kopiram s linka kojeg sam stavila, ako imate još pitanja pitajtei ja sam dugo razmišljala o svim činjenicama za i protiv. Nije mi bilo jasno kako tako dobro prolazi ako nije sigurno vezati djeteta pojasom vozila ako ima manje od 15kg
onda sam još malo razmišljala i čitala i došla do zaključka da ako tako dobro prolazi onda je valjda taj način vezivanja ok. Onda sam probala staviti dijete u nju da vidim kako to izgleda. I stvarno je ok. Mislila sam da će biti puno labavije, ali nije, sasvim je čvrsto, čak se ni M. ne može izvuć iz te sjedalice a ruke su joj slobodne, i leđa može malo odmaknuti od podloge pa se manje znoji. I dalje se ne voli voziti u autu, ali barem ne plače cijelo vrijeme i ne vrišti da joj oslobodim ruke.
Još plus je to što, iako izgleda ko as grupe II/III, ipak ima ležeći položaj. Ali, ne možeš ga namjestiti u vožnji nego moraš sjedalicu dignuti i namjestiti tu neku nogu ili kako se već zove to čudo
super mi je kod nje što se svašta može podešavati...piše da je od 9kg, ne od 9 mjeseci (možda pretpostavljaju da dijete od 9 mjeseci ima 9kg, nemam pojma). Ja ne bih dijete od 9kg stavljala u nijednu sjedalicu grupe I, osim ako baš ne bi moglo nikako drugačije.
Ovaj jastuk je stvarno velik, i nije baš ko jastuk, više izgleda ko kutija od cipela. I nema šanse da se izvuće jer kad ga namjestiš mora biti prislonjen na trbuh i na natkoljenicu. Moja M. se znala izvući iz axiss-a (nemam pojma kako, ja bih je tako stisnula da su mi svi govorili da će joj oči iskočiti ako još malo pritegnem, ali ona je imala neku tehniku uvlačenja trbuha, spušanja ramena i nemam pojma čega, i znala je izvući ruke)
Iz ove se još nije oslobodila, iako se trudi
ja sam na nekom topicu već pisala o toj sjedalici, i savjetnici su bili malo skeptični jer je nisu nikad vidjelu uživo.
Pa sam je odnjela na jedan pregled. Bio je daddycool, pogledao je kako izgleda dijete u njoj i rekao da mu se čini da je dosta čvrsto vezana. jedna mlada, novopečena savjetnica () je baš postavila pitanje o sigurnosti vezanja pojasem auta ako dijete nema bar 15kg, pa je daddy rekao isto što i ti, da sjedalica ima svoje kile, i taj jastuk i da je testirana na tu težinu i za tu grupu pa da je sigurna.
Jedina stvar koja nas je sve malo mučila je bila težina ozljeda unutarnjih organa u slučaju sudara (jer je taj jastuk baš na trbuhu, a u drugim sjedalicama nema ničega). Poslije sam pitala prijatelja (koji radi u traumi i zna ponešto o nesrećama) i rekao mi je da se ne brinem. Da je to ko da dijete ima airbagI da bi unutarnji organi jednako, ako ne i gore stradali u običnoj sjedalici, samo što bi u običnoj više stradala i kralježnica... (naravno, ovisi o vrsti sudara puj puj puj)

)
I da bi unutarnji organi jednako, ako ne i gore stradali u običnoj sjedalici, samo što bi u običnoj više stradala i kralježnica... (naravno, ovisi o vrsti sudara puj puj puj)
Odgovori s citatom