Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Tromboza

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno Tromboza

Drage forumasice, evo da se i ja aktivno ukljucim u ovaj forum.
    U 7. mj. trudnoce dobila sam duboku vensku trombozu. Bila sam 7 dana u bolnici gdje sam zapocela terapiju clivarinom. Rodila sam prekrasnog, zdravog deckica i sada, 4 mjeseca nakon poroda, jos uvijek se svako jutro bockam.
    Nalaz doplera je u redu i doktor mi je predlozio nastavak terapije aspirinom, ali to znaci i prestanak dojenja. Ipak sam se odlucila na dojenje i bockanje.
    Zanima me da li koja ima iskustvo sa trombozom i dugotrajnijim uzimanjem clivarina (ili sl.) nakon poroda?
    Koliko dugo ste ga uzimale?
    Sto sa sljedecom trudnocom, da li cu cijelu trudnocu morati uzimati clivarin? Koliko se uopce treba pricekati sa sljedecom trudnocom s obzirom na trombozu?
    Unaprijed vam puno hvala na vasim odgovorima i iskustvima!

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Evo, 6 mj nakon i sama mogu odgovoriti na neka svoja pitanja , pa neka se najde ako nekom zatreba.
    Nakon dobivene tromboze na terapiji se mora biti godina dana (ako je slucaj kao moj) radi preventive tj. da se tromb ne vrati.
    Zapreke za sljedecu trudnocu nema, ja sam "pricekala" 8 mj. , a za nastavak uzimanja clivarina cu vidjeti sutra kada posjetim svog doktora.
    Zahvaljujem sama sebi na odgovoru!

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

bas ti hvala mimi!
    ja sam radila genetske pretrage na trombofiliju i imam mutaciju 3 od 5 gena. inace,u postupcima mpo sam te sam upravo odradila svoj 4. ivf i odmah od transfera se pocela bosti fragminom. nadam se da ce ovaj puta uspjeti i da cu te gnjaviti pitanjima sta i kako iza poroda. cmok!

pitanje: citala sam da heparinke uglavnom idu na carski, jesi li i ti?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pinky,

ja sam bila heparinka (imala tromboflebitis u T. i nakon poroda), i porod je planiran vaginalno, ali nakon puno sati poroda kako se L. okrenula, ipak sam morala na carski. Hoću reći nije nužno da ideš na carski jer zapravo je vjerojatnost tromboze nakon carskog još veća, meni su se pojavili trombovi 5.dan nakonm poroda taman kad sam trebala bit otpuštena doma,al srećom dr. je sve na vrijeme uočila, ostala sam 9 dana u bolnici na SD,al sve je dobro prošlo.

Nedavno sam operirala vene UGS metodom (na pp ti mogu reći gdje) nešto najnovije i trajno rješenje, tako si mi svi dr.savjetovali prije sljedeće T. da sredim vene.

Draga, sretno s ovim 4. postupkom da bude dobitni, držim ti fige svom snagom, vaša bebica vam dolazi vidjet ćeš! ~~~~~~~~~~~~~~

Znam kako je teško to iščekivanje bete,al fragmin će ovaj put pomoći vidjet ćeš!!! Drž se !!!

mimi25, smiješna si fakat, čestitam na trudnoći!!! i uživaj!!!

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hvala ti draga lili!!!

ma ja ne bi ni znala da imam mutacije na 3 gena da se martini nije dogodio onaj uzas i da nije skuzila da je uzrok ivanove smrti bila tromboza, te da bi genetski pregled sklonosti dvt trebao biti rutinska mpo pretraga. nekako sam uspila dobiti uputnicu i evo - drago mi je da jesam.

do sada sam imala 2 biokemijske i nekako se nadam da ce ovaj fragmin pomoci bebici/bebicama da se uhvate, ako ne sada, onda neki drugi put (nadam se uskoro, na rubu sam zivaca lol).
    nikakvih fizickih pokazatelja sklonosti trombofiliji jos uvijek nisam imala (kuc, kuc, kuc).

polako se bockamo (jos uvijek muz, ja se nadam da cu sto prije skupiti hrabrost), pa ako ne bude trudnoce mislim da necu vise biti na fragminu, ali ne znam jos. mozda me stave preventive radi na andol ako ne bude trudnoca? puno i ja pitam

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pinky, sto se poroda tice uopce ne mora biti carski. Ja sam rodila vaginalno i nije bilo nikakvih ekstra procedura radi heparina.
    Nadam se da je ovaj ivf dobitni i da uskoro stize bebica.......
    A sto se tice davanja injekcija, provaj, nije to tako strasno.....
    Ja vec imam jutarnji ritual, kavica i heparin
    A izgleda da cu tako i nastaviti. Danas mi je dr. rekao da cu morati i cijelu ovu trudnocu biti na terapiji i pod nadzorom radi preventive.......show must go on.....
    Ma samo da sve projde ok, davala bi si i 5 doza dnevno kada je za bebicu.

I jos jedna informacija, ako nekome zatreba, dojiti se moze i dok ste na terapiji heparinom, ne izlucuje se u majcino mlijeko. (provjereno iz vise izvora i iz iskustva)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •