Na pregledu s 35tj bila sam otvorena 1cm. Sa 36-1tj. sam bila na 1. pregledu u trudničkoj ambulalanti na SD gdje mi je doktorica ustvrdila da sam otvorena ni manje ni više nego 6-7cm i sprašila me u predrađaonu jer po njenom praktički samo što nisam rodila!!! Nisam tada imala nikakve trudove i osjećala sam se isto ko i prije (ako zanemarimo izbezumljenost nastalom situacijom). U predrađaoni su me držali čitav dan i sreća je jedino što se sa 36tj još uvijek smatra da je porod prijevremen pa mi nisu ni pokušavali prokinuti vodenjak ili dati drip. Nakon što ipak nisam rodila taj dan smjestili su me na odjel i tamo sam provela tjedan dana. Nakon 3 dana me drugi doktor pregledao i konstatirao da ipak nisam baš toliko otvorena nego "samo" 5cm. Ipak su me još nekoliko dana držali u bolnici, da bi mi se pred Uskrs ipak smilovali i pustili me doma.
Sad sam doma u 37+3tj.
Zanima me jel bila koja od vas toliko otvorena prije bilo kakvih trudova i kako je započeo i završio porod? Da li bih čim dobijem trudove morala brže bolje u bolnicu ili iako sam toliko otvorena sve može i dulje potrajati. Da li mi je u ovom stanju povećana šansa da mi pukne vodenjak prije trudova ili to sve skupa nema veze? Napominjem da mi je ovo 2. trudnoća.