Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Termosica za hranu

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Termosica za hranu

Tražim višedijelnu termosicu za hranu koja bi držala toplinu barem 6 sati. Da se u nju mogu staviti i juhe i kruta jela.znate li možda gdje se može nabaviti?Može i nfo i za jednodijelne, ali da dulje drže toplinu.Od Tupperware-a imam, hvala U Iglu športu kažu da su imali od Ferrina, ali sumnja da će više dobivati. Držala je navodno 6-8 sati.Na njihovoj stranici sam našla ovo, pretpostavljam da je to ta.http://www.ferrino.it/en/homepage/pr...ontainers_2097

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja se spremam kupiti od neckermanna termo-posude (zovu se "Grace" i ima u 3 veličine, najveća je 1,5 litre i dvije manje).To nije baš za nositi sa sobom, ali jest za ostaviti djeci topli ručak kad dođu iz škole. Ne mogu staviti link, dugačak je, a ne vidim ikonice za stavljanje onog url moda.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Imam tri termosice koje odgovaraju specifikaciji, a sve tri su kupljene na odjelima za kampiranje i sve su potpuno plastične jer sam ih uzeo za korištenje u mikrovalnoj. Prije sam ih koristio za "proizvodnju" jogurta, a sada samo za GABA rižu.

Obrati kod kupovine pažnju na način održavanja, jer najčešće nisu predviđene za suđericu.

Ako ćeš htjeti raditi "thermos flask lunch" onda svakako moraju biti OK za kipuću vodu.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Zapravo mi treba da si MM ponese ujutro topli ručak na posao. ide autom pa nije problem transport, samo bih htjela da drži toplinu baem 6 sati

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa Vidi poruku
    Zapravo mi treba da si MM ponese ujutro topli ručak na posao. ide autom pa nije problem transport, samo bih htjela da drži toplinu baem 6 sati
    To se može postići tako da prvo zagrijete samu termosicu vrućom vodom (vrelom), nakon par minuta izlijete tu vodu i ulijete zagrijano jelo. Tako sam ostavljala djeci, i tako sada MM nosi ručak na posao (već godinama).

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

U tom slučaju vrebaj nešto s velikom lakoćom održavanja, jer to ćeš morat češće upražnjavati.
    Alternativno, ili dok se ne snađeš, možeš posegnuti za bilo kakvim plastičnim posudama koje dobro dihtaju i lako se peru u kombinaciji s termo vrećama ili termo piknik ruksacima. ja sam potpuno prešao na termo vreće kad radim jogurt i jako sam zadovoljan. za dugotrajno čuvanje topline zamotam u jednu vreću i sve zajedno strpam u drugu. tako mi bolje čuva toplinu od termosice, a jeftinooooo

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Stvarno? I čuva tak dugo koliko meni treba?
    a gdje da ih nabavim?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj roman972 prvotno napisa Vidi poruku
    To se može postići tako da prvo zagrijete samu termosicu vrućom vodom (vrelom), nakon par minuta izlijete tu vodu i ulijete zagrijano jelo. Tako sam ostavljala djeci, i tako sada MM nosi ručak na posao (već godinama).
    Super fora! Hvala

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa Vidi poruku
    Stvarno? I čuva tak dugo koliko meni treba?
    a gdje da ih nabavim?
    Na opisani način priređeno čuva toplinu od 7 h ujutro do popodne, recimo 14 h (bolje ako je jelo jušno, napr. nekakav gulaš, saft, manestra, grah varivo). Ne znam gdje kod nas nabaviti, naša je došla iz Njemačke prije valjda 20 godina, i od tada funkcionira super. (Doma smo ju koristili dok su djeca bila manja, da ne podgrijavaju na plinu).

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Hvala , ali zapravo je pitanje bilo upućeno Davoru gdje da nabavim termo vreće ili termo piknik ruksake. A ovo tvoje će mi super poslužiti za juhe variva

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Piknik ruksake i torbe na odjelima za slobodno vrijeme u velikim dućanima, a termo vrećice u skoro svim dućanima kraj zamrzivača (služe za transportiranje smrznutih stvari do doma) i koštaju kikiriki. Uzmeš dvije, a najjednostavnije je uzeti veću i manju da ti je lakše trpati jednu vrećicu u drugu

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

joj, te vrećice nikad nisam uzimala za ozbiljno
    znači, uzmem običnu plastičnu posudu, stavim je u termo vrećicu pa nju u termo ruksak i to drži toplinu 6 sati?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Da. Jeftinije rješenje je uzeti dvije vrećice. Posudu zamotaš u jednu vrećicu i onda sve zajedno strpaš u drugu. Drži oko 8 sati.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ovo mi sjajno izgleda.
    Ako netko negdje vidi nešto slično...

http://www.flickr.com/photos/fortunekitty/3097571109/

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

U Mueller-u na Trgu imaju termosice za hranu, ali ovo sto Davor predlaze zvuci puno jeftinije i prakticnije!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Radim ovako kako Davor kaže, ali cijelo vrijeme me muči što toplu ili vruću hranu stavljam u plastiku. OK, valjda je predviđena za to ako se termosice rade od nje, ali ipak...radije bih da je inox ili što već.

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Postoje inox spremnici za hranu (ono u čemu se raznosi hrana iz npr. staračkih domova), npr. u Dioni u Martićevoj (ugao s Tomašićevom) imaju takav set od dvije inox posude (cijena je oko 100 kn).

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

E super! Baš ti hvala. Mislim da bi to moglo biti super!

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

a koliko će taj inox držati toplinu...vidjela sam i ja te posude, baš u toj istoj dioni i nisam stekla dojam da ima tipa duplo dno ili išta što bi čuvalo toplinu...ali nisam gledala izbliza, samo kroz izlog.
    ajde baš javi ako pomnije proučiš i killi kupiš...čine mi se jako zgodne, sad samo da sam ziher da i ispunjavaju svoju svrhu!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ma ja njih i dalje mislim trpati u te vrećice koje Davor spominje pa u termos torbu, ali samo da ne stavljam relativno vruću hranu u plastiku.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Samo da vam kažem koje je moje najbolje rješenje, dosad. Kupila sam u Intersportu dvije termos torbe, plave, ne znam sad proizvođača jer su s MMom na poslu. Jedna veća, jadna manja. od prije imam rostfrajnu (ili tako nešto) termosicu ili Muellera iz koje sam izvadila one dvije plastične posudice i stavljam juhe, variva i sl. direktno unutra. Zatim tu termosicu stavim u malu termos torbu, malu torbu u veliku, a u veliku torbu još pored toga stane posudica i to je zasad super

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja sam kupilla ovu emsa-inu zadovoljna sam. kupljena u muelleru, cijena izmedju 250 i 300 kn, zbilja se ne sjecam tocno

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Takvu imam i ja i onda je još stavima u jednu manju termo torbu pa sve zajedno u jednu veću

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •