Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: pomoc, pomoc

amly avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno pomoc, pomoc

Vec dva dana trazim po internetu, ali nikako da nadem....nadam se da cu od vas dobiti odgovor. Ovaj mj. sam na klomifenu, jucer sam imala kontrolu (promatranje spermica), na zalost oni u meni nisu uopce pokretni. Dok. je nasla samo jedan i nije pokretan. MM je prije mj. dana radio spermiogram i bio je odlican. Izgleda da moja tekucina ubije sve spermice. Dali netko ima isti problem kao i ja? Iduci termin imam tek za cetiri tj., ali to mi je dugo za cekati.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ali ja ne kužim kak je ginekologica vidjela u tebi da oni nikamo nejdu??? Kakva je to bila kontrola.
    Inače kada sam ja promijenila doktoricu u koju više nisam imal povjerenja, drugi dr, čim je stavio ono željezno u mene, i uzeo sluz, rekao mi je (što sam ja pretpostavljala 2 godine i govorila svojoj gin., ali je ona tvrdila da je to normalno) "Dijete drago, pa ti s ovakvom sluzi niti nemožeš ostati trudna, pa ti odmah na početku ubiješ sve spermije". Ali to je bila teška upala ko zna čega, duuugo godina, koju sam izlječila za manje od mjesec dana, ali zbog toga sam bila na laparaskopiji koja je bila grozna, upala napravila svega i svačega po svemu, a tada sam imala samo 24 g.
    Posljednje uređivanje od vinalina : 23.02.2010. at 23:32

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja sam cula samo za PCT ali to gledaju u labosu.....par sati nakon odnosa uzmu bris koliko se sjecam...

H2O avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

To je PCT,ja sam ga treabala davno raditi ali nisam uspjela.Došla sam kasno jer se taj test treba raditi 3 sata nakon odnosa.A meni to nitko nije rekao .Kasnije nisam ni išla,promjenula gin. i nije me nikad poslao na taj test.Znam da sam i ja tražila po netu i nisam baš nešto posebno našla.nadam se da će ti cure pomoći,koje su upućenije u to.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

ja sam ga nedavno radila,uglavnom nakon odnosa u roku od sat vremena morala sam doć do svog ginekologa,on ti uzme bris i gleda pod mikroskopom dali su spemiji pokretni ili ih sluz ubije

meni u nalazu piše PL-test uredan

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

čula sam za to i moja sestrična je išla na takav pregled poslije odnosa tada je sve bilo ok ali ona još nije T

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

U svakom slučaju, ako i postoji taj problem sluzi, on bi se ionako mogao zaobići IVF-om, a moguće je i da je dr. pogriješio!

zedra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Da, to je postkoitalni test...radi se i do 12 sati akon odnosa,,,
    a cervikalna sluz se zaobilazi i najobicnijom inseminacijom...
    i ako je to jedini problem, bit ćeš nam trudna brzo...
    ne sekiraj se!

ZAUZETA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

koliko sam ja pratila taj problem na forumu, taj test uopće nije pouzdan i bolje ga zanemariti i uopće ne ići na njega

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Amly, ja sam čula komentare cura da ne znaju kome je taj test ispao dobar. Mislim da ti stručnjaci u MPO-u to ne rade. Moja poruka: odi kod ginekologa koji je baš specijaliziran za MPO jer vrijeme je najdragocjeniji resurs u potpomognutoj oplodnji.

Samo kao putokaz:

- žena ispod 35 ako ima nezaštićene odnose i unutar godinu dana ne zatrudni treba se javit giniću specijalisti za nepdlonost;
    - žena preko 35 to isto unutar 6 mjeseci;
    - u pravilu se rade 3-4 ciljana odnosa;
    - 3 AIH-a (inseminacije);
    - nakon toga se planira IVF;
    - zbog jako lošeg zakona u RH, ako nisi mlada (tj. ako si preko 35), savjetovala bih ti uz javljanje nekom stručnjaku za neplodnost u Hrvatskoj ODMAH pralelno javljanje nekome u inozemstvu (Prag - nema liste čekanja; Ljubljana - nema liste čekanja; Maribor - lista čekanja od godinu dana).

Gledanje te sluzi je passe metoda, masu žena zabrijalo da ubijaju spermiće, okani se toga.

Eto, sasvim sam politički nekorektna i konkretna.

Sretno!

P.S. Ako si u BIH, cijelu BIH zaobiđi. Tj. ne znam di si. Ključ za dat dobar savjet nije gledanje spermića u tebi, nego to di si, pa te uputit da se javiš onima kod kojih nećeš gubit vrijeme i bavit se minornim stvarima (ti testovi).
    Posljednje uređivanje od ina33 : 24.02.2010. at 10:03

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ja prvi put cujem sad, da postoji to da sluz moze ubiti spermice , kako ,kakva sluz?....
    pa zar i to??......ako su te pretrage tocne,pouzdane,,zasto ne bi svi isli na te pretrage...
    jos sad da i o tom razmisljam

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Amly, ja sam čula komentare cura da ne znaju kome je taj test ispao dobar. Mislim da ti stručnjaci u MPO-u to ne rade. Moja poruka: odi kod ginekologa koji je baš specijaliziran za MPO jer vrijeme je najdragocjeniji resurs u potpomognutoj oplodnji.

Samo kao putokaz:

- žena ispod 35 ako ima nezaštićene odnose i unutar godinu dana ne zatrudni treba se javit giniću specijalisti za nepdlonost;
    - žena preko 35 to isto unutar 6 mjeseci;
    - u pravilu se rade 3-4 ciljana odnosa;
    - 3 AIH-a (inseminacije);
    - nakon toga se planira IVF;
    - zbog jako lošeg zakona u RH, ako nisi mlada (tj. ako si preko 35), savjetovala bih ti uz javljanje nekom stručnjaku za neplodnost u Hrvatskoj ODMAH pralelno javljanje nekome u inozemstvu (Prag - nema liste čekanja; Ljubljana - nema liste čekanja; Maribor - lista čekanja od godinu dana).

Gledanje te sluzi je passe metoda, masu žena zabrijalo da ubijaju spermiće, okani se toga.

Eto, sasvim sam politički nekorektna i konkretna.

Sretno!

P.S. Ako si u BIH, cijelu BIH zaobiđi. Tj. ne znam di si. Ključ za dat dobar savjet nije gledanje spermića u tebi, nego to di si, pa te uputit da se javiš onima kod kojih nećeš gubit vrijeme i bavit se minornim stvarima (ti testovi).
    Potpisujem od riječi do riječi. Ovo ti je najiskreniji i najkonkretniji savjet koji si mogla dobiti.

H2O avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

U potpunosti potpisujem Inu

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Potpis na inu! Nikad nisam čula da je netko radio taj test.

H2O avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ma da,malo koji gin to preporučuje.Ovaj koji me mene slao na to je rekao da sam odma kod njega došla da bi već bila trudna (prirodno),hihihihi.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja radila taj PCT u RIjeci prije par god. valjda su oni tamo "stara škola" pa rade nešto što se drugdje već odavno ne radi...gdje si ti išla Amly?
    Uglavnom dr mi je na ultrazvuku vidio da spermići plivaju i ne sjećam dal su mi radili bris, a nije ni bitno očito da nisu plivali dovoljno dobro kad se još nije desila trudnoća.
    Ja jesam čula da ako sluz dobra da pomaže spermijima da prije nađu cilj, ali ne bih baš rekla da ih sluz "ubija" no nemoj se time opterećivati to se lako zaobilazi sa MPO ako ne dođe do trudnoće prirodnim putem u roku od 1 god.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Iskreno, vjerojatno je taj test i dio buffera jer se ne mogu svi potrebiti pripustiti IVF postupcima.

Svima poručujem - ne brijite oko te sluzi, nego se koncentrirajte na to kako dospjet čim prije u nekav konkretni postupak.

