Pokazuje rezultate 1 do 50 od 62

Tema: Koloiko vam je bila potrebna pomoć nakon poroda

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

meni je mama bila 2 tjedna ali nije neophodno, TM ti može pomoći sasvim dovoljno. Mi smo recimo kad je mama otputovala pripremili sve za ručak i riješavali rublje popodne kad je on doma, onda bih ja stigla i odmoriti malo tokom dana. Uostalom, ne mora sve biti potpuno savršeno u kući, bitno da se stigneš odmarati pa će oporavak ići brže. Možda da ti sveki pripomogne prvih par dana kako bi ti u potpunosti uživala u bebaču.....

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Meni je do prije par dana mama kuhala. Ne svaki dan, ali je. Nije da mi je bilo neophodno, snašli bi se mi, ali kad je već tu, radije pojedem nešto fino skuhano nego da se snalazimo. Ostalo smo MM i ja hendlali. Kućne poslove smo sveli na minimum i prilagodili tak da ih MM može obavit, dakle usisavanje, pranje suđa, veš (bez peglanja, ali i inače niš ne peglam) i odlazak u nabavku svakih par dana. Ja sam rodila na carski i iznimno brzo sam se oporavila tak da mi ne bi bilo teško i sama napravit neke stvari, ali kad su MM i moja mama već tu, zašto ne rasporedit poslove. Ti ako hoćeš sve sama, vjerojatno možeš. Snađe se čovjek za sve. Ali ne možeš ništa radit kao prije, ni kvalitativno ni kvantitativno, treba se prilagodit.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj kljucic prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je do prije par dana mama kuhala. Ne svaki dan, ali je. Nije da mi je bilo neophodno, snašli bi se mi, ali kad je već tu, radije pojedem nešto fino skuhano nego da se snalazimo. Ostalo smo MM i ja hendlali. Kućne poslove smo sveli na minimum i prilagodili tak da ih MM može obavit, dakle usisavanje, pranje suđa, veš (bez peglanja, ali i inače niš ne peglam) i odlazak u nabavku svakih par dana. Ja sam rodila na carski i iznimno brzo sam se oporavila tak da mi ne bi bilo teško i sama napravit neke stvari, ali kad su MM i moja mama već tu, zašto ne rasporedit poslove. Ti ako hoćeš sve sama, vjerojatno možeš. Snađe se čovjek za sve. Ali ne možeš ništa radit kao prije, ni kvalitativno ni kvantitativno, treba se prilagodit.
    Mi smo bili sami. MM je nosio svoj dio posla (i danas nosi - to je NAŠA kuća, a ne moja). Još prije odlaska u rodilište isplanirala sam si što će se jesti prvih dana, pa je u ledu bilo svega - od mesa za juhicu i očišćenog grincajga, do kolača za eventualne goste. Mama i svekrva peglale su mi možda 2-3 puta (ali ne neposredno nakon rođenja djece, nego kad su bili cca 2 mjeseca, kad sam bila premorena od noćnog dojenja, tada mi je bilo teže nego odmah po povratku iz rodilišta).

Kad se rodio drugi sin, bilo mi je lakše nego s prvim jer sam imala više iskustva, a i taj je spavao po cijele dane za razliku od starijeg brata. Jako ovisi i kakvo je dijete, je li cendravac kao moj stariji pa moraš stalno biti uz njega, ili je spavalica kao moj mlađi, uz kojeg sam se oporavila psihički i fizički nakon bolničkog čuvanja trudnoće. Ništ mi nije bilo teško jer bila sam DOMA...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •