sam joj došla s dokazom da imam gliste, prepisala mi je lijek protiv nametnika koji sam pila 3 dana. Što da vam kažem kako sam sa strepnjom svaki put išla na WC... ali nikad ih nisam vidjela. Valjda su se raspale ili što već... Kontrolna koprokultura je pokazala da ih više nema, ali sam je za svaki slučaj ponovila za tjedan dana da budem sigurna.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma