Zanima me ako netko zna koja je donja granica za početak davanja Thymo 7c? Da li se može davati bebama od 7 mjeseci? I u kolikoj dozi? hvala...
Zanima me ako netko zna koja je donja granica za početak davanja Thymo 7c? Da li se može davati bebama od 7 mjeseci? I u kolikoj dozi? hvala...
Moja kcer ima dvije godine , pa neznam za donju granicu, al kako je doza bila pet granula x pet dana pa tri tjedna pauza, to nikako nije islo jer ona nije uspjevala pet granula ( ni kad su stavljane jedna po jedna), otopit pod jezikom.Tako da sam ja odustala..
isto tako - pet dana po pet, dvije godine
još samo da saznam jel mogu to djeca od 7mj starosti....
Nema potrebe davati po pet granula. Mislim da te preporuke nemaju puno veze sa homeopatijom , nego puno više sa farmacijom tj. proizvođaćem .
Moja beba je koristila homeopatske pripravke od nekoliko dana starosti ,ali po indikacijama , a ne kao prevencija.
Ovaj pripravak nikad nismo davali.
nama je to homeopat dao za podizanje imuniteta jednokratno 5 granula jednom dnevno - 5 dana
Mislim da bi isti efekt bio da je u pitanju bila jedna ili dvije kuglice važno je da su drugi uvjeti zadovoljeni.
Jednom prilikom je M. pojeo gotovo kompletnu bočicu kuglica (prvih koje je dohvatio sa ormara) pa se apsolutno ništa nije dogodilo jel nije bilo nikakve potrebe za nijma i stanje mu se nije poklapalo sa slikom remedije.
pričekat ću još malo odgovor..danas zovem homeopata...
Broj kuglica ne odredjuje jacinu doze, nego potencija. Ako je proizvodjac kvalitetan, slobodno mozes dati 1-2 kuglice. Sa brojem kuglica se osiguravas da si uzela bar jednu koja ima 'energetsku informaciju' na sebi.
Nadam se da sam uspjela nekak objasniti![]()
Puno je bitnije odrediti sliku bolesti (ili problema ) sa slikom remedije . To znači da njoj odgovara određena remedija. Onda je dosta bitno odrediti i potenciju (to je onaj broj 7 ) , ali to je opet nebitno ako lijek nije pogođen jel i tako neće raditi.
U principu količina koju uzimau jednom uzimanju nije toliko bitna jel homeopatija daje inpuls tijelu da krene sa ozdravljenjem. Kako remedije nisu kemija nego energija koncentracija nije bitna. Ne znam da li sam dobro objasnila...
U tako niskim potencijama postoje određeni tragovi od tvari koje su napravljene tako da bi to moglo biti jedini razlog za povećanje koncentracije, ali to nije toliko bitno. Preporuka za količinu od pet mi se čini više za sigurnost da je dijete uzelo dozu nego stvarna potreba za određenom koncentracijom. Inaće, ako sam kuglice davala direktno ,a potencija 7 se daje tako (više potencije mogu u vodi ) drobila sam ih između dvije žličice i tada davala dijetetu. Da ih ne proguta(ako još ne zna pocuclati) nego da ostanu na jeziku.
Sve to malo zbunjuje zbog toga što homeopatija ima više smjerova i škola , ali ako se poštuju osnovni princici tada nijanse nisu toliko bitne. http://www.grombol.com/Znanja-i-tehn...lijecenja.html
Moj homeopata je rekao da je dovoljno cuclati par sekundi jer je ionako sprican povrsinski sloj. Prema tome nije vazno da li ces ti nakon tri sekunde progutati, pljunuti ili nastaviti cuclati. To sam prvi puta cula, i to se kosilo s onime sto sam cula ranije da je bas vazno polako u ustima otapati. Ovo za nize potencije i direktno davanje nisam znala. Do koje je to tako?
Možeš sve potencije davati direktno , ne u vodi.
U vodi se daju (neki čak preporučuju davanje) viših 12c, 30c, 200c , 1M ...
ja sam se savjetovala sa homeopatom...rečeno mi je budući dojim dečke da je bolje ne davati im direktno prije 1. godine života thymo 7c već neka ja pocuclam 5 granulica 1x dnevno kroz 3 tjedna tako da oni mlijekom dobiju ono kaj bi trebali. Pa ja ću tako napraviti. Sirius hvala na informacijama. Ja sam tutlek što se primjene homeopatije tiče pa radije prvo dobro ispitam stvari prije uzimanja. Zanimljivo je to što si pisala o potencijama homeopatskih lijekova. Ja se nadam da će i moj imuno sustav malo ojačati jer zaista umorna jesam ali i da će dečki od majčice dobiti bar nekaj.
Mi smo od pedice dobili prvi put sa 8 mjeseci i 1x3granule u tri tjedna. Vidim da se razlikuje od vaših doza... nije mi drago jer se brinem da ova moja pedica dosta ofrlje prepisuje homeopatiju. Grrrr
sanja informiraj se kod dobrog homeopata.....
Naravno, ne muči me sama doza nego način ana koji nam je dana. Nije predložila nego sam pitala da bi mu dali što za imunitet rekla nek mu damo Thymo bez navođenja doze. Tek kad sam po drugi put tražila dozu veli 1x3. Ko da je to neka univerzalna pa sve ide 1x3. Uvijek u brzini, na traci, nikad nemam osjećaj da smo dobili malo vremena i stvarno dobili dobar savjet. Jasno mi je da moramo pravom homeopatu, ali eto trebali smo radi uputnice pa smo išli opet k njoj...
A zašto ste onda nešto uopće tražili ako mislite da vam to ne čini dobro? Ne razumijem. Thymo je nekakav univerzalni pripravak , meni u rangu Petrovićevog meda. Davati nešto za imunitet bez neke prevelike potrebe nema nekakve pretjerane veze sa homeopatijom. Pripravak vam može biti dobar ,a može se ne dogoditi ništa.
sto ljudi sto ćudi....ja sam evo već 3 dan na thymu i meni je ok..nisam tako više umorna....mojim curkama stao nos curiti..sumnjam da je kod njih placebo (mislim kako bi mogao biti?)...
Ja od svega uzimam najbolje i kaj mi paše..a thymo mi paše
)
moja je prošlu jesen (2 god je imala)uzimala dva tjedna po 2 granule, sad idemo opet s kurom od dva tjedna po 3 granule (po preporuci homeopatice)Ja zadovoljna, ide u jaslice, nije bolesna (možda bi bila ok i bez Thyma, ne znam)preventiva je po meni ok, mirniji smo, ne posjećujemo doktore, ne kljukamo se kemijom i sve 5!
velim ..ajde za nas odrasle ali na djecu ne možemo primijeniti izraz placebo (bar ne na tako maloj djeci)...ja sam primjetila osjetno poboljšanje makar i 3 dana nakon..e sad..valjda me tijelo ne vara...a dvije curke su mi super