Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Mali Lošinj ili Crikvenica

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Mali Lošinj ili Crikvenica

Zanima me na koji se način dobije smještaj i tretmani u navedenim gradovima za djecu bronhitičare?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

preporuka pedijatra - pulmologa, alergologa, ili tko već vodi dijete, znači ne primarni pedijatar
    na osnovu te preporuke primarni pedijatar piše zahtjev liječničkom povjerenstvu
    zahtjev se preda skupa sa med. dokumentacijom
    LP onda to odobrava (ili ne odobrava)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

koliko se čeka to odobrenje, i da li sam možeš birati termine, ako je dijete malo ( 4 godine)?

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

http://ljeciliste-veli-losinj.hr/

evo draga pogledaj tu

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

zanima me da li se ovo odobrava samo bronhitičarima/astmatičarima ili svim alergičarima (moj je kožni atopičar, kuc kuc još nemamo učestalije bronhitise)
    na ovo mi je skrenula pažnju jedna dr., ali se nisam pretjerano raspitivala, još je maaali...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj BebaBeba prvotno napisa Vidi poruku
    http://ljeciliste-veli-losinj.hr/

evo draga pogledaj tu
    Vidim da ste vi tu negdje usput, pa me zanima dal si ti možda bila koji put tam, jer ako se nemože dobiti smještaj na HZZO ( i za roditelja) , jer postoji kakviji jeftiniji apartmanski smještaj, pa bi onda bili svi skupa.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    koliko se čeka to odobrenje, i da li sam možeš birati termine, ako je dijete malo ( 4 godine)?
    Ovo i mene zanima .

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja nisam niti pokušavala, jer su termini po 3 tjedna, a ja ju na toliko ne bih pustila samu. A godišnji nemrem dobiti

mio-mao avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Mi smo bili prošle jeseni na Lošinju 3 tjedna. Termin smo izabrali otprilike s obzirom da su krcati penzionerima i samo 10-15 mjesta je za djecu . Jedino sam čula da roditelji djece sa dišnim bolestima i PP mogu dobiti smještaj preko HZZO-a (znači ako se ne mogu brinuti sama o sebi, do 18. god.), ostali roditelji plaćaju po cjeniku (bez obzira ako su djeca mala, predškolci). To nemogućnost plaćenog boravka roditelju sa malim djetetom objašnjavaju sa mogućnošću ostavljanja djeteta već od 2. god u Crikvenici na bolničkom odjelu...nema šanse da ostavim i dijete od 7 god. a kamoli od 3-4 samo!!!

mio-mao avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Zaboravila sam reći da na Lošinju školarci mogu biti sami, bez roditelja i tada se o njima brinu med. sestre...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj mio-mao prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo bili prošle jeseni na Lošinju 3 tjedna. Termin smo izabrali otprilike s obzirom da su krcati penzionerima i samo 10-15 mjesta je za djecu . Jedino sam čula da roditelji djece sa dišnim bolestima i PP mogu dobiti smještaj preko HZZO-a (znači ako se ne mogu brinuti sama o sebi, do 18. god.), ostali roditelji plaćaju po cjeniku (bez obzira ako su djeca mala, predškolci). To nemogućnost plaćenog boravka roditelju sa malim djetetom objašnjavaju sa mogućnošću ostavljanja djeteta već od 2. god u Crikvenici na bolničkom odjelu...nema šanse da ostavim i dijete od 7 god. a kamoli od 3-4 samo!!!
    A kak ste onda vi bili s njima, si kaj plačala ili?????

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi idemo u crikvu uvijek ambulantrno. dakle tvoja dokica ped. ti napise uputrnicu za ambulantno lijecenje, putni nalog a smjestaj si sam nadjes, izvan sezone pored ljecilista vrlo povoljno oko 100 kn za app.. i onda ides ti s djetetom na inhalacije i preglede. ostalo ste slobodni. mislim i djeca na smjestaju nemaju nista vise obveza i terapija od ovog, sve je isto a zajedno ste i na terapije ga vodis ti. odlicno. putni trosak mi pokrije dio smjestaja. termin biras.nema komisije.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Lunahor, e baš sam tebe tražila, nikak pp do tebe, znaš li ti možda kakav apap ( Crikvi)u toj blizini, jer se već mučim par dana, a išla bi onaj tjedan prije Uskrsa i za Uskrs ostala dole ( imam go , pa da iskoristim). Ajde mi se javi, molim te!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I doktorica nam je predložila da bolje da idemo u Crikvenicu, ima li tko dalje kaj blizu za iznajmit od 28.3-10.4. ove godine, ajde hitno mi je !

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

LUnahor, ajde zanima me sve u svezi putnog naloga, pa ako imaš volje da mi to posasniš.

Hvala!

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma samo ju trazis putni nalog uz uputnicu i ovjeris ga tamo i poslije predas na hzzo pa ti vrati lovu za put, oko 600-800 kn iz okolice zg.. cijena busa za tebe i dijete. ne znam ti ko ti iznajmljuje app al sam pricala s zenama dok smo bili pa su mi rekle da odsjedaju za 100 njak kn po danu. ja imam vikendicu u selcu pa putujemo od tamo. probaj pitat sestre u bolnici kad se narucujete za termin.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Lunahor, jel vi baš idete tam kad je kakav problem ili u boljoj fazi?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi idemo na ljetovanje jer imamo vikendicu svake godine, od 15.6. a onda i svaki dan na inhalacije. ne cekamo probleme nego nam je to pod redovno.kad je isla u vrtic otisli bi i u 9 mj, a sada zbog skole ne mozemo pa cemo samo preko ljeta.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to je uglavnom dobra faza u 6 mj. tj njoj ti krecu s pocetko 4 mj problemi i traju jos i 6 mj a onda se smiri pod inhalacijama...

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

najvise mi se svidja sto imamo redovne kontrole , svaki tjedan pregled kod doktora. imaju ti oni forum , otidji na njihove stranice i odgovara ti dr buljevic

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nama je lošija faza od Badnjaka do sredine 4 mjeseca , svakih točno mjesec dana ,te sredinom 10 mjeseca što se tiče disanja, . A koža je u zadnje dvije godine totalno poludila od 4mjeseca do sredine 5 , pa se poslije malo sredi.
    Da li su inhalacije različite u boljoj ili lošijoj fazi, jer kod nas nikad ne znaš kad je bu kaj strefilo.
    Inače sam doktoru poslala poruku da se nadam da mi bu je i vratil.

PLanirala sam otići na dva tjedna za Uskrs, još sutra ću nazvati bolnicu da dogovorim kaj bi još tu trebalo, pa ako bude dobro možda u ljeto opet otiđemo dolje.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Lunahor, ajde još jedna mala pomoć oko putnog naloga evo ovo sam izvukla
    http://www.hzzo-net.hr/dload/tiskani...1_28082009.pdf

http://www.hzzo-net.hr/03_01_10.php

pa me zanima: pod vrstom prevoznog sredstva mi se piše AUTOBUS?
    i koji trebaju biti prilozi ( tam se spominje putna karta - za skuplje prevozno sredstvo, i dokaz za uplaćeni doprinos)

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

podižem jeli tko bio jesenas u crikvenici
    kakvi su dojmovi
    ne mogu nikako skinuti cjenik s neta pa ako netko ima kakve informacije molim nek se javi
    ovo nam je za sad plan puta: dvije cure jedna od 4 i kusur i jedna od skoro godinu dana!!
    vidim da treba skupiti svu med. dokumentaciju, uputnice i sl.
    ako se ide privatno kako se naručit za pregled i obradu

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi bili privat u kući cca 10 minuta iznad i svaki dan dolazili na terapije i vježbu
    naručili se prek broja koji je na njihovoj stanici.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •