Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Otvorena 5cm od 36tj

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Karin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Otvorena 5cm od 36tj

Na pregledu s 35tj bila sam otvorena 1cm. Sa 36-1tj. sam bila na 1. pregledu u trudničkoj ambulalanti na SD gdje mi je doktorica ustvrdila da sam otvorena ni manje ni više nego 6-7cm i sprašila me u predrađaonu jer po njenom praktički samo što nisam rodila!!! Nisam tada imala nikakve trudove i osjećala sam se isto ko i prije (ako zanemarimo izbezumljenost nastalom situacijom). U predrađaoni su me držali čitav dan i sreća je jedino što se sa 36tj još uvijek smatra da je porod prijevremen pa mi nisu ni pokušavali prokinuti vodenjak ili dati drip. Nakon što ipak nisam rodila taj dan smjestili su me na odjel i tamo sam provela tjedan dana. Nakon 3 dana me drugi doktor pregledao i konstatirao da ipak nisam baš toliko otvorena nego "samo" 5cm. Ipak su me još nekoliko dana držali u bolnici, da bi mi se pred Uskrs ipak smilovali i pustili me doma.
    Sad sam doma u 37+3tj.

Zanima me jel bila koja od vas toliko otvorena prije bilo kakvih trudova i kako je započeo i završio porod? Da li bih čim dobijem trudove morala brže bolje u bolnicu ili iako sam toliko otvorena sve može i dulje potrajati. Da li mi je u ovom stanju povećana šansa da mi pukne vodenjak prije trudova ili to sve skupa nema veze? Napominjem da mi je ovo 2. trudnoća.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Imam iskustvo prijateljice,od 37 tjedna otvorena 5 cm.,pustili je doma,nakon tjedan dana počeli trudovi,otišao čep,rodila za sat i pol,prvorotka.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Zaboravih napisati da je krenula u rodilište kad joj je otišao čep.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

S prvom bebom bila otvorena 3 cm od 6 mjeseca, 5 od sedmog. Savjet - mirovanje, sitan hod i sl. Porod bio na vrijeme, u bolnici bušili vodenjak.
    S drugom bebačom - ko zna - dr me nije pregledala - samo UZV - otišla na kontrolu jer je bebač kasnio i nije pokazivao želju da krene - dr ustanovio otvorena 7 cm. Ja bila :shock: jer sam otišla u bolnicu pješke.

Oba poroda protekla za 5+

A jest da mi je bilo šega oba puta čuti dr. "Kako nam se ova trudnica brzo otvara" .

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Blago vama cure koje se otvorite pred kraj trudnoće, a da ni ne znate

Karin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj thousands of voices prvotno napisa
    dr ustanovio otvorena 7 cm. Ja bila :shock: jer sam otišla u bolnicu pješke.
    Da li su te kad su ustanovili koliko si trudna zadržali u bolnici ili si išla doma i došla kad si dobila trudove?
    Ja sam sa prvim bebačem u bolnicu došla 7cm otvorena ali sa već prilično jakim trudovima. Zato sam se šokirala kad mi je doktorica rekla da sam se toliko otvorila a sve bez trudova. No na kraju ispada da se ipak malo preračunala.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja sam u klubu 'rano otvorenih'
    Danas napunila 36tj. i od 34tj. otvorena 2cm, dobila terapiju (spasmex), mirovanje i uputnicu jer je ginic bio jsko skeptican da cu docekati 37tj
    Ali eto usla ja u taj fsmozni 37tj.
    Kontrola mi je u petak, pa bas sam radoznala, kakvo je dtanje 'dolje' i naravno koliki je Gregor jer tako me jako nagurava i udara da je to vec i vise nego neugodno :/

I da.. ovo mi je druga trudnoca, pred kraj prve sto sam bila dosta otvorena, 2tj. pred porod 4cm i nisam mirovala, porod krenuo curenjem plodne vode, bez trudova, dobila drip ...

Neznam.. bas sam zbunjena, umorilo me ovih proteklih 14dana vise nego cijela trudnoca, bas me bilo strah prijevremenog poroda.. ali ok, sad me popustio taj stres !!!

Trbuh mi je jako tezak, tvrd, glavica je na zdjelicnim kostima vec skoro 2mj. pa otuda valjda i taj pritisak dolje koji je sve jaci, da ne spominjem opet te bolne pokrete... ma bas mi je dosta ove trudnoce
    Nije da mi se zuri u rodiliste ali sam vec umorns od svega !

I naravno, voljela bih dobiti ovaj puta prirodne trudove (iako, pojma nemam kakvi su, ali se nadam manje bolni nego li oni pod dripom), nazalost porod mi nije bio brz niti mi je ostao u lijepom sjecanju!
    Rodiliste mi je blizu, 10-15min. od stana autom (iako ovisi kakvo je stanje na cesti) tako da se ne bojim da necemo stici na vrijeme

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam dosla u bolnicu prakticki bez trudova, otvorena 7 cm. malo me boluckalo 2 dana prije ali nisu to bili pravi trudovi. onda su me u bolnici procesirali - vodenjak, drip... i sve sto ide. to je bilo 40+1 dan

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam se otvorila u 29 tj. 2 cm. Ostavili me u bolnici, napravili briseve, pretrage, CTG i nisu našli nikakvu infekciju niti trudove. Ležala sam doslovno u vodoravnom položaju, jela u poluležećem a dizala se samo do WC-a i na tuširanje. Sa 33 tj. otvorena 4 cm. Sa 33+5 visoko prsnuće vodenjaka koje doktori nisu skužili 2 puna dana iako sam bila u bolnici. 34+0 na pregledu 7 cm otvorena, trudova nema. Pravac rađaona i najveći paradoks u svemu- carski rez, jer je beba bila nedonošče i okrenuta nogicama dolje.

Nema tu nekog pravila, ja nisam imala nikakvu infekciju, a zbilja sam ležala kao drvo i ipak sam rodila ranije. A imam primjera žena koje su se jako rano otvorile, nisu mirovale i prenijele su :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dakle u pravilu nema pravila 8)
    a, ba sam mislila netko ce reci: tako i tako i tada...

ah.. bas bezveze

Karin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja se najviše bojim da će mi na kraju uvaliti drip, a to bih jako željela izbjeći. I meni je kao i mel već dosta svega. A nekako mi se čini da ću još na kraju i prenijeti . Vidim da je sve moguće. Htjela bih samo da sve skupa što brže prođe - porod i oporavak, pa da se vratim koliko toliko u normalu. Ja idem u petak na kontrolu. Muka mi je više od silnih pregleda i pretraga.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Karin dakle i tebi u petak 'the day' 8)
    Ja sam vec sad uzbudjena radi te kontrole.. kazem lijepo uzbudjena, iako bi bilo primjerenije 'vrlo promjenivog raspolozenja' i mozda vec malo i nestrpljiva
    A, da ne kazem... da sam u dilemi reci ginicu da nisam pila spasmex kako mi je propisao (samo pila prvi dan)
    Nekako mi je bilo bezveze piti taj lijek protiv grcenja i za opustanje misica, sprijecavanje eventualnih trudova... kad ja od togsa nista nemam
    Pa sam eto na Mg sumecima

Karin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Meni nije ništa propisao. Prije sam na preporuku svoje ginekologice pila Mg šumeće tablete, ali očito da mi nisu puno pomogle. Jedino moram priznati da u ovoj trudnoći uopće nisam imala grčeve u nogama kao prošli put. Sad više ni njih ne pijem s obzirom da sam prošla 37tj, dakle više mi ne prijeti prijevremeni porod, pa nema potrebe da se kljukam s ničim.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma super... ja cu jos kojih 3-4 dana piti taj Mg i onda 8)

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Karin prvotno napisa
    Citiraj thousands of voices prvotno napisa
    dr ustanovio otvorena 7 cm. Ja bila :shock: jer sam otišla u bolnicu pješke.
    Da li su te kad su ustanovili koliko si trudna zadržali u bolnici ili si išla doma i došla kad si dobila trudove?
    Ja sam sa prvim bebačem u bolnicu došla 7cm otvorena ali sa već prilično jakim trudovima. Zato sam se šokirala kad mi je doktorica rekla da sam se toliko otvorila a sve bez trudova. No na kraju ispada da se ipak malo preračunala.
    Pitao me dr. hoću li da "to" obavimo odmah Budući da je vani bilo cirka -15 C, gorivo u autu smrzlo i kao što rekoh došla tramvajem -
    rekoh mudro - OK.

Počeli u 11h (vodenjak i sl.) - bebonja se rodio u 15 h.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

karin, a kako se ti osjecas? sta bi mislila da ti doktor nije rekao da si otvorena?

Karin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam se i tada, kao i sada osjećala OK, bez ikakvih bolova i problema. Da nisam bila kod doktora i da kod nas kao drugdje ne rade toliko vaginalnih pregleda živjela bih u blaženom neznanju. Jedino što već duže vrijeme osjećam su one BH kontrakcije (stvrdne mi se trbh povremeno) ali one su potpuno bezbolne.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

eto, super. zato ja vise neidem na vaginalne preglede

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Karin i ja sam bila puno otvorena. U prvoj trudnoći su me (neznalicu) sprašili u rađaonu čim sam dočekala 38-i tjedan. Bilo je na kraju ipak sve OK, rodila sam uz pomoć dripa i prokidanja vodenjaka. Nije bilo strašno, ali kasnije sam skužila da to ne mora biti tako. U drugoj sam trudnoći tkđ. bila otvorena od 36-og tjedna postepeno da bi u 37-om tjednu bila otvorena 5 cm i tako sam ostala više od tjedan dana. Htjeli su me poroditi, ali sam odbila hospitalizaciju i mirno provela tjedan dana kod kuće tamaneći krempite i čak sam radila u vrtu. Porod je krenuo krajem 38-og tjedna i od dolaska u bolnicu do poroda je prošlo sat i pol. Ipak ćeš vjerujem osjetiti na vrijeme kada krenu trudovi. Iako je lakše kada si već toliko otvorena nećeš se zabuniti kada krenu. Samo osluškuj svoje tijelo.

Karin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

U petak idem na kontrolu, ali nema šanse da ću više pristati na hospitalizacija pa makar bila i još više otvorena. Ako me se sad dočepaju ne gine mi drip i prokidanje vodenjaka. A to definitivno ne želim!
    Nadam se samo da mi ne može doktor slučajno na pregledu prokinuti vodenjak.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jooooooj... meni je sutra ujutro kontrola kod ginica i prvi put sam happy radi kontrole :D
    bas sam radoznala... mene bas zanima jesam li se jos otvorila i ... ali definitivno bez obzira na nalaz, sama cu procjeniti i odluciti sto cu i kako dalje.. 8)
    nema vise straha.. 36+2 danas :D

Karin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kako je prošla kontrola mel? Ja sam i dalje otvorena 5 cm - dakle tako sam već dobra 2 tjedna. Ništa se nije promijenilo. Ak' ne rodim u međuvremenu kontrola ponovo za tjedan dana . Bebica je OK, osjetim ju da se još dosta koprca i ctg je uredan.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

grr.. obrisao mi se cijeli post

evo ponovno pisem...
    a, kontrola prosla super!
    Otvorena sam 3cm, sve je mekano, elasticno i skraceno.. spremno 8)
    Ja sam ok, spremna koliko to mogu biti 8) Ne bojim se, nema zbunjenosti od jucer (jucer sam se malo ipak iznenadila ), ginic mi je dao max 10 dana do poroda 8)

zao mi je jedino sto mi ginic nije htio ocitati koliko je Gregor velik, rekao mi da ima valjda oko 3kg i da nema manje od 2kg, niti vise od 4.5kg i da je to skroz nebitno jer da je sve u redu i da se odmah rodi sve bi bilo super .. ali svejedno bas sam bila razocarana

Inace Gregor je hiperaktivan, sto mi je novo u odnosu na prvu trudnocu jer Elena se jedva pomicala, a Gregor ne prestaje s naguravanjem, udaranjem... jos je i nisko pa mi je pritisak dolje jak
    sestra ga je jedva 'ulovila' da mu izmjeri br. otkucaja srca

I slijedeca kontrola mi je 8.4.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Kao da prepričavaš redoslijed događanja kod moje žene, koja leži u bolnici i po doktorovim računanjima joj je danas termin.

Što se tiče procjene otvorenosti, doktor može samo odokativno odrediti koliko je trudnica otvorena, s time da očito doktor ginekolog zaokružuje na četvrti veći cijeli broj pa umjesto 1 on kaže 5 cm i šalje te u predrađaonu. Žena onako zbunjena, još ne zna što joj se to događa, u predrađaoni najčešće ne pruža otpor i prepušta se rukama liječnika, koji tada rutinski induciraju porod, na način da probijaju vodenjak i izazovu umjetne trudove. To su upravo htjeli napraviti mojoj ženi u 38. tjednu trudnoće. Pošto je dijete zdravo, a plodna voda čista upitala je čemu žurka?!
    Nakon što nije pristala na njihove uvjete, otpustili su je doma. Nakon tjedan dana, ponovo je imala pregled, ali ovaj put su je zadržali u bolnici. No umjesto da bi sada pošto je u bolnici osjećala sigurnost, ono što doživljava ova dva dana jesu mentalni drillovi i nagovaranja na inducirani porod.
    Ipak mislim da je priroda mudrija od doktora. Znanost je dokazača da ako otvoriš opnu kukuljice, leptir koji izađe neće moći letjeti. Zašto se liječnici stavljaju iznad prirode? ZAŠTO NAM NE DAJU DA SE RODIMO KADA NAM JE VRIJEME I DA UMREMO KADA NAM JE VRIJEME??

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nomen est omen

on topic, Nomen, žao mi je što ste imali takvo iskustvo..niš čudno...
    jedna moja šogi je odbijala indukciju dok je sve ured..na kraju dočekala spontane trudove i rodila u 41+2tjednu :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •