Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: problemi s bljuckanjem

jella avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno problemi s bljuckanjem

poštovane,
    moj maleni će za 10 dana napuniti 4 mjeseca. u zadnje vrijeme primjećujem nekakve čudne (ne)pravilnosti s bljuckanjem nakon dojenja noću. naime, par dana je sve ok, napapa se, podrigne, bljucne vrlo malo i nastavi spavati. zatim par dana ne bljuca uopće, podrigne i to je to. a evo zadnja dva dana (noći) to su slapovi niagare odmah nakon dojenja, pa zaspi. taman što ga spustim u krevetić (spava na trbuhu), ponovno bljucne ali malo manje. ponovno ga uzmem, stavim čistu podlogu na kojoj spava, uspavam... i tako dva-tri puta. naravno, nakon svakog puta sve mu je teže zaspati a meni sve teže ostati mirna.
    pretpostavljam da nije ništa ozbiljno, ali ne kužim zašto se to događa iako sve radim jednako od prvoga dana. možda glupo pitanje ali, trebam li se zabrinuti?

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Moja curica sad ima deset i pol mjeseci i bljuckala je poprilično mnogo sve do negdje 7mj starosti..tada smo već papali mislim dva obroka dnevno, dakle kruću hranu koju nije tako lako bljucniti kao što je to slučaj s mlijekom. Bila sam poprilično zabrinuta jer to se događalo do 10-15 puta dnevno, čak i sat,sat i pol poslije obroka. Probali smo i sa zamjenom mlijeka, ali ništa nije pomagalo. Prvih pet mjeseci pila je moje mlijeko na bočicu,a onda više nisam imala snage za izdajanjem pa smo prešli na adaptirano mlijeko. No uvijek ista priča sa bljuckanjem. Rekla sam i pedijatrici a ona mi je odgovorila da ima neke djece koja češće bljuckaju no da me to ne treba zabrinjavati jer će se samo po sebi s vremenom izregulirati- posebice kad krenemo sa dohranom. Tako je i bilo. Također mi je rekla da postoji i mlijeko na tržištu koje je gušće pa ga djeca manje bljuckaju. No ti dojiš srećom tako da ništa od te varijante.Ali to što mi je rekla odnosi se isključivo za bljuckanje, povraćanje je druga priča! Dijete povraća kad sadržaj želuca izleti u mlazu, a bljuckanje je kad manja količina mlijeka klizne niz usta. Tako da pitaj pedijatricu vezano za povraćanje, ako se ne smiri jer koliko sam skužila po opisu "slapova niagare" riječ je o povraćanju. A možda je stvar i u spavanju na trbuhu..bebač se napapa i ak se okrene na trbuh možda mu se želudac pritisne pa popapani sadržaj izleti van. Uglavnom, moje je iskustvo da smo se dugo mučili s bljuckanjem, tek sa uvođenjem dohrane se smirilo s tim da i dan danas (ak se najede malo obilnije) joj se zna vratiti malo popapane hrane..to smrdi onak kiselo kao klasični ispovračani sadržaj..a moju curku to iznenadi pa proguta nazad..mica moja..tak mi bude žao kad to vidim

jella avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

sumnjam da se radi o povraćanju jer nikada sadržaj želuca nije izletio u mlazu...samo ga količinski bude puno, tak da se nakon trećeg puta zapitam jeli mu što ostalo u želucu... krivo sam se izrazila sa tim slapovima
    po tvom iskustvu rekla bih da nemam razloga za zabrinutost, jedino se mogu nadati da neće trajati dugo
    ali, svakako ću pitati pedijatricu, baš ovaj tjedan imamo savjetovalište...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •