Citiraj gorka prvotno napisa Vidi poruku
cijeli tvoj post mi se svida osim ove zadnje recenice Ne mislim da si u pravu jer oni koji puse su ovisni i puse, oni koji piju su ovisni i piju, a oni koji nisu - ne puse i ne piju niti kada nisu trudni Ne radi se o tome da ce cigareta ili vino u nekim kolicinama ubiti fetus, ali ce i te kako ostaviti trajne posljedece. Npr. za mene je trajna posljedica smanjena porodajna tezina majki pusacica, koja za sobom poteze brojne druge stvari.

Isto tako sam u tvom postu izvadila dio u kojem se ti strogo odrices svih poroka i hranis mediteranski, a drugima govoris da je ok da piju i puse, uf
ha ha, ma znala sam da će se netko uhvatiti za to

gle, ja ti ne volim ljudima držati prodike i soliti pamet trudnicama koje puše kak je to nezdravo, kako direktno kroz placentu dolazi do bebe, kako stvara ovisnost o nikotinu već kod fetusa, kako se odražava na razvoj krnih žila kod bebe itd.. itd...

Svatko je dovoljno pametan za sebe.. i nitko neće prestati s tim jer mu tako kaže neka tamo anonimna forumašica sa nekog foruma.

Ja sam planski prestala pušiti prije trudnoće jer sam željela zatrudnjeti bez te ovisnosti. Inače sam pušila 17 godina i bila lančani pušač , jednu na drugu i jako dobro znam kakva je to hebena ovisnost. 8 dugih mjeseci sam se odvikavala i prošla pakao. mnogi jednako žele ali ne uspiju i nije ima zamjeriti. tko to nije prošao teško će naći razumjevanja, na žalost. osim toga tko sam ja ili ti ili bilo tko drugi da nekome sudimo bilo radi pušenja u trudnoći bilo radi čašćice alkohola ili recimo radi odgoja djece ?

osim toga ja sam rekla dim cigarete i čašica alkohola neće ubiti fetus ili biti uzrokom rođenja bolesnog djeteta, a nisam propagirala pušenje i ispijanje alkhola u trudnoći, a to je drastična razlika, draga moja.