Mislim - koja korist od tog testa? Nema nečeg što se može ubrzigat u vaginu da ne "ubija" spermije (ovo mislim SAMO FIGURATIVNO). Treba krenut gore po spirali tehnologije koju MPO nudi, a ne visit na tome kako bidni spermići ne mogu plivat i sl.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

U načelu se slažem sa Inom ali mogu doktori i zakomplicirat stvari tipa: meni je PCT bio koma, nije bilo pokretnih spermija.
    Trudila sam se ne sekirati se previše jer sam čula da je test nepouzdan ako se ne izvede baš na samu ovulaciju itd.
    No mi nismo imali nikakvu dijagnozu i neki dr-i su čak izbjegavali IVFove(iako smo mislili da je vrijeme da idemo na njih) dajući nam nadu da uspijemo u kućnoj radinosti. A tu se opet postavljalo pitanje da li je moguće i u kućnoj radinosti kada plivači (unatoč super spermiogramu) zakažu kada se nađu u cervikalnoj sluzi. Uglavnom mi se to motalo po glavi.

No eto, srećom, na kraju je naš 3. IVF uspio a do tada su me "maltretirali" sa 6 inseminacija

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    I
    Mislim - koja korist od tog testa? Nema nečeg što se može ubrzigat u vaginu da ne "ubija" spermije (ovo mislim SAMO FIGURATIVNO).
    slažem se i vjerujem da je to jedan od razloga zašto je ova metoda "passe".

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Isto tako, korisno je znati da, primjerice, riječko područje, a nekad i splitsko, radi 5-6 AIH-ova, dok ZG (barem prije je tako bilo) oko 3, to bi bio neki standard i po Slovencima, ako sam shvatila. Riječko područje je pred nekog vremena tražilo ženama i UZV i RTG HSG (nisam popratila jesu li bili nekakvi specijalni slučajevi, ali primijetila sam da je bilo relativno puno žena).

VV zna blokirat dugotrajnim istraživanjima spermiograma, pa se treba koji put samoinicijativno otrgnut od androloga na putu prema giniću (ako ide).

I tako. Treba škicat naokolo, uzet koji put stvari u svoje ruke, barem zamolit može li to malo brže, ako ne može, uvest neku paralelku u vidu privatnika ili inozemstva, ako se može, ili barem biti svjestan da se neke stvari rade zato jer jednostavno nema budžeta za pokrit optimalne potrebe sviju pa onda se aktivirat unutar Građana protiv MPO zakona. Tj., neke se stvari rade ne jer je medicinski indicirano u svakomk konkretnom slučaju, nego jer nema budžeta i naši doktori ne mogu ga izmisliti. Na žalost.

amly avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

hvala vam svima na brzim odgovorima. kod mene je cijela situacija malo slozena;
    normalno kada nakon godinu dana ne dodze do trudnoce prvi korak je laparo. kod mene su poceli sa ICSI pa IVF, pa sam promijenila doktora i onda je on rekao prvo sto cemo sada uciniti je laparo. kada sam to ucinila i nakon pola godine se nije nista dogodilo onda mi je on ponudio da probamo s klomifenom. ovo mi je drugi mj. na klomifenu i morala sam sutradan nakon odnosa doci da oni prate tu cer. sluz. moj dok nije bio taj dan tu, tako da dok. koja ga je mjenjala nije mi tila puno reci. u svakom slucaju mi je rekla da je slijedeci korak inseminacija. jos bi me zanimalo da li je nekome doktor rekao ist sto i meni, ali da je ipak doslo do prirodne trudnoce?.....jos jednom, puno vam hvala na odgovorima

Nene2 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Za ovakav redoslijed stvarno nisam čula - nikad! Osim u slučaju da je suprugov nalaz od jako lošeg (indikacija za ICSI) došao do normoospermije, pa je moguće doći do ciljanih odnosa i inseminacija. Nije mi je jasno o kakvom se dr radi, da li je to ginekolog ili specijalista za reproduktivnu medicinu. Ako je samo ginekolog, promijeni ga i pročitaj inin post. Mislim da te razvlače, a to je gubljenje vremena.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •