Maya prvotno napisa
Ne preporučaju se jesti proizvodi od nepasteriziranog mlijeka zbog te neke bakterije. Ja sam normalno jela sireve i mliječne namaze samo bi prije provjerila na deklaraciji da li su od pasteriziranog mlijeka. U priuncipu to ti znači da izbjegavaš sir i vrhnje domaće s placa. još se ne preporuča jesti termički neobrađeni mesni proizvodi, tzv. naresci, ali sam sam si tu i tamo pojela pršuta i kulena i špeka, a špek mi nekako baš paše u trudnoći pa ga još uvijek jedem. što se tiče ribe, ne preporučaju jesti tunu, ja ju ionako ne volim teško mi sjeda na želudac pa ju nisam niti jela. Morsku ribu bi trebalo pojesti cca 100g tjedno maksimalno zbog količine žive koja je u njihovom tkivu vezana.
os ostalih stvari ja sam jela sve, samo je bitno da unosiš puno voća, povrća i da što češće jedeš kuhano, a manje naručuješ iz vana hranu.
Nagdje sam pročitala da nije dobro jesti podgrijanu hranu, što bi značilo da svaki dan treba biti friško skuhano... to je meni bilo neizvedivo jer sam ja na mirovanju i obično skuha mi mm za 2 dana. također imam u frizeru sarme i gotov bolonjez i to si izvadim i prokuham skuham krumpir k tome ili tijesto i imam topli obrok.
Čak sam negdje čitala da nije dobro jesti jetrenu paštetu zbog toksina koji su u njima, a kad sam bila u bolnici dobili smo i paštetu i ribu.
Ja sam pripazila na čajeve koje pijem, puno toga sam našla na netu da se smije/nesmije, a ja sam se držala onih vulgaris: šipak ili voćni. ne smiješ uvin čaj nikako jer uzrokuje kontrakcije. Takođr nemoj sjedit u kadi i kupat se, to je dosta opasno.