Results 1 to 5 of 5

Thread: Nikako da ukinemo noćno....

Default Nikako da ukinemo noćno....

Prije mj dana moj dovogodišnjak je prekinuo s dojenjem danju... izmislila sam neku priču, da je cica prljava i slično tome i u jednom danu je jednostavno to prihvatio i prestao dojiti. Ali večer i noć su nam od tada katastrofa...on se uspavljuje na cici navečer, odspava od 9 do 2 a ostatak noći provodi sa redom spavanja,redom cicanja... čim se malo razbudi tokom noći traži cicu za ponovno uspavljivanje.
    voljela bih da prekinemo to, jer zbilja više ne mogu biti neispavana a i da ne govorim o tome koliko me kralježnica boli jer sam cijelu noć ko kifla kraj njega.

Da li čekati da prestane sam, jer je s obzirom na dosadašnje nacicavanje stanje sad super... ili jednostavno moramo nekoliko noći izdržat plakanje dok se ne navikne na novonastalu situaciju...

Hvala vam....

bobaibeba's Avatar

pa,moj grga je isto tako negdje blizu 2 godine prekinuo dnevno cicanje,jer je cicao većinom iz dosade ili navike kad god bi ja sjela na kutnu garnituru u boravku,pa sam ja osmišljavala svakakve aktivnosti kad bi mu cica pala na pamet i tako je prestao dojiti danju,a i počela sam raditi pa me pola dana nije bilo.Uspavljivao se na cici evo skoro do 4 godine,ali je sa 2 godine i mjesec dana prestao cicat po noći,odnosno nije se više budio noću a i kad je znala sam ga pogladit i nastavio bi spavat,cice se ne bi ni sjetio iako je i dalje bilo obavezno uspavljivanje na cici.Prvih par noći je sam od sebe prespavao po cijelu noć,a onda kad bi se znao tu i tamo uskomešat po noći i na početku tražit ciku ja bi mu rekla:ajde spavaj zlato mama je tu,mama će te dragat i malo bi ga pogladila po leđima i on nije plakao nego bi dalje zaspao.On bi tražio cicu u početku a ja ju nisam ni spominjala,ni da spava ni da ne valja,nego sam mu se samo znala javiti da zna da sam uz njega.Nakon nekoliko dana više nije ni tražio cicu po noći.Jedino kratko vrijeme nakon što sam rodila seku znao je tražit ujutro kad bi se ona razbudila i cicala a onda sam mu dala da se ne bi osjetio zapostavljen jer me nije bilo 3 dana i onda sam došla sa sekom,pa da ne bi bio ljut na seku.Ali to ga je brzo prošlo.Samo polako,ako ne želiš traumatičan prekid znaj da ne možeš to ostvariti u jednom danu ili preko noći ali im ne treba ni predugo ako im par puta ne daš i skreneš na drugu temu bez da ga rasplačeš ili ražalostiš.

Moj je sin ovih dana navršio dvije godine. I mene boli kičma od noćnih podoja, da ne govorim da mi nedostaje 8 sati savanja u komadu. Do prije 2 tjedna: cicanje za dobro jutro, kad se vratim s posla, popodne ako mu je dosadno, navečer za uspavljivanje u 21, oko ponoći, u 3, u 5, oko 7, pa za dobro jutro... Ovaj ritam držimo punih godinu dana.
    Odlučila sam ukinuti noćne podoje. Dojim u ponoć kad dođem u krevet i ne dam mu cicu do 6, 7 ujutro. On se budi u tri i u pet, malo plače, ali zaspi. Spava s nama pa ga mazim. Kažem mu da cica spava, da će cicati ujutro. Uglavnom, još nije prespavao noć u komadu ali idemo prema tom cilju.

litala's Avatar

moji ovih troje dugosisaca nisu prestali dojiti po noci dok nisu - prestali dojiti, uopce...

sjecam se da sam s ceznjom citala mame koje napisu "nakon godine/dvije/tri je smanjio podoje na jedan-dva-pet u danu i za uspavljivanje..." joj, meni je to bilo nesto tako zeljeno a neostvareno...

ova cetvrta ne doji od polovice prosinca. isto - prestala (na moju inicijativu) preko noci i dana kompletno dojiti i ja uopce ne znam, nit sam uspjela ikad postici, da mi djeca "smanje" podoje - ni dnevne ni nocne... nikakva mazenja, pricanja o cici i spavanju, noci, mjesecu, zvijezdama nit inom nije ni kod jednog pomagalo...

drzim fige da nadjete svoj nacin i da bude sto laksi za oboje

.kala.'s Avatar

Quote Originally Posted by iva1602 View Post
    ... čim se malo razbudi tokom noći traži cicu za ponovno uspavljivanje.
    ...

Da li čekati da prestane sam, jer je s obzirom na dosadašnje nacicavanje stanje sad super... ili jednostavno moramo nekoliko noći izdržat plakanje dok se ne navikne na novonastalu situaciju....
    izdrži malo dok se ne navikne.
    to što traži cicu kad se probudi je stvar navike.
    ja sam svog malenog počela priljubljivat uz sebe, i kad bi osjetio toplinu mog tijela, zagrljaj to bi mu bilo dovoljno da nastavi spavati.
    no naravno, trebalo je pretrpiti i plakanje...

bitno je samo da si ustrajna.
    (ja sam u nekoliko navrata posustala čisto zato jer sam bila preumorna i nije mi se dalo slušat plakanje. to nije bilo pametno)