Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: sok s C vitaminom uz željezo- koji?

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno sok s C vitaminom uz željezo- koji?

Naša beba od 10 mj. (do uvođenja dohrane isključivo dojena) ima anemiju.

Dobili dodatak željezo, a pedica je rekla da popije neki voćni sok bogat c vitaminom odmah nakon. Kužim sve zašto i bla bla, ali ne znam koji sok.

Znam da zvučim malo glupavo, ali ona ima AD i redovito je reagirala na agrume koje sam ja jela, egzotično voće mi je no-no. Ne znam od čega da joj napravim sok. Palo mi je na pamet od kelja ili brokule kod nje svo povrće prolazi.

Ima li tko kakav savjet ili slično iskustvo?
    Posljednje uređivanje od the enchantress : 21.02.2010. at 21:57

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

uzmi tekući vitamin c.
    mi smo uzimali od child lifea.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A mi smo stavili malo C-vitamina ( iz DM) u žlicu od sirupa , pa to sve skupa strpali joj u usta. I za agrume ti je pre-pre rano. ILi napravi sok od cikle i mrkve i stavi još malo C-vitamina u to .

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    uzmi tekući vitamin c.
    mi smo uzimali od child lifea.
    thnx

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

uzmi sirup FERROGREEN plus (talijanska firma) koji je na biljnoj bazi (cikla itd...) i vec u sebi ima vitamin C
    kosta oko 100-njak kuna

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nemam savet za sok, ali i moja N ima AD i znala se od vitamina C (tekućeg) osipati oko usta i pogoršavao joj se AD. Imala je tad 15 meseci i pila Ferrum Lek a uz njega vtamin C.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja sam BC-u davala one tabletice. zdrobila kad je bio mali i smjesala u tih xy ml koliko je trebao popiti, a kasnije je sam popio i tableticu.

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
    Nemam savet za sok, ali i moja N ima AD i znala se od vitamina C (tekućeg) osipati oko usta i pogoršavao joj se AD. Imala je tad 15 meseci i pila Ferrum Lek a uz njega vtamin C.
    hvala ti. jej! znala sam da ovo neće biti jednostavno. uz AD nikada niti nije, kaj ne?

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ja otopim C vitamim u šprici i tak joj dam (uz Ferrum lek). Zbog AD agrumi još ne dolaze u obzir...

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ako ti curica hoće jesti dohranu, umjesto sintetskog C vitamina i agruma (zbog AD) uvijek sam za opciju svježeg/suhog voća i povrća. Od voća, suhe šljive imaju mnoštvo vitamina i minerala, pa tako i C vitamina. Suhe marelice ti imaju velike količine željeza, koriste se kod anemije, ako nisi koristila, obavezno uvedi u dohranu. I suhe šljive i marelice mi jedemo skoro svaki dan u kašicama s žitaricama; rižom, prosom ili palentom obično za doručak ili večeru, ako to niste uveli, probaj svakako. Imaš u Mulleru na odjelu zdrave hrane izvrsne suhe šljive i nesumporene marelice (njemački proizvođači), meni su najbolje koje sam probala, samo zatvaraj vrećice čim otvoriš da se ne osuše . Od povrća; zeleno lisnato, krumpir, cikla - kuhano na pari ili juha. Navodno je super bogata C vitaminom juha u kojoj se kuhao krumpir.

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ma u tome i je stvar. marelice naveliko njupa već mjesecima (na šljive se osipa). Svaki dan jede nešto zelenog lisnatog, jede ciklu i proso i amaranth koji bi trebali imati dosta željeza (samo ne znam koliko ih u stvari njihov probavni sustav uspije probaviti. Za proso sam čula isto što i za smeđu rižu i ostale integralne namirnice - u početku ne uvoditi jer se teško probavljaju.)

Izgleda da je stvar u infekcijom E coli koju vuče već mjesec i pol, ali koliko sam čitala ona se ne može hraniti željezom iz BM dok joj super dođu ovi sinetetički dodaci Fe-a.
    Sada je na Ferrum phosp. i od sutra ipak na ovom tekućem pa ćemo vidjeti.
    Izbjegavam krumpir, ali hvala ti, uvest ću ga i baš ću joj kuhati juhice ovih dana.

Preporučili su mi prah od lišća mlade pšenice, to mi se više sviđa od spiruline ili magme, nema glutena i kažu mi da je dobro i za alergičare, pa možda sredimo dvije stvari odjednom.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ne znam, po meni je proso lako probavljivo, a usput ima puno minerala i vitamina i uz to kažu da uspostavlja ravnotežu oštećene crijevne flore. Proso je za razliku od smeđe riže lagana žitarica, od nje se čak i kolači i deserti rade.
    Ali da, moguće da vam E.coli komplicira cijelu stvar

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

moj mali je imao tesku anemiju skoro ostao bez zeljeza i dugo se borimo s tim evo sad nakon tri god konacno prvi nalaz da je dobar,dugo je pio ferum a uz ferum vit c plivit,(kršitelj koda) crni sok obogacen zeljezom i jedan domaci pripravak koji je mrak za anemiju.......sirovu ciklu prepoloviti i malo izdubiti unutra staviti jednu zlicu meda i malo nakapati limuna mora stajati jedan dan i onda jednu zlicicu dnevnu,ja sam na spricu znala davati jel bas nije bio ljubitelj toga,nadam se da sam bar malo pomogla

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Santompkali puno ti hvala.
    Ona je obožavala sok od cikle, ali ga sada više ne želi.

Možeš li mi reći jeste li vi radili UIBC i TIBC.
    Njoj je sada željezo samo 2,6, ali su joj ova dva parametra ok.
    Čekamo nalaz feritina. Ne znam što da joj više dam. Fakat joj dajemo sve i svašta za to željezo. Sada mi je počela odbijati hranu zbog svih tih dodataka.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •