Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: a je li moguce odbit drip...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno a je li moguce odbit drip...

...naravno, ako nije medicinski indiciran?
    cula sam od prijateljice da je u KB Split drip rutinska stvar...a ja ga ne zelim...

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mene su na zadnjem porodu pitali želim li drip ili da sve ide svojim tokom
    ja sam drip prihvatila i ako opet budem rađala prihvatit ću ga opet, al ne vjerujem da ću više rađat

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pošto sam prvo dijete rodila na drip koji je bio dogovoren 2 dana nakon termina čisto zato što sam htjela što prije vidjet svoju bebu, a sve prijateljice i poznanice su rodile u roku od 4-5 sati (prvo dijete), računala sam bolje jači trudovi, a krače trajanje poroda. Na kraju sam imala užasno bolne trudove, a porod je trajao 12 sati
    Sad mi ne pada na pamet drip ni pod razno, čekat ću svoje trudove, a porod koliko traje da traje. Počevši od moje mame, moje sestre i svih ostalih koji su imali prirodne trudove i pri kraju im dan drip, rekli su da se ti bolovi ne mogu usporedit.
    Na tečaju sam pitala zašto se daje drip da se ubrza porod ako je s bebom i mamom sve u redu i ako se otvara malo sporije, ali ipak otvara - odgovor je bio pa nekad se mora, pa nekad je bolje, pa brlji, brlji ... muljaža.
    Uglavnom ovaj put nema šanse da mi ga daju!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

arijana, pretpostavljam da nije isto ako se drip daje da izazove porod i ako je porod već počeo. ja sam na dripu imala 3 i pol sata sasvim podnošljivih trudova, ali sam došla puknutog vodenjaka i otvorena 5 cm. doduše, niti ne znam kakvi su prirodni trudovi, možda bi bili još manje bolni. ali, iskreno, ne bih voljela provesti sate i sate u rađaoni čekajući trudove, a držali su me non-stop na ctg-u radi zatka.

uopće ne navijam za drip uvijek i svakome, samo želim reći da ne mora biti grozan.

i da mi porod napreduje nekim normalnim tempom, da mogu hodati, hopsati na lopti... pokušala bih se izboriti da mi ne daju drip.

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imaš pravo odbiti bilo koju intervenciju.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    arijana, pretpostavljam da nije isto ako se drip daje da izazove porod i ako je porod već počeo.
    Pa naravno da nije isto - to sam navela kao svoje iskustvo s dripom i svoju glupost.
    U tvom slučaju radi zatka je koliko toliko opravdan, valjda, ali nervira me kad sve ide normalno, a oni požuruju da "odrade" poso što prije.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Drip ne daje nikakvu garanciju da ce porod trajat krace ali skoro pa garantira da ce bolit vise nego sto bi inace bolilo.

Ja sam radala na drip 12 sati (i na kraju zavrsila na carskom) i ne bih hvala tu bol da ne moram. Bez dripa sam na drugom porodu radala cetiri-pet sati. Da je bolilo, je. Al to je skroz drugacija bol od boli na dripu. Tvoja je. Tocno je tako osjetis, da je tvoja, a ne da ti je netko nanosi. I lakse ti je onda s njom se nositi.

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koliko ja znam, upravo se kod zatka ne bi smio davati drip. Ako ide prirodno, ide, ako ne ide, treba se ići na carski. Ako nekog zanima, mogu staviti linkove.

Luce, zakon o pravima pacijenata ti daje pravo pristati na neku intervenciju ili je odbiti, tako da je odgovor na tvoje pitanje - da.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

vedranav, to nisam znala.

mislim, išlo je prirodno kad sam došla u rodilište napola obavljenog posla :namig:, samo tko zna kad bi krenuli trudovi (ni pregled, klistir, dva sata šetnje... ih nisu potaknuli). u svakom slučaju nije bilo nikakve indikacije za carski.

a bol nisam osjećala kao nametnutu, lijepo sam osjećala valove, početak, vrhunac i popuštanje, sve u trbuhu... ni trena nisam gubila kontrolu niti poželjela nešto protiv bolova.

ne, ovo nije reklama za drip - i dalje bi mi bilo draže da sam rodila prirodno, ali doma ili u apartmanu s mužem i babicom. diže mi se kosa na glavi na samu pomisao da se potežem po rađaoni tko zna koliko, pa još svezana za krevet...

no, to je moje iskustvo... a mislim da se u velikom broju slučajeva drip daje samo da se ubrza porod i rodilja otpremi iz rađaone po kratkom postupku. luce, možda bi pomoglo da složiš plan poroda i proradiš ga s doktorom koji te primi.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja sam pak Dorotheu rodila na drip, a Luku sa svojim prirodnim trudovima. Nije za vjerovat, ali ovodrugo je bilo puno bolnije, drapali su me trudovi istog intenziteta 4 sata, sa dripom je bilo polagano i osjećala sam svaki kao što i ms.ivy opisuje, najjači su trudovi bili za izgon isto je trajalo 4 sata...
    Ma svaka je od nas drugačija i svaka se različitim tempom otvara, prag boli je drugačiji, eto otuda i drugačija iskustva pa nije za uspoređivati

Početno

Ja sam u oba poroda odbila drip, sve do samog krajaPrvi porod sam završila prirodno, trajao je samo 4,5h, ali drugi je počeo u 2 ujutro i šorali su me trudovi punih 13h, tako da sam na kraju kad smo već tiskali sama rekla 'dosta, idemo završit lagano, dajte mi nešto jer ja sama više ne mogu'...na kraju sam koknula valjda tri boce dripa, bol je bila jaka, ali meni je već stvarno bilo svega dosta...

Čak me doktorica u jednom trenu pitala 'hoćete samo prodisat ovaj trud da se odmorite', na što je reakcija bila 'ma jeste normalni'

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

A čovječe... prvi toliko kraći od drugog i lakši, ako sam dobro skužila! Ludnica!

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

a bol nisam osjećala kao nametnutu, lijepo sam osjećala valove, početak, vrhunac i popuštanje, sve u trbuhu... ni trena nisam gubila kontrolu niti poželjela nešto protiv bolova.
    Kod mene je isto bilo tako! Sve sam lijepo osjećala. Dobro ne znam kakvi su pravi trudovi, ali ja sam imala osjećaj da su i ovi moji pravi.
    Ja sam dobila drip jer sam se već dost otvorila, a od trudova nije bilo ni T. Vjerovala sam da doktori znaju najbolje, pa sam i pristala da mi daju drip. Nije me strašno boljelo. Možda zadnjih pola sata prije izgona, ali i to je bilo izdržljivo. Niti ja nisam za drip ako se baš ne mora, a kod mene je izgleda trebalo i nije mi žao. Sve je bilo gotovo za manje od 4 sata.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo da velim da niti ja nisam kuzila da drip trudovi nisu "moji" trudovi dok nisam isprobala "moje" trudove.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ne, ovo nije reklama za drip
    Grrr, ms. ivy, radi takvih pjesničkih priča moje prijateljice sam i navalila na drip
    U tih 12 h sam joj skinula sve s neba na zemlju.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

arijana

čuj, možda bi tebi i "prirodni" porod bio bolniji od mojeg. u mojoj obitelji žene rađaju ko od šale.

ali nadam se da ćeš ovaj put roditi kao na onom topicu - bez trudova, malo stisneš i hop, eto bebe!

Dolca

Početno

Bolnice su organizirane tako da prihvate i lijekovima tretiraju dublje strahove žena tijekom porođaja. Međutim time se samo medikalizira porođaj. Bolnice su projektirane tako da nas "spase" od nelagode i neprilika, a to je shvaćanje porođaja kojem društvo kolektivno pridonosi. Bolnička porođajna praksa teče glastko zbog našeg divljenja tehnologiji i našeg straha od porođajnog procesa. Liječnici su jako sklovi koristiti se tehnologijom da "poboljšaju" ishod u porodiljstvu, jer naša kultura vjeruje u superiornost tehnologije nego u prirodnu mudrost tijela, više nego iskustvu žene o njoj samoj, više nego dobro dokumentiranim spoznajama o koristi topline i ljubavi tijekom porođaja.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja sam dobila drip jer su me moji trudovi u 7 i pol sati otvorili 1 cm, dok je došao i pitao hoćemo probati malo sa dripom, a ja sam bila nestrpljiva i pristala, za dva i pol sata se otvorila skoro 6 cm. Trudove, kao ni svoje gotovo nisam osjećala, mislim bolilo je ali ni blizu onoj boli koju su mi mame koje su rađale na drip opisale, možda zbog injekcije Dolantina, mada navodno ni ona ne može ublažiti bol kod dripa.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

porod bez dripa je zakon,vjerujte.

1.trudovi užasno jaki,svake 2 min.ja otvorena 1,5cm.dali mi drip...koma.imala sam osječaj da su se moji trudovi i oni neki umjetni stopili u razarajuću bol.
    2.porod-prirodni trudovi,pravilni...točno sam znala kad je pauza,a kad će opet zaboliti-milina
    3.porod-mekonijska plodna voda,bez trudova,inducirani porod.dobila drip i imala samo 1,5h trudove,ma šta trudove,imala sam osječaj da je to jedan trud koji ne prestaje ti sat i pol.bol,bol bez ijedne pauze,bez sekunde predaha.

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja sva tri poroda su bila s dripom
    i za nevjerovat koliko su trudovi u sva tri bili razliciti. valjda ovisno o doziranju, ne znam.
    ako cu ikad imati jos jedno dijete, definitvno cu se pobrinuti isprobati svoje vlastite trudove.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •