Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Novi posao i bolovanje

fiestica

Početno Novi posao i bolovanje

PoČinjem s radom 1.3.kao administrator pa me zanima koja su moja prava tj,da li nakon mjesec ili dva nakon Što poČnem raditi mogu otvoriti prodilni za komplikacije i kolika Će mi biti prodiljna naknada buduĆi da ovdje tek poČinjem,a neĆu imati prosjek plaĆe za zadnjih 6 mjeseci iako u zadnje 2 godine ima 18 mjeseci radnog staŽa.
    Hvala.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

U svakom slučaju trebaš imati isplkaćene bar dvije plače, prije mjeseca u kojem misliš ići na bolovanja ( ili moraš ići na bolovanje) . I tad ćeš na komplikacije dobiti prosjek tih plača do 4260 kn, porodiljni bi trebao biti u vrijednosti prosjeka plače.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Fiestica,
    premjestila sam tvoj upit i formirala novi topic kako bi se bolje vidio.

Dakle, dobro došla!!

Bolovanje uslijed komplikacija u trudnoći otvara ti tvoj ginekolog s obzirom tvojeg stanja i zdravlja kao i stanja i zdravlja tvojeg djeteta. Bolovanje uslijed komplikacija u trudnoći bez neke posebne dijagnoze se, u osnovi, ne smije otvoriti.
    Dakle, AKO te tvoj ginekolog uputi na bolovanje uslijed komplikacija u trudnoći, uputit će te bez obzria koliko dugo radila.
    Uvjet za ostvarivanje naknade za bolovanje u punom iznosu (max 4250 kn) je da imaš kontinuitet u stažu osiguranja u dužini od 12 mjeseci (bez dana prekida) odnosno 18 mjeseci sa prekidima u zadnje dvije godine.
    Isplaćene plaće kroz 6 prethodnih mjeseci (počevši od mjeseca koji je prethodio mjesecu kad si otišla na bolovanje) prikazuju se u ER-1 obrascu, dijele sa satima rada i dobivaš prosječnu vrijednost sata rada.
    U izračunu naknade ona se množi sa radnim satima koje provodiš na bolovanju.
    Min iznos naknade , ako nisu zadovoljeni uvjeti staža osiguranja iznosi 831 kunu.

Što se tiče rodiljne naknade, za nju moraš imati ostvarni uvjet neprekidnog staža osiguranja od 12 mjeseci kako bi ostvarila naknaknadu u izračunatom prosjeku (izračun je isti kao i za bolovanje). Ako na rodiljni dopust ideš direktno sa bolovanja, onda će ti se koristiti izračun koji si priložila za bolovanje, samo će se uzeti u obzir ovaj staž osiguranja, te ako je ispunjen, maknut će se gornji limit.
    U slučaju neispunjenja uvjeta staža osiguranja, imat ćeš naknadu od 1663 kune mjesečno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •