Page 1 of 7 123 ... LastLast
Results 1 to 50 of 319

Thread: Što je "zabranjeno" jesti u trudnoci?

  1. #1

    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Split
    Posts
    34

    Default Što je "zabranjeno" jesti u trudnoci?

    Pokusala sam pronaci dali je mozda vec otvarana ovakva tema,nisam je pronasla..Citam na raznim stranicama i blogovima da je u trudnoci strogo zabranjen svjezi sir,radi neke bakterije koja steti trudnoci..Takodjer negdje citam,da morski plodovi neidu ni slucajno,a negdi pise da se preporucaju..Sta sad,ja sam gladna ja bi jela a sad neznam sta smin?Pise ni snrznutu hranu da nevalja jesti...

  2. #2

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    split
    Posts
    19

    Default

    da i ja sam nešto čitala o tome, ali mislim da se to odnosi samo na prva tri mjeseca trudnoće.
    sada sam u 26 tjednu i upravo papam svježi sir

  3. #3
    ana.m's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Zagreb,wild west
    Posts
    9,219

    Default

    Ja mislim da od malo neće biti ništa.Nikada nisam baš pazila na te stvari.

  4. #4
    anima's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,363

    Default

    ja sam pročitala za svježe sireve, znam i za tunu, za drugu ribu nisam čula, općenito pazim da je hrana dobro kuhana/pečena i to je to, ništa posebno

  5. #5

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    81

    Default

    Ne preporučaju se jesti proizvodi od nepasteriziranog mlijeka zbog te neke bakterije. Ja sam normalno jela sireve i mliječne namaze samo bi prije provjerila na deklaraciji da li su od pasteriziranog mlijeka. U priuncipu to ti znači da izbjegavaš sir i vrhnje domaće s placa. još se ne preporuča jesti termički neobrađeni mesni proizvodi, tzv. naresci, ali sam sam si tu i tamo pojela pršuta i kulena i špeka, a špek mi nekako baš paše u trudnoći pa ga još uvijek jedem. što se tiče ribe, ne preporučaju jesti tunu, ja ju ionako ne volim teško mi sjeda na želudac pa ju nisam niti jela. Morsku ribu bi trebalo pojesti cca 100g tjedno maksimalno zbog količine žive koja je u njihovom tkivu vezana.
    os ostalih stvari ja sam jela sve, samo je bitno da unosiš puno voća, povrća i da što češće jedeš kuhano, a manje naručuješ iz vana hranu.
    Nagdje sam pročitala da nije dobro jesti podgrijanu hranu, što bi značilo da svaki dan treba biti friško skuhano... to je meni bilo neizvedivo jer sam ja na mirovanju i obično skuha mi mm za 2 dana. također imam u frizeru sarme i gotov bolonjez i to si izvadim i prokuham skuham krumpir k tome ili tijesto i imam topli obrok.
    Čak sam negdje čitala da nije dobro jesti jetrenu paštetu zbog toksina koji su u njima, a kad sam bila u bolnici dobili smo i paštetu i ribu.
    Ja sam pripazila na čajeve koje pijem, puno toga sam našla na netu da se smije/nesmije, a ja sam se držala onih vulgaris: šipak ili voćni. ne smiješ uvin čaj nikako jer uzrokuje kontrakcije. Takođr nemoj sjedit u kadi i kupat se, to je dosta opasno.
    Last edited by Maya; 23.02.2010 at 14:56.

  6. #6
    Trina's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    6,874

    Default

    ja sam jela apsolutno sve. I što manje znaš to ti je bolje

  7. #7
    icyoh's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3,717

    Default

    Mislim da se ne preporučuje ništa nedovoljno pečeno (npr. meso) i plijesnivi sirevi - koje ne jedem ni ovako. I prekjuče sam u TL pročitala da ne valjaju i naresci tipa pršuta.

    Zašto ne kupanje? Ja se znam kupati u kadi.

  8. #8
    ana.m's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Zagreb,wild west
    Posts
    9,219

    Default

    Ja mislim da kupanje ne zbog same pretpostavke da se svi kupamo u toploj vodi a topla voda može izazvati kontrakcije. Isto vrijedi i za tuširanje pretoplom vodom.

  9. #9

    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Split
    Posts
    34

    Default

    Da ovo za sireve kuzim..a prsuta sam jela puuuno,al nije mi nista Bogu hvala.I riba negdje citam da je treba jest negdi da ne,a nemogu nista naci za panirane riblje stapice,i za sardinu iz konzerve,ili za slane incune...
    Kupanje u kadi to sam i ja cula da moze biti opasno,jer se tako s nas skida prljavstina i onda u toj vodil lezimo,a ona moze naskoditi vaginalnim putem dijetetu ako bi u njoj bilo bakterija,zato kazu tusiranje,a ne kupanje u kadi ili jos gore u bazenu.

  10. #10

    Default

    Tuna, kikiriki - to sam čula..sve drugo sam jela u umjerenim količinama..jedino slatko nisam , jer ni inače nisam ljubitelj

  11. #11
    marta26's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    544

    Default

    hm, ja jedem bas svjezi sir s placa, sutra cu bas pitati gin o tome, a i prsut sam bas danas smazala.

  12. #12

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    SZ Hrvatska
    Posts
    1,942

    Default

    a što je s Mozzarellom? Naime, to je valjda jedina hrana koja mi paše, uz kruh, a da ne izazove mučnine.

  13. #13
    ana.m's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Zagreb,wild west
    Posts
    9,219

    Default

    A ja bila na bazenima nedavno. :LOL:Ne znam, ja mislim da sa svime treba umjereno. I kak Trina kaže, što manje znaš, to bolje...

  14. #14
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,246

    Default

    Quote Originally Posted by ana.m View Post
    A ja bila na bazenima nedavno. :LOL:Ne znam, ja mislim da sa svime treba umjereno. I kak Trina kaže, što manje znaš, to bolje...
    Ja dok sam bila trudna s prvim ( a nisam znala da jesam) redovito sam trenirala plivanje u danićićevoj, doktor mi je rekao poslije da malo pripazim s bazenom i tad više nisam ni plivala ( bio je 2-3 mjesec u godini ), s malom sam par puta bila u Stubakama

  15. #15

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    81

    Default

    Znam da se ne preporuča sjedit u toploj vodeiu kadi jer se mogu potaknuti kontrakcije. Ja sam jela i još uvijek jedem panirane štapiće, ali ne češće od 1 put tjedno. Najbolje je stvarno što manje znati i ne opterećivati se... Puno je štetnije pušiti nego pojesti pršut, ribce ili popiti kolu.
    Last edited by Maya; 23.02.2010 at 18:13.

  16. #16
    marta26's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    544

    Default

    maya, totalno se slazem!meni cola cak pomaze zbog zelucanih tegoba

  17. #17
    Administratorica puntica's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,634

    Default

    sir je opasan zbog mogućeg prisustva listerie, koja onda uzrokuje listeriozu a to nije bolest koju želite dobiti u trudnoći.
    dosta je rijetka, ali s obzirom da se u zadnje vrijeme priča o zarazi u austriji, i da su se ti isti 'zaraženi' sirevi navodno mogli kupiti i u hrvatskoj, ja bih izbjegavala

    isto vrijedi i za sirovo meso, a to znači i pršut

  18. #18

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    SZ Hrvatska
    Posts
    1,942

    Default

    [QUOTE=puntica;1551962]sir je opasan zbog mogućeg prisustva listerie, koja onda uzrokuje listeriozu
    jel tu onda spada i moja mila Mozzarella?

  19. #19
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Baš sam nedavno tražila po internetu (radi ovh slučajeva listerije u Austriji i Njemačkoj), izgleda da je mozzarela sir koji se kuha, pa ne bi bio opasan.

    npr.

    "The CDC has recommended that pregnant women avoid soft cheeses such as feta, Brie, Camembert, blue-veined cheesesl and Mexican style cheeses such as queso fresco, queso blanco and panela.
    Hard cheeses such as cheddar and semi-soft cheeses such as mozzarella are safe to consume. Pasteurized processed cheese slices and spreads such as cream cheese and cottage cheese can also be safely consumed. The most important thing to do is read the labels!"

    http://www.americanpregnancy.org/pre...listeria.html+

  20. #20
    inikaaaaaa's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    čakovec
    Posts
    444

    Default

    joj ja jedem posne sireke , pršute i sve što mi dođe pod ruku jedino tunu izbjegavam!

  21. #21
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Kod nas su svi ti svjezi sirevi koji se prodaju po ducanima - pasterizirani, tako da se ne morate toga bojati.
    Mozzarela se proizvodi zagrijavanjem usirenog mlijeka tako da i od nje nema straha.

  22. #22

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    SZ Hrvatska
    Posts
    1,942

    Default

    Mozzarela se proizvodi zagrijavanjem usirenog mlijeka tako da i od nje nema straha.
    joj, hvala ti, mogu znači mirne duše dalje guštati u njoj.

  23. #23

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    81

    Default

    E da sjetih se još jedne stvari koju sam u prvih par mjeseci izbjegavala, ali nema veze s hranom: mačke!!!!!

  24. #24
    ana.m's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Zagreb,wild west
    Posts
    9,219

    Default

    Quote Originally Posted by Maya View Post
    E da sjetih se još jedne stvari koju sam u prvih par mjeseci izbjegavala, ali nema veze s hranom: mačke!!!!!
    Ja njih moram i inače izbjegavati, a u trudnoći se baš grozim njihovih dlaka!

  25. #25

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Rijeka
    Posts
    133

    Default

    a zasto ovo za prsut i sl.?

  26. #26
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Valjda zbog toksoplazme? Suho meso je zapravo sirovo meso.

    Ali zar se ne testiraju životinje na toksoplazmu? Ja sam uvijek mislila da je samo 'domaće' potencijalno opasno.

  27. #27
    andreja's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Najljepši kutak u Međimurju
    Posts
    571

    Default

    cure ne moramo se odreći svih tih "zabranjenih stvari",ali ih možemo rijeđe i u manjim količinama papati. ja se recimo nisam ničega odrekla,jedino se malo bojim salate pa nju uvijek temeljito operem,a pojedem je na tone.

  28. #28
    llella's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    zagreb
    Posts
    1,142

    Default

    a ja jela domaće suhe kobase i šunku,ups

  29. #29
    arilu's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    more
    Posts
    560

    Default

    Negdje sam čitala da se ne preporučuju gljive.

  30. #30
    icyoh's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3,717

    Default

    Ja gljive jedem normalno (šampinjone i bukovače).
    U principu jedem sve što sam jela i inače.

    Colu popijem tu i tamo. Alkohol ne jer ga ni inače ne pijem.

    Mačku ne treba izbaciti iz stana ofkors, samo treba izbjegavati čišćenje kutije s izmetom.
    Last edited by icyoh; 24.02.2010 at 20:04.

  31. #31
    Joss's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Zg
    Posts
    486

    Default

    Quote Originally Posted by Maya View Post
    Ne preporučaju se jesti proizvodi od nepasteriziranog mlijeka zbog te neke bakterije. Ja sam normalno jela sireve i mliječne namaze samo bi prije provjerila na deklaraciji da li su od pasteriziranog mlijeka. U priuncipu to ti znači da izbjegavaš sir i vrhnje domaće s placa. još se ne preporuča jesti termički neobrađeni mesni proizvodi, tzv. naresci, ali sam sam si tu i tamo pojela pršuta i kulena i špeka, a špek mi nekako baš paše u trudnoći pa ga još uvijek jedem. što se tiče ribe, ne preporučaju jesti tunu, ja ju ionako ne volim teško mi sjeda na želudac pa ju nisam niti jela. Morsku ribu bi trebalo pojesti cca 100g tjedno maksimalno zbog količine žive koja je u njihovom tkivu vezana.
    os ostalih stvari ja sam jela sve, samo je bitno da unosiš puno voća, povrća i da što češće jedeš kuhano, a manje naručuješ iz vana hranu.
    Nagdje sam pročitala da nije dobro jesti podgrijanu hranu, što bi značilo da svaki dan treba biti friško skuhano... to je meni bilo neizvedivo jer sam ja na mirovanju i obično skuha mi mm za 2 dana. također imam u frizeru sarme i gotov bolonjez i to si izvadim i prokuham skuham krumpir k tome ili tijesto i imam topli obrok.
    Čak sam negdje čitala da nije dobro jesti jetrenu paštetu zbog toksina koji su u njima, a kad sam bila u bolnici dobili smo i paštetu i ribu.
    Ja sam pripazila na čajeve koje pijem, puno toga sam našla na netu da se smije/nesmije, a ja sam se držala onih vulgaris: šipak ili voćni. ne smiješ uvin čaj nikako jer uzrokuje kontrakcije. Takođr nemoj sjedit u kadi i kupat se, to je dosta opasno.
    Ovo je i moj način prehrane s tim da ja imam svježe skuhano svaki dan ( hvala mama) s tim da bih dodala da ne jedem svježi kupus zbog listerije a zelenu salatu samo doma kad znam da je jako dobro oprana.

  32. #32
    marta26's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    544

    Default

    bila kod gin i da vam prenesem, nije dobro sirek od kumica, al sve te stvari zapakirane u ducanu, no problem! pa tako smatram i za prsut, cim je zapakiran, a da nije od lojzeka iz hiže do vjerovatno je ok. listerija i svjezi kupus, hm, prije toxoplazmoza od njega, sta nije? i od salate?

  33. #33

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    koprivnica
    Posts
    1,264

    Default

    ja sam u prvoj pazila na svaku sitnicu...ni sirevi, ni suhomesnato, ni kupus, ni kontakt s mackama....
    a sad,,,na nista ne pazim..jedem kaj mi se jede jer sam s vremenom skuzila da su to u biti pa ajmo reci gluposti...male su sanse za nekaj...to se sve ipak odnosi na one malo dalje zemlje..mislim da kod nas nema strahe za takve stvari

  34. #34

    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Split
    Posts
    34

    Default

    ja pokusavam pripaziti,uvjek me malo strah toga pa..Ali pada mi napamet ni moja baba nije pazila na to jer nije znala da treba,pa je bilo sve o.k...neznam..a zanima me sta je s ribom koja je npr. slane srdele ili incuni,oni nisu kuhani ni peceni to je znaci tako rec...sirovo..

  35. #35
    Joss's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Zg
    Posts
    486

    Default

    Quote Originally Posted by marta26 View Post
    bila kod gin i da vam prenesem, nije dobro sirek od kumica, al sve te stvari zapakirane u ducanu, no problem! pa tako smatram i za prsut, cim je zapakiran, a da nije od lojzeka iz hiže do vjerovatno je ok. listerija i svjezi kupus, hm, prije toxoplazmoza od njega, sta nije? i od salate?
    http://www.poliklinika-harni.hr/teme...1_pretrage.asp

    evo tu piše za kupus, negdje sam pročitala i za zelenu salatu ali ne mogu naći link.

  36. #36

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    34

    Default

    jutro
    evo mene su upozorili da izbjegavam jetrica. Zanima me je li sojino mlijeko preporučljivo???

  37. #37

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Rijeka
    Posts
    133

    Default

    Talijani sve ovo lisnato povrce namacu u vodi pomijesanoj sa sodom bikarbonom--nisam nikada pitala zasto,mozda zbog tih bestija???

  38. #38
    gorka's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    VG
    Posts
    245

    Default

    ribu je vise nego preporucljivo jesti ali samo i iskljucivo ovu s pocetka hranidbenog lanca (znaci sto sitniju, srdelice i sl.) zbog omegica. To ne ukljucuje ovu konzerviranu, niti usoljenu.
    sunceko je izaslo, pa po malo D vitamina i ribice na plac

  39. #39
    ana.m's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Zagreb,wild west
    Posts
    9,219

    Default

    Ma da, najbolje da ništ ne jedemo!

  40. #40

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Pula
    Posts
    21

    Default

    U trudnoći sam jela što god sam stigla, ali uglavnom sam zadnja 4 mj. trudnoće živjela na kruhu,pašteti i paradajzu. Bilo je ljeto, radila sam i nisam stizala kuhati. I tako svaki dan isto. A beba je živa,zdrava,napreduje ko da sam jela najfiniju i najzdraviju hranu. Prema tome, cure, ne opterećujte se nepotrebnim stvarima. Vaše tijelo će osjetiti ako vam već neka hrana ne odgovara, ali do tada, jedite i uživajte!!

  41. #41
    korky's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    118

    Default

    Ja jedem ama baš sve!!! A što se tiće riba čula sam za one sjeverne ribe tipa haringa, losos da nije preporučljivo....zašto...nemam pojma i jela sam nedavno losos i bio mi je baš fin!!

  42. #42
    Banned
    Join Date
    May 2009
    Posts
    1,455

    Default

    Quote Originally Posted by Trina View Post
    ja sam jela apsolutno sve. I što manje znaš to ti je bolje
    potpis i također.

    sve sam klopala osim nepasteriziranog i proizvoda od nepasteriziranog mlijeka, a toga ima valjda svega 2 % na ukupnom tržištu namirnica, i pauzirala sam od sirove ribe i mesa.

    u sirevima sam se davila svim osim tih par svježih od nepasteriziranog mlijeka (romadur, camembert, brie). ricota i fetta se u 99% slučajeva rade o pasteriziranog mlijeka, dakle sigurne su za konzumaciju suprotno onome što se može naći na 99% web stranica. od nepasteriziranog se mogu naći uglavnom samo u specijaliziranom trgovinama za sireve i to tamo gdje se prodaju u rifuzi. u dučanima su svi od pasteriziranog. tak da, ako voliš, samo navali slobodno.

    tvrdi sirevi (emetaler, gauda etc..) su također od nepasteriziranog ali ne sadrže listerije (provjereno i sigurno !) zbog načina dobijanja.

    također sam svakodnevno jela zelenu salatu, kupus također jako često, školjke barem 1 x tjedno (naravno ne sirove) i svu ribu barem 2 x tjedno (također ne sirovu). dakle jela sam baš sve, osim ovih par stvari - nepasterizirano i sirovu ribu i meso.

    rodila zdravu djevojčicu ko dren, otpornu i žilavu. trudnoća super uredna. nikakve bakterije i ostale "živinice" nisma dobila niti su me napale.

  43. #43
    Žabica's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    715

    Default

    Quote Originally Posted by jagoda1711 View Post
    jutro
    evo mene su upozorili da izbjegavam jetrica. Zanima me je li sojino mlijeko preporučljivo???
    I meni rekli za jetrica. Pretpostavljam da zbog silnih toksina koje jetra inače prerađuje... A pošto ni inače ne volim jetrica nije mi problem izbjegavati ih.
    Za losos sam negdje čitala da se preporuča u trudnoći, kao i za srdele, dok tunu nitko ne preporučuje zbog žive.

    Uglavnom, ja jedem sve što mi se jede, i domaće sireve i kobasice, biftek, pljesnive sireve...U zelju na salati i zelenoj salati se gušim koliko mi je fino...
    Nisam do sada imala nikakvih tegoba, na sreću.

  44. #44
    Banned
    Join Date
    May 2009
    Posts
    1,455

    Default

    Quote Originally Posted by korky View Post
    Ja jedem ama baš sve!!! A što se tiće riba čula sam za one sjeverne ribe tipa haringa, losos da nije preporučljivo....zašto...nemam pojma i jela sam nedavno losos i bio mi je baš fin!!
    davila se u lososu, jako često ga jedemo i njega i srdelice (njaaam).

    inače ne preporuča se jesti samo jedna vrsta lososa, a to je ona divlja, a takvih, neboj se nećeš naći za kupiti po normalnoj cijeni. sve ulovljeno je daleko skuplje od uzgojene ribe. inače baš na sjeveru postoje najveća uzgajališta ribe. i 90% današnje ribe dolazi iz uzgajališta, osim recimo malih ribica tipa srdelica. orada je također uzgojena, brancin također itd...

    a divlja riba (ulovljena, dakle ne uzgojena) se ne preporuča jesti prvenstveno ona velika koja dugo živi jer u otvorenom moru se nakupi previše metala što potencijalno može biti opasno za fetus u prvom tromjesjećju. a losos, brancin, oslić itd.. spadaju u tu skupinu.


    ali dokle god riba dolazi iz uzgajališta može se konuzimrati u trudnoći bez problema. najbolje je naravno uzimati onu iz bio (eko) uzgajališta, te ribice se hrane sa organskom hranom, a ne onim blj mlj glj smjesama. ali ok su i te blj mlj jer nisu štetne (ono ako danas uopće više možemo govoriti o neštetnosti od zraka, vode, hrane itd...), a sadrže sve važno što ribica pruža za razvoj bebe.

  45. #45
    Optimisticna's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    1,832

    Default

    Ne papati pikantno. Ajvar npr.

  46. #46
    MMK's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Sarajevo
    Posts
    498

    Default

    Sada me taman počinje hvatat paranoja jer sam prije 15-ak dana, u 8-oj sedmici pojela par komadića pileće džigarice. Sad ne bih znala reći 50-100g maximalno.
    Je li ko jeo u trudnoći, u prvom tromjesečju i bilo sve ok. ?

  47. #47
    llella's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    zagreb
    Posts
    1,142

    Default

    ma nije to ništa, mislim da se samo ne smije pretjerivati u nečemu, nije da živiš samo na jetricama ili ne znam tuni, bez brige i uživaj.

  48. #48

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    34

    Default

    Quote Originally Posted by MMK View Post
    Sada me taman počinje hvatat paranoja jer sam prije 15-ak dana, u 8-oj sedmici pojela par komadića pileće džigarice. Sad ne bih znala reći 50-100g maximalno.
    Je li ko jeo u trudnoći, u prvom tromjesečju i bilo sve ok. ?
    jesam ja...isto nisam znala, a evo sve ok.
    Otkako su mi rekli da je izbjegavam ne jedem je.

  49. #49

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    34

    Default

    Quote Originally Posted by Optimistična View Post
    Ne papati pikantno. Ajvar npr.
    to nisam znala...ajvar jedem stalno..i više mi godi pikantnija hrana.

    Je li itko išta čuo za sojino mlijeko???
    Last edited by jagoda1711; 02.03.2010 at 00:14.

  50. #50
    mašnica's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    4,354

    Default

    Smatram da se može sve jesti (osim sirovog mesa) dok god je to u granicama normale, bitno da je raznoliko i sa puno povrća i voća.

    Jedem i jetricu i zelje i salate i ribu i sve je sasvim u redu. Zašto ne ajvar? Ja sam ga jela svaki drugi treći dan po možda dvije žličice kao prilog uz nešto i kažem sve je u redu...

Page 1 of 7 123 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •