Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Da li priječi na AS 15-36

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Da li priječi na AS 15-36

R ima cca 17,5kg i visine je cca 100cm, napunio 3 godine prije tjedan dana.
    Da li i do kada ostati u AS 9-18? , tj. kada je vrijeme za prelazak na sljedeču od 15-36?

Da li je prerano več sada za prelazak na AS 15-36?
    Posljednje uređivanje od paws : 21.02.2010. at 16:24

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

j. je toliki, mi smo presli u vecu (maksi cosi rodi xp), evo bas me zanima sta ce rec neko od autosjedalicara.

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

u AS grupe II/III mora se preći kad se ispuni jedan od sljedećih uvjeta:
    - dijete ima više od 18 kila
    - dijete je AS preraslo visinom (polovina ušiju mu je iznad gornjeg ruba AS)
    - pojasevi AS su mu ispod visine ramena

kod drugog i trećeg slučaja bitno je i da dijete ima najmanje 15 kila

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Drugim riječima kolega je istaknuo uvijete kod kojih se mora preći u višu grupu. Dijete od 17,5 kg (ako visinom nije preraslo) ne mora preći u višu grupu i bolje je da ostane u nižoj grupi što je dulje moguće.

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ok, a kada dijete bude na 18kg
    a druga dva uvjeta su i dalje ok za AS od 9-18, u tom slučaju je bolje da ostaje u 9-18 ili prelazi na drugu grupu AS(od 15-36)?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako ima više od 18 kg, mora u višu kategoriju

margita sada puni 3 godine i srećom po kilaži i visini će joj AS 9-18 još dugo odgovarati. nikako mi se ne bi sviđalo da je ovako malu moram vezati pojasom od automobila
    zara je u AS 15-36 prešla tek kad je imala 4,5 godine, to mi je bilo super

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Molila bih savjet o prelasku u autosjedalicu grupe II.
    Malena ima 18,5 kg i po kilaži bi morala prijeći u II no ima samo 18 mjeseci i oko 87 cm pa se bojim da joj po starosti i visini nikako ne odgovara prelazak.
    Da li je rješenje kombinirana as? Može li se kombinirana I/II koristiti kao as grupe I i kod djeteta koje ima preko 18 kg?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Inda-os, koliko sam upoznata s autosjedalicama na nasem trzistu, na njemu ne postoji autosjedalica u kojoj se dijete koje tezi vise od 18 kg moze vezati integralnim pojasom vec samo sjedalice u kojima se dijete veze pojasom vozila.

Na drugim trzistima (americko, kanadsko) postoje sjedalice s integralnim pojasevima koje se mogu koristiti i s vise od 18 kg.

Problem s djecom u dobi tvog djeteta je da njihova kosturna struktura jos nije razvijena do stupnja tipicnog djeteta u dobi cetiri do pet godina pa samim time i koncentracija sila u sudaru na tijelo putem svega dvije trake (preko bedara i preko ramena), naspram njih pet povecava rizik ozljede. Takoder, djeca u dobi tvog djeteta nemaju dovoljnu zrelost da znaju ili da im se moze objasnit (kao i na njih utjecat) da ne otkopcavaju pojas ili da se ne izvlace iz njega.

S druge strane, integralni pojasevi autosjedalice grupe I su dizajnirani da izdrze sile koje ce na njih u sudaru pod odredenim uvjetima (definiranima standardima sigurnosti) djelovati s djetetom do tezine od 18 kg. Za djecu koja su teza ove autosjedalice nisu testirane pa tako neznas jel ce pruziti djetetu istu ili barem zadovoljavajucu zastitu kao i djetetu koje je u okvirima propisanim od strane proizvodaca. Ovo ne znaci da nece, ali niti ne znas (i ne mozes znati) da hoce.

Tvoje dijete nazalost iskace iz okvira. Ti ces morat sama odluciti sto ces odabrati, jel zadrzat dijete u ovoj autosjedalici ili ga preselit u autosjedalicu grupe II/III. Mi ti ne mozemo preporuciti niti jedno niti drugo, vec samo iznijeti pozitivne i negativne strane ovih dviju opcija.

Nadam se da je ovo od barem neke pomoci.

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ancice, hvala na odgovoru, i očekivala sam takav ... Valjda ćemo smisliti nešto...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •