Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Opstipacije kod dojene bebe

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Opstipacije kod dojene bebe

Moja beba ima 4 i pol meseca, isklucivo je dojena bebe. Vec mesec dana je poceo da kaki svaki drugi dan i dobro mislila sam da je to u redu posto sam dosta o tome citala.
    Vec treci dan jos nije kakio a pri tom je koliko vidim dosta nervoza (izgleda da i zubici cine svoje). Creva su mu puna gasova a kada pusti neki od njih to je takav smrad.
    Neznam sta da radim i kako bih mu pomogla. Sisa i spava normalno samo je dosta nervozan i stalno se napreze jadan a ne moze da kaki.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

slično je bilo i s našom elom. neko vrijeme (mislim sa tri mjeseca) kakala je samo subotom popodne (ali je svakodnevno puno prduckala). naša pedijatrica misli da je jednom tjedno ok.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Od moje troje jedino je prvi kakio kao ptica,svako malo,3-4-5 puta na dan..
    Drugi je na nekoliko dana kakio guuuusto,kao pasta za zube,i nije mukica mogao zapoceti sam,vec smo se masirali i pritiskali kolenca na trbuscic.
    i ova malena je ista takva.Od nekih 2 meseca je pocela kakiti 1x na dan,pa na nekoliko dana...
    Sad ima skoro 15 meseci i kaki svaki 2-3 dan,uopste ne znam kud joj to stane...ali zato taj dan kaki 2-3-4 puta.
    Ne brini,dok beba iskljucivo sisa,nekakenje od vise dana je sasvim ok
    Bebe su razlicite,to samo znaci da sve dooobro iskoristi,pa nema "otpada".

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Naš neonatolog je rekao da se kod isključivo dojene djece "tolerira" i do jednom u 10 dana...

Petrac avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

To što kaka svaki 4 dan nije ništa zabrinjavajuće (ukoliko redovito piški, normalno jede i dobro napreduje). Možeš mu pomoći da izbaci plinove i da lakše pokrene kakanje vježbanjem (baby fitness), masažom, kupanjem. Mi kakamo jednom u 13 dana (4 mjeseca starosti; isključivo dojena beba). Prvi put kad se to desilo bili smo kod pedijatrice i utvrdili da je sve u redu sa trbuhom, probavom i stolica izgleda potpuno normalno (isto kao kad je kakala svaki dan, osim što je obilnija). Kako bismo potaknuli kakanje unutar 10 dana dajemo joj jednom dnevno 50ml čaja za probavu pomiješano sa 5-10gr. laktoze u prahu. Vjerujem da će se to regulirati kad jednom krenemo na dohranu.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ma da, normalno je i po 5 i više dana, ali je bebi to definitivno mučenje. I moja mrvica je imala dane kad nije po par dana, a onda sam skužila da kad ja pojedem više voća ili recimo kompot od jabuka ili suhih šljiva, to bi odmah i na njenu probavu pozitivno djelovalo. Pokušaj, možda i vama na sličan način uspije.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali je bebi to definitivno mučenje.
    zašto bi bilo?
    možda nekima i jest, ali nekima je metabolizam takav.
    moja starija kćer dugo je vremena kakala jednom tjedno - i to nije bilo nikakvo mučenje, niti joj je stolica bila tvrda, niti išta. jednostavno takav organizam.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    zašto bi bilo?
    možda nekima i jest, ali nekima je metabolizam takav.
    moja starija kćer dugo je vremena kakala jednom tjedno - i to nije bilo nikakvo mučenje, niti joj je stolica bila tvrda, niti išta. jednostavno takav organizam.
    Ne znam, možda nekima nije, ali gledam nekako po sebi, ako ne idem svaki dan na WC ne osjećam se dobro Ako to potraje 2 dana još nekako, ali 3 dana, to mi je već totalni alarm da mi je probava u totalnoj banani.
    No šalu na stranu, otkad mi malecka kaka svaki dan, nekako je zadovoljnija i mirnije spava, općenito vidim da se bolje osjeća... Doduše, sad skoro svaki dan za jedan obrok pojede suhe šljive ili marelice s žitaricama, a prije smo samo dojili, ali eto probava joj je sad super.

Paio avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Meni je to pedijatrica objasnila da je to sasvim normalno, pogotovo kod dojene djece iz razloga što to što ne pokakaju im se iskoristi za rast i razvoj pa ni nemaju što pokakati. Dakle, ja iz toga zaključujem da ako se bebač ne buni, a ne kaka redovito je vjerovatno iskorišteno u dobre svrhe, pa mu ni ne ostane ništa što bi mu smetalo u buši. Ja se tako tješim i tako mi je lakše, a sad je li to istina ili ne, nemam pojma.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Paio prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je to pedijatrica objasnila da je to sasvim normalno, pogotovo kod dojene djece iz razloga što to što ne pokakaju im se iskoristi za rast i razvoj pa ni nemaju što pokakati. Dakle, ja iz toga zaključujem da ako se bebač ne buni, a ne kaka redovito je vjerovatno iskorišteno u dobre svrhe, pa mu ni ne ostane ništa što bi mu smetalo u buši. Ja se tako tješim i tako mi je lakše, a sad je li to istina ili ne, nemam pojma.
    i moj pedijatar i moja babica kažu isto to.
    i za dojenu i nedojenu, sasvim ok ako i po par dana nemaju kakicu.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mali se pokakao 4 dan i to jako obilato i gusto. Mislim da se olaksao i vise nije nervozan i ne prducka stalno.
    Sada vidim da je to normalno i da se desava i drugima.

Petrac avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj moia prvotno napisa Vidi poruku
    i moj pedijatar i moja babica kažu isto to.
    i za dojenu i nedojenu, sasvim ok ako i po par dana nemaju kakicu.
    slažem se!

Matovila avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Paio prvotno napisa Vidi poruku
    Mojoj curki danas 10 dan kako ne kaka. Ima nepuna 3 mjeseca i iskljucivo dojena beba... Tijekom proslih mjesec dana imali smo isto tako rijetku stolicu (jednom na tjedan) i ne bih se slozila da sve iskoriste za razvoj, jer kad bi se konacno pokakala, kakanje bi trajalo pola sata i vise. Bila bi to gusta krema i kao da je netko pipu otvorio.... curi na sve strane i kad krene ne moze stat. Dakle, nije sve iskoristila za rast i razvoj nego skladistila u svojoj busi i vjerujem da ju to muci...
    Danas zovem pedicu za savjet.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Matovila,od mojih troje, dvoje su kakili tako.
    Guuuusto,kao da cedis pastu za zube i to jednom sedmicno,cak i redje,dooobro mi je to poznato.
    Veruj mi,nije za zabrinjavanje,s vremenom se to promeni,bude svakako,narocito s uvodjenjem dohrane.
    Kada bih videla da stenju,da bi se pokakili a ne mogu,masirali smo stomacic,malo pritiskali kolenca na njega ,i obavili bi.
    Bas kao sto kazes,bude puuuuno.
    Posljednje uređivanje od KayaR : 20.04.2010. at 09:41

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mi smo imali fazu kad smo kakali jednom u 7-10 dana. Trajalo mjesec dana... Sad kakamo svaka 4-5 dana. S tim da je beba isključivo dojena i da nije pokazivala znakove neugode, napuhnutosti i sl. Nije imala niti dojenačke kolike. Nakon 10.dana nekakanja sam zvala patronažnu pa mi je rekla da je to poprilično već dugo i da joj dam čepić. Sad mislim da nije bilo potrebe... ona bi se pokakala kad bi bilo vrijeme i bez te pomoći...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •