Prije 5 mjeseci kupili smo labradora koji je tada bio dva mjeseca star, tj sada ima 7 mjeseci...Htjeli smo tako mladog da se od pocetka navikava na nas i djecu...Znam da se psi ne mogu dresirati prije godinu dana starosti, ali zelim znati da li je to normalno da on za svoju dob ne moze nauciti neke osnovne stvari...recimo obozava gristi obucu, sto puta smo mu dali do znanja da to ne smije ali on i dalje to radi...on zna da je to pogresno, ali dalje radi...kad ga uhvatimo na djelu odmah okrece i spusta glavu, zna, ali gai dalje neka tvroglavost tjera da to radi...to je jedan primjer...drzimo ga ponekad u kuci pa cak i u boravku, ali ucimo ga da ima samo jedno mjesto u boravku a ne da se seta, ali ne, on u svojoj glavi kad odluci da zeli pokraj fotelje leci niko mu ne moze izbiti iz glave...neki dan ulazi u boravak, ja mu nisam dozvolila jer je bio vani i prljav, i on ulazi i ide tocno na SVOJE mjesto...u smislu, aha ne da mi unutra, ali cu poslusati ovaj put i otici na svoje mjesto pa ce me pustiti...znaci, ona zna gdje treba inace da sjedi, ali nece...
mozda netko na ovom forumu ima iskustva s tim psima pa mi moze reci je li to njegov karakter ili je jos premlad da svati neke stvari(u sto ja sve vise sumnjam)?