Zanima me koliko vam je bila potrebna pomoć mame, svekrve, sestre tj. bilo koga. Odnosno vi koje ste mislile da vam neće trebati pomoć jeste li se predomislile i shvatile da to nije baš tako ili je bilo i lakše nego što ste miislile.
Naime znam da će mi mm biti od velike pomoći i oko bebe i oko kućanskih poslova tako da sam mišljenja da mi nitko drugi niti ne treba
Na žalost moja će mama biti u drugom gradu i pored mm-a njenu bih pomoć najradije prihvatila jer smo jako bliske i zna što volim i kako ali eto to neće biti moguće.
Živjeti ću u istoj kući sa svekrvom koja je najavila da će uzeti godišnji u to vrijeme da pomogne međutim ja bih najrađe sama. I mislim da s obzirom da radi svaki dan do 14h da ne mora zbog mene uzimati godišnji da može pomoći i poslije 14h.
Ustvari da nebi netko krivo shvatio nisam u svađi sa svekrvom, nismo nikada imale razmirice niti prepirke ali je ona vrlo rezervirana osoba ne samo prema meni nego i prema svojoj djeci, tipa ja živim svoj život s mužem a vi živite svoj koji me baš i ne zanima. E sad nije niti to loše ali s godinama nisam s njom uspjela ostvariti prisan odnos da joj mogu reći što mi paše ili ne paše. A njezina mi kuhinja nikako ne paše jer je svaki dan meso (pečeno, prženo na sve načine) u kombinaciji s krumpirom, a ja sam navikla na raznovrsnu prehranu međutim ja njoj ne mogu reći ja bih da danas skuhate to i to.
I zato sam ja mislila da ja i mm to odradimo sve sami i kako nama paše. U početku će mi pomoći on međutim kako će puno raditi zanima me koliko ću biti sposobna uz dijete nekih 10 dana poslije poroda kuhati i sve ostalo.