-
Koliko se ukupno imena i prezimena može uopće imati? Dva ili tri?
Ja sam sebi doslovno skratila muke prilikom udaje time što sam uzela MMovo prezime - imam dva imena i dva prezimena jer moji roditelji nisu bili vjenčani kad sam se rodila a tata je malo popio kad me išao prijavit pa je službeniku automatski rekao nek doda odmah i mamino prezime iako su se dogovorili da ću nosit samo njegovo...Mama je dvije godine kasnije uzela njegovo i odbacila svoje
i uvijek sam morala objašnjavat odakle mi to drugo - najzabavnije kad sam postala punoljetna pa bi ne pitali 'a vi ste gospođo udani?'
Tako da mi je bilo previše samo dodati MMovo prezime, a da moram birat između dva stara pa onda dodat MMovo bilo bi mi glupo. Mojim roditeljima je bilo svejedno, mami čak prirodno da uzmem MMovo, MMu je isto bilo svejedno, njegova mama je nešto tupila oko dodatnih potvrda zbog dokumenata i putovanja s djecom - ništa od toga mi nije bilo bitno.
Ja sam MMovo prezime uzela jer ga volim, i ponosna sam na to što nosimo isto prezime. Njemu je ipak bilo drago što sam to odlučila (nije znao do zadnjeg trena kod matičarke što ću reći), i pričali smo o tome i vjerujem da bih ostavila njegovo prezime sve i da dođe do raspada sistema.
Što se tiče srednjoškolskih i drugih prijatelja, brojeve mobitela nisam mijenjala barem 4 godine, a svi imaju barem jednu adresu u Splitu na kojoj me mogu kontaktirati jer su svi znali tko i gdje su moji baka i dida. Ako sam s nekim i izgubila kontakt, to je iz drugih razloga, i opet, svi imaju barem jednu osobu koju mogu pitat za moj novi broj, nije da ga baš selektivno dijelim.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma