Citiraj gorka prvotno napisa Vidi poruku
iako sam bila upoznata s "opasnostima" konzumacije ljute hrane, meni je sve ljuto pasalo. jela bi ljuti kruh da je postojao
jedini je problem sto sad imam malca s viskom energije, pa moja mama tvrdi da mi je to kazna sto sam uz rucak sjedala s teglom feferona

ostale potencijalne opasnosti sam ipak izbjegavala, ali da sam imala ovakvu potrebu ko za ljutim, ne znam kako bi to islo

ovo mi je uvijek interesantno kak različito ukusi opale žene u trudnoći. mene je pak držalo kiselo i sve što je kiselkasto. u prvom tromjesjećju sam dnevno mazala po pol do kg ribizla bez ičega, samo tako.

a onda dalje nastavila sa citrusima i da, davila sam se u kefiru. i tu su me isto pokušali isprepadati da jel sam normalna svaki dan piti pola litre kefira jer kefir ima alkohola, a ja sam doslovce čitavu trudnoću svaki božji dan pila po pola litre. međutim to kaj kefir ima alkohola je toliko zanemarivo osim toga i nisko koncetrirano, da takve količine u toj koncetraciji niti ne dospiju u krv i do posteljice nakon što dospiju u želudac.
međutim to je tak, ljudi negdje nešto načuju pa od toga naprave dramu bez da su doista upućeni u stvar pa to netko negdje izvali na netu, pa se eto kroz dogledno vrijeme o tome čak pojavi članak negdje na netu, a internet i inače informacije s interneta su dušu dale za širenje takvih kvazi informacija.

i btw. inače u zemlji gdje sam rodila postoji mogućnost u svakoj bolnici poklanjanja posteljice i doniranja krvi iz pupčane vrpce što doslovce spašave živote. tu mogućnost smo s oduševljenjem prihvatili i mi. nakon što je muž prerezao pupčanu divio se zajedno sa doktoricom kako mi posteljica ima savršenu boju čemu je uzrok između ostaloga i savršenih 9 mjeseci prehrane.

alkohol (vino, piva, žestica) ni kapi, ciagrete ni dim, kofein ništa, a sve ostalo, osim sirove ribe i mesa i nepasteriziranog u količinama u kojima mi se jelo i kako mi se jelo.
dobro, mi i inače ne jednemo masno, posebno ne svinjetinu, niti previše šećera, nti bijeli kruh niti tjesteninu, samo integralno. puno povrća, ribe, voća, orašastih, od mesa uglavnom janjeći i teleći file, piletina i to uglavnom lešo itd...da sad ne nabrajam.

u svakom slučaju mislim da sa uravnoteženom prehranom sa nagibom prema mediteranskoj kuhinji nitko neće pogriješiti niti u trudnoći.

ali niti će dim cigarete, čašica vina ili feferoni, ajvar, jetrica itd.. ubiti fetus ili biti uzrokom rođenja bolesne bebe